№ 89 – БРАДАТА – КАК ДА ИMАМЕ ПО-ГЪСТА И ПЪЛНА БРАДA?

Брадата от дълбока древност е символ за сила , мъжество и добри гени. Тя и до ден днешен е силно желан атрибут от мъжете, като според множество изследвания на хиляди организации , които работят в сферата на обработката на данни и запитвания , 70% от питаните жени предпочитат мъжът до тях да има някакво ниво на лицево окосмяване – и има защо. Брадата служи за много неща – освен, че ни прави по-мъжествени, по-сериозни и по-естетични, като добавя нови очертания по лицата ни, тя служи и за защита на кожата от екстремни меорологични условия като силната слънчева светлина и топлина през лятото, и суровия сковаващ студ , подкрепен от вятър, през зимата.

Все още се водят дебати на тема, защо някои мъже имат брада , а други мъже нямат, и, защо има разлика в стила, гъстотата и цялостния вид на самата брада между мъжете, които имат.

През последните години, безброй изследователи в тази област станаха единодушни по въпроса, че лицевото окосмяване освен, че основно се дължи на ген, силно се повлиява от мъжкият хормон тестостерон. След множество изследвания проведени върху хиляди мъже в огромни институции , като изследователкия център на Харвард, е установено, че мъжете, които са притежавали значително по-завишени количества тестостерон в тялото си имали от 3 до 4 пъти по-сериозно лицево окосмение за разлика от мъжете с нисък тестостерон. Брадите на мъжете с висок тестостерон били по-гъсти, с по-дебели косми и растяли по-бързо.

От тези изследвания, следователно , стигаме до извода , че ако успеем да увеличим тестостерона си с по някакъв начин, бихме могли да увеличим и лицевото си окосмяване. Точно на помощ тук идват фитнес тренировките и здравословният начин на живот. Вдигането на тежести/фитнес тренировките/бодибилдинга – са най-добрият натурален метод за повишаване на тестостерона ни по натурален начин. Здравословното хранене пък, от своя страна, също спомага този метод. Не само поради помощта му в областа на покачването на мускулна маса, но и поради факта, че съществуват много супер-храни ,които стимулират производството на тестостерон от тялото. Такива супер храни са – лук, чесън, джинджифила, сока от нар и др. Ако базираме диетата си на храни, които стимулират производството на тестостерон и тренираме зверски в залата – можем да очакваме значително покачване на тестостероновите ни нива дори само след една седмица, което от своя страна ще започне да допринася за по-доброто окосмение по лицата ни.
Да бъдем честни, никой не иска да е гол охлюв в лицето и да прилича на 13 годишен. Да не говорим колко по-интересна и различна визия можем да си изградим ако имаме на разположение брада, която можем да оформяме.

Можем да си пускаме сол пач, катинарчета, дълги бакембарди, чин стрип, мътън чопс, чин лайн, пълна брада и какви ли не други стилове – никога няма да ни е скука и ще можем да променяме външния си вид когато преценим. Пък и по-голямата част от жените си падат страшно много по нея. Отделно, ще изглеждате по-мъжествени и сериозни, и лицата ви ще се защитят от тежките метеорологични условия. Добра сделка, нали? Всички тези дивиденти можете да получите само от една брада. И докато е факт, че гъстотата на брада и наличието и се определя от вашия ген, дори и да не сте извадили късмет да сте генетично надарени пак можете да подобрите значително вида и гъстотата на брадата си ако започнете да се храните с цел повишаване на тестостерона ви. Отделно, ако започнете да вдигате тежести по една перфектно изготвена, индивидуална тренировъчна програма от мен – този процес ще се забърза още повече  и ако сте стриктни, няма да мине много време преди да започнете да виждате подобрение в лицевото си окосмение! Естествено, повишен тестостерон значи и повишено окосмяване по цялото тяло , не само по лицето. Но ние сме мъже – така, че няма проблем, това е нещо нормално. Стреляйте смело – здравословния начин на живот може наистина да ви трансформира – освен в здравно отношение и във визуално!

Има обаче и разни “безнадеждни“ случаи, които каквото и да правят все са си на старото дередже – брадата им не пониква , и това си е.
За тях също мога да предложа няколко решения,които да им помогнат с този проблем. Аз лично винаги съм имал супер гъста и пълна брада още от ранна възраст, която дължа на гена предаден ми от баща ми, който също има гъста и пълна брада.Но и на факта, че вдигам тежести от малък и ,че винаги съм се стараел да поддържам тестостерона си висок по един или друг начин. Точно поради това, много хора ме питат до ден днешен дали полагам някакви специфични грижи за нея, и дали съм използвал нещо за да ускоря растежа и. Отговора ми е , не. Не съм. Но се поинтерсувах от въпроса през последните 2-3 години и се разрових, за да видя някои методи или трикове чрез, които може да се ускори растежа и да се подобри гъстотата на брадата при някои мъже. Открих, че от време уно, много мъже ,които са си имали проблеми с лицевото окосмяване са търкали чесън и лук по лицата си, за което много от тях свидетелстват, че им е помогнало да израстат бради по лицата си. Не видях особено достоверен материал на снимки преди и след процедурата, обаче поразпитах насам-натам старото поколение – майки, баби, лели и т.н. и всички потвърждават ,че са чували поне за 1-2ма човека , при ,които тази терапия е помогнала. Дори са чували за жени на, които им е окапала косата, че са се възползвали от същата рецепта, като са търкали всекидневно скилидки чесън и глави лук в скалповете си, от което косата им е поникнала обратно! Позаинтересувах се още повече по темата, четох в разни форуми из нета – и се оказа наистина , че чесъна и лука имат в съдържанието си съставки , които повишават тестостерона и съставки които ДИРЕКТНО повишават растежа на космите ви .Дори на места където косми по принцип не растат или са супер малкички и незабележими. Открих десетки хора в истинския живот и в интернет пространството, които ми разкаха за подобни успешни истории с тази рецепта.

Така се случи, че преди около година (към 2020г.) работех и живях в Англия. Имах момент на извънредно тежък физическо и психическо напрежение, от което напрежение мисля, че ми се появи голо петно на брадата на лявата ми буза – буквално космите изчезнаха за една вечер! Бях убеден, че е заради многото работа и факта, че не си бях почивал качествено отдавна, но свършеното беше свършено вече. Реших все пак, да пробвам тази доста миризлива рецепта и да търкам парченце чесън всяка вечер на афектираното петънце на брадата си, да видя дали космите ще пораснат обратно. Колко бях учуден да ви кажа, че след около седмица – на мястото където преди беше едно голо петънце, започнаха да се появяват бели косъмчета! Бях страшно учуден, като продължих да търкам парченце чесън всяка вечер на афектираното място, като приятелката ми ме съветва да го мажа и с екстра върджин масло от кокос, на което му се приписват същите положителни ефекти. Нямах нищо против и започнах да мажа и него. След около още една седмица, белите косъмчета на мястото бяха станали много повече и измежду тях вече се срещаха и руси такива. Минаха вече 3 седмици и мястото беше напълно покрито с вече тъмно-русоляви косъмчета, между които тук-таме започнаха да изникват и черни/кафяви косъмчета. Просто не беше за вярване. Мина още окол седмица-две и мястото беше почти напълно покрито с кафяви и черни косъмчета. Реших да обръсна цялата си брада един път и да я оставя да израсте, не го бях правил отдавна, пък и е доказано, че бръсненето одебелява обръснатите косъмчета като цяло.  Обръснах един път цялата си брада, като продължих да мажа чесън и кокосово масло по нея. Докато брадата порасна в обратния си вид за около 2 седмици – от петънцето нямаше и следа. Брадата ми беше в същия, перфектен вид както преди .Така, че рецептата подейства.
Сега, трябва да имаме и следните факти предвид – на мястото където поникнаха нови косъмчета, преди това вече е имало други, така ,че и това е от значение. Ако никога не сте имали брада и се стараете да поникнете нови косъмчета по лицето си, процесът ще е по-бавен отколкото при мен. Поне това ми подсказва простата логика. Предполагам, че същият ефект някои от вас могат да получат ако приложат същата терапия и по  главите си, ако страдате от косопад. От този случаи нататък, брадата си ми е все същата. Ако нямате нищо за губене  и окосмяването на лицето ви е много лошо – пробвайте тази терапийка.

Отделно, трябва да знаете, че има и разни препарати на пазара, които обещават поникването на нови косъмчета по лицата и косата ви. Тониците, шампоаните и серумите, които можете да откриете са стотици на брой, въпреки, че не съм запознат с това дали някой е видял положеителни резултати от тях. Аз обаче от доста време си използвам един кофеинов шампоан на име Алпецин – той е много известен и го има в аптеките. Той е един от най-известните шампоани в тази сфера и се слави с това, че може да предотврати оплешивяването/наследствения косопад и ,че освен това стимулира растежа като цяло на косата/брадата ви, поради огромната доза кофеин, която съдържа. Лично аз не знам дали работи напълно, тъй като нямам все още база върху, която да го тествам – все още си имам пълна коса и брада, та за доказания му ефект явно трябва да питате някой, който го е ползвал с години – а такъв човек сто процента ще намерите, защото шампоаните и тониците на тази марка са доста известни. Ако се разровите в някое клипче в Ютуб или някой Гугъл форум, ще откриете много хора ,които са много доволни от марката и нейното въздействие върху косите/брадите им. Лично аз много обичам начина по, който шампоаните им миришат, каква хубава пяна правят и как охлаждат и енергизират лицето и скалпа ми. Доказано в тези шампоани има висока доза кофеин и други подпомагащи растежа на косата ви съставки, така ,че според мен няма шанс да не действа. Отделно, това е единствения шампоан от ,който усещам голяма разлика в здравината на косата си след всяко измиване. Заменете шампоана си с подобен кофеинов шампоан или най-добре със самият Алпецин и продължете да го използвате за период от поне 6 месеца. Няма как кофеина да не се отрази на брадата ви, заедно с косата ви.

Според мен най-добрата идея е да приложите ВСИЧКИ от гореизброените методи за да подпомогнете растежа и сгъстяването на брадата си. Мога да ви изготвя перфектните хранителни и тренировъчни индивидуални режими за постигането на тази цел. Освен това, можете да запонете да търкате скилидки чесън и глави лук в брадата си всяка вечер, с което допълнително ще стимулирате растежа на космите по лицата ви. Поради силната миризливост на тази рецепта, ще се наложи сутринта да се измиете, ако не искате да избиете всичко живо покрай вас. За да стимулирате максимално растежа на брадата си И в този случай, можете да измиете лицето и косата си кофейновия шампоан Алпецин, и да намажете лицето си с някой от техните тоници. Ако приложите всичко това, съм убеден,  че до месец – два ще започнете да виждате сериозни разлики в лицевото си окосмяване и все повече и повече да ще започнете да се приближавате към гъстата,пълна брада към ,която се стреми всеки мъж на планетата! И да не сте генетично облагодетелствани, както във всяка една друга сфера, винаги има какво да се направи по въпроса – така че го направете.

П.П. – като за финал, ще ви дам две извънредни, последни решения на проблема, ако нищо друго не ви донесе резултата който търсите. Ако разполагате с достатъчно финанси, може да си назначите хормонална терапия в някоя скъпа клиника, чрез която хормонална терапия ще ви се регулират хормоните, които отговарят за растежа и сгъстяването на брадата ви. Помните какво ви казах за тестостерона и другите анаболни хормони които върлуват из тялото ви. Другото, също много скъпо решение на проблема би било присаждане на брада в някоя клиника в чужбина – Турция се слави с най-добрите клиники в тази сфера. Резултата е моментален и покъртителен – може да нямате дори едно косъмче по лицето и да си тръгнете от клиниката с пълна брада. Както казах – тези две решения на проблема са много скъпи и не са по джоба на обикновения човек. Обаче, ако сте пробвали всичко , което ви предложих отгоре и сте го прилагали поне за период от една година и не сте получили никакви сериозни резултати , и разполагате с добри финанси – тогава последните два метода са вашето 100%-но успешно решение на проблема.

Без значение , естествено, дали имате брада или не – един здравословен начин на живот състоящ се от сериозно вдигане на тежести във фитнес зала и един добре пресметнат хранителен режим  , ще ви трансформира до неузнаваемост и ще подобри всеки един аспект от живота ви. Аз мога да ви помогна с всичко това. Свържете се с още сега и да започваме.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *