№ 9 – МИТОВЕТЕ ЗА ГАЗИРАНИТЕ БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ. ДЕБЕЛЕЕ ЛИ СЕ ОТ ГАЗИРАНОТО? ЦЯЛАТА ИСТИНАТА ЗА ГАЗИРАНОТО.

Крайно време беше , да обърна внимание на този тъй срещан мит, че от газираните безалкохолни напитки се дебелеело повече, отколкото от негазираните и, че газираното, като цяло, е някакъв скрит убиец, вечен враг на талията ви. Какви огромни глупости само…
Нека започнем с това – КАК СЕ ГАЗИРАТ БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ?
Безалкохолните напитки (като кола,фанта,спрайт,швепс,дори самата сода/газирана вода) се газират с помоща на газове или по точно ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД.
Въглеродния диоксид влиза в реакция с водата, като образува много слаб разтвор на въглеродна киселина. При именно този процес се отделят мехурчетата, характерни за безалкохолните напитки, които гъделичкат устната ни кухина, както нищо друго. Точно това прави газираните напитки толкова пристрастяващи (поне при мен, хаха.)
Процеса по газирането на безалкохолните напитки, като гореизброените, произлиза по сходен начин , в големите фабрики. В крайна сметка , какво се получава когато пийнем от безалкохолното?
Тъй като коремите ни се изпълват с газ, те се надуват. От което следва глупавото внушение (чувал съм го не един път – сериозен съм), че щом газираното издува корема, то по някакъв начин ни правело по-дебели, отколкото негазираните напитки (?!?!?!?)…от къде въобще им втекват на хората подобни глупости… Коремите ни се издуват моментно , след което много често дадения газ напуска през устата ни чрез оригване. Когато нивата на отделения газ се смъкнат и напуснат стомаха ни, и когато безалкохолното се разгазира – подуването в коремите ни ИЗЧЕЗВА.Това е Подуването се дължи на нищо повече от газ и е временно. От него не се дебелее. Дебелее се единствено от захарта, която иначе е в огромни количества в тези газирани напитки. Тук обаче се връщаме на по-горния мит, че газираното е по-вредно и от него се дебелее повече, отколкото от негазираното. Тъй като изяснихме какво точно представлява газираното ни става ясно, че образно казано, между Фанта и натурален портокалов сок единствената разлика е, че във Фантата има ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД. От двете се дебелее ЕДНАКВО. 💡Няма никаква разлика дали избирате да изпиете една чаша Фанта или една чаша негазирано безалкохолно (като сок от кутия). Резултатите ще са еднакви. Казаното от мен ехти още повече в следния факт:
Содата също е газирана. Това е просто вода с въглероден диоксид, без захар и без овкусители. Кинли Содата или газираната вода, е нищо повече от Кока Кола без никакви добавки, захар, оцветители и овкусители. Схванахте ли?
Ами какво ще кажем за колата/пепсито без захар и другите безалкохолни напитки в които няма захар? Какво има вътре?
Много често чувам изказвания като тези, че “индустрията ни лъжела и слагала захар в безалкохолните, от които хората дебелеели“. Дали осъзнават хората, изказали тея неща, какви глупости на квадрат са сътворили умовете им ? Дали осъзнават, че да се използва захар за да се запълнят безалкохолните, ще им излезе много по-скъпо отколкото подсладителя който се използва масово за подслаждане на безалкохолните без захар – именно АСПАРТАМ. Дали от Кока Кола са толкова глупави сами да се пускат на загуба, просто няма никакъв смисъл. Те по-скоро печелят от това, че имат безалкохолни без захар – за тях е по-евтино, а се продават на същата цена. Отделно, Кока Кола е една от най-големите компании в света. Знаете ли колко милиони пъти се е проучило какво точно има в Кока Колата Знаете ли какво ще се случи, ако изведнъж се разбере, с един прост тест, че в Колата без захар ,дефакто има захар? Мулти-милиардната компания Кока Кола най-вероятно ще изчезне. Нещата не стоят така, както си ги мислите.
Аспартама е виновника безалкохолните напитки , като Кола без захар, да имат сладък вкус. Аспартама няма калории. Захарта има. Следователно от безалкохолните без захар не се дебелее. Може и да изпиете 5 литра кола без захар днес, но ви уверявам, че няма да надебелеете НИТО ГРАМ.Нито грам. Дали ще пиете кола без захар или газирана вода – все е тая. И двете имат 0 калории, тъй като в тях няма никаква захар. Има обаче нещо друго…
Аспартама не е безвреден , даже е далеч от безвреден. Доказано е, че Аспартама вреди СТРАШНО МНОГО на тялото и докато от него не се дебелее, има доказани случай на поява на Аутизъм при деца, въз основа на което , на запад , слагат предупредителни стикери на много от известните безалкохолни, че могат да предизвикат подобни ментални разтройства. Отделно, аспартама се преработва от черния дроб – пречиствателната лаборатория на тялото ни , и е абсолютно вреден за него. След множество тестове върху животински и човешки тестови субекти, аспартама е причинявал рак на черния дроб при много от тях. Освен на черния дроб , вреди малко или много почти на всеки друг орган от човешкото тяло. Като добавим към това всичките други добавки и консерванти (Е-та) – картинката става плачевна просто. Е-тата които са отзад на повечето пакетирани junk food храни, доказано водят до рак и до други критични болести.
С ДВЕ ДУМИ:
ОТ ГАЗИРАНОТО НЕ СЕ ДЕБЕЛЕЕ – СТИГА ДА Е БЕЗ ЗАХАР!Газираното е просто това – газ , който издува стомаха – да, но изчезва след съвсем кратко време. Ако пиете безалкохолни напитки без захар няма да покачите нито грам. Ако пиете със захар – ще надебелеете, но не повече отколкото други негазирани безалкохолни напитки като “натуралните сокове“, които са всичко друго но не и натурални и са пълни с точно толкова захар, колкото газираните им опоненти. И да, от напитките без захар може да не надебелеете, но все пак са крайно вредни за цялостната функция на телата ви и вредят много на вътрешните ви органи, ако ги поглъщате в големи количества. Така че, преценете си дали си струва. ПРОБЛЕМА НЕ Е В ГАЗИРАНОТО – ПРОБЛЕМА Е В ЗАХАРТА. ОТ НЕЯ СЕ ДЕБЕЛЕЕ.
С какво можем да заместим всички тези напитки?

Можем да си направим домашна фанта, или домашен спрайт МНОГО ЛЕСНО.💡
Изстискайте колкото са ви нужни портокали в един съд, а в другия лимони.
Умешете 1л. портокалов сок с един литър газирана вода, или лимоните с един литър газирана вода. Добавете малко Stevia (натурален подсладител, който се прави от стрити листа от Стевиа – сладки на вкус. Не е вреден за тялото, но е доста скъп), и добавете 1-2 лъжици домашен натурален мед във всяко шише. Резултата е ПОКЪРТИТЕЛЕН.Надявам се да ви хареса.
До следващата статия.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *