№ 28 – БОДИБИЛДИНГА – ЦАРЯ НА ВСИЧКИ СПОРТОВЕ!

ВРЕМЕ Е ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ЯКИТЕ СТАТИИ КОИТО СЪМ ПИСАЛ.
ДА ПОГОВОРИМ ЗА ФИТНЕС ТРЕНИРОВКИТЕ (БОДИБИЛДИНГА) – ЦАРЯ НА ВСИЧКИ СПОРТОВЕ!
Бодибилдинга е абсолютно най-великият спорт на планетата.

От къде си правя такива извадки?

От следните факти:

ВСЕКИ ЕДИН СПОРТ, в крайна сметка се базира върху БОДИБИЛДИНГА – който единствен е проучил биомеханиката и физиологията на всяко едно движение в нашия живот.
Няма значение кой спорт практикувате – плуване, бокс, бейзбол, ММА. Все тая. Без фитнеса, тези спортове са нищо. Поради простата причина, че всички тези спортове взаимстват от бодибилдинга – а бодибилдинга не взаимства от НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ. Бодибилдинга е собствено царство, и физическото развитие винаги е било на почит отделно от всичко друго – още от древни времена. Всеки един боксьор тренира във фитнеса, всеки един боксьор вдига тежести и спазва хранителни режими за покачване и сваляне на килограми , измислени от КУЛТУРИСТИ. Но почти никой културист, не прави неща, измислени от боксьори или от някои други спортисти. Силовите спортове , са собствена сцена, която не взаимства от никоя друга. Ако не беше бодибилдинга, всички тези постигнати рекорди във всички други спортове , нямаше да бъдат реалност. Заради бодибилдинга, всички спортисти от другите спортове знаят как да се хранят и как да тренират – за да покачат бързината, силата, експлозивността си, да намалят или покачат подкожните си мазнини и мускулна маса ,за да влезнат в дадена категория. БЕЗ ФИТНЕС ПОХВАТИТЕ НА БОДИБИЛДИНГА – НИТО ЕДИН ОТ СПОРТОВЕТЕ КОИТО ГЛЕДАМЕ ДНЕС, НЯМАШЕ ДА Е НА НИВОТО НА КОЕТО Е.
Комерсиализацията на спортовете , се засилва по същото време когато фитнеса и бодибилдинга започват да стават фактор, и всички да крадат информация и съвети от него (това се случва между Първата и Втората световна война).
Не само, че другите спортове нямаше да са това което са, благодарение на бодибилдинга, ами другите спортове ”живеят”, благодарение на него. Хиляди пъти съм говорил и писал относно неговите позитивни ефекти върху ТЯЛОТО и как той е фонтана на младостта. Чрез фитнес тренировките и правилните хранителни режими, можете да се излекувате от иначе неизлечими болести, можете да постигнете тялото и външния вид на мечтите ви, можете да се чувствате енергични на 70 годишна възраст – толкова енергични, все едно сте на 30. Това е единственият спорт, ЕДИНСТВЕНИЯТ – който ще развие мускулната ви маса на МАКСИМУМ и ще намали подкожните ви мазнини до МИНИМУМ. Единственият спорт, който ще ви задържи максимално енергични и ментално фокусирани.Единственият спорт – който ще извае тялото ви на макс. Няма друга толкова доизпипана дисциплина, която да работи толкова добре, за всички тези сфери. Всичко при нея е премерено, до грамчето. Няма лъжи и няма измами. Ако всички хора практикувата най-великия спорт – фитнес тренировките/вдигането на тежести/бодибилдинга – медицинската индустрия или щеше да фалира, или заплатите на докторите щяха да намалеят ДРАСТИЧНО, поради високото здравно ниво на обществото. Ако всеки, се научи да се грижи сам за тялото си, почти на никой няма да му се наложи да ходи на лекар. Само в някакви много крайни случаи, щеше да се наложи медицинска намеса – хирургична, или в следствие на някаква рядка инфекция или счупена кост, илин нещо от сорта, извън компетенцията на трениращите. Но както винаги съм казал – това е фонтана на младостта и здравето, и ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ НЕГО, ДА ПИЕ, А НЕ ДА ГО ПОДМИНАВА!
За щастие, през последните 5 години този спорт навлезе в широката медия и все повече хора се възползват от него. Иначе помня времето, когато спорта беше обвит в мъгла и го мислеха за някаква нова западна прищявка – залите се считаха като сборно място на мутри и щангисти. Вече не живеем в тея мътни времена, има достатъчно информация, и за щастие все повече, и повече хора се информират относно най-великия спорт на планетата.

Мога да пиша до утре по въпроса, но смятам, че схванахте идеята.

Без значение какъв сте:
И да сте инвалид – добре дошли сте в залата!
Слаб или дебел – добре дошъл сте в залата!
Дори да имате ментални проблеми, болести или синдроми – добре дошли сте в залата!
Без значение млади или стари – добре дошли сте в залата!
Мъж или жена – добре дошъл си в залата!
И да сте боксьор, плувец, баскетболист, танцьор, спринтьор – добре дошли сте в залата!

БЕЗ ЗНАЧЕНИ КАКЪВ СТЕ, ОТ КАКВО СТРАДАТЕ, КАКВИ СА ВИ ПЛЮСОВЕТЕ и МИНУСИТЕ , КАКВО ВИ Е ТЯЛОТО, НА КОЛКО ГОДИНИ СТЕ, ОТ КАКЪВ ПОЛ СТЕ – ДОБРЕ ДОШЛИ СТЕ В ФИТНЕС ЗАЛАТА!
БОДИБИЛДИНГА – НАЙ-ВЕЛИКИЯ СПОРТ, Е АБСОЛЮТНО ПОДХОДЯЩ, ДА НЕ КАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, ЗА ВСИЧКИ.
ЕЛАТЕ, И СЕ УВЕРЕТЕ САМИ.

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *