№ 35 – ДОМАШНИ ТРЕНИРОВКИ – МОЖЕМ ЛИ ДА ПОСТИГНЕМ УНИКАЛНА ФИЗИКА, ТРЕНИРАЙКИ ЕДИНСТВЕНО ВКЪЩИ?

Отговорът за щастие е ДА!

Естествено, като при всичко друго и тук си има позитиви и негативи.

Първо да обърнем внимание на позитивите.

Тренировките вкъщи могат да бъдат изключително натоварващи! Много хора са изградили перфектни тела с тези тренировки. Упражненията с лично тегло въобще не са за подценяване – пробвайте да направите 200 или 300 лицеви опори и ще видите за какво говоря. Отделно, не всички от нас могат да стигнат до фитнес залата винаги – въпреки, че за мен фитнес залата е най-перфектното място за всевъзможно най-бързи и блестящи резултати, тренировките вкъщи могат да бъдат перфектен заместител на тях за определен период или просто когато нямате време да стигнете до залата!
Това ,че не ходите в залата абсолютно за всяка една тренировка, не значи, че задължително ще губите прогрес – защото можете да направите тази тренировка вкъщи!
Отделно, тренировките вкъщи са изключително спокойни – пускате си вашата музика, не ви занимава никой – намирате се в свой води, което на много хора им приляга изключително много!
Ако добавите и ходенето на лостове и успоредка (прочетете статията за стрийт фитнеса която съм писал) – направо можете да изградите физика на ниво културист!Само погледнете физиката, на някой сериозно практикуващ калистеника и ще разберете за какво говоря.
Това са плюсовете на домашните тренировки и съм на среща ако имате нужда от помощ с тях. Мога да ви изградя индивидуален хранителен и тренировъчен режим за вкъщи, с който да постигнете блестящи резултати! Отделно, не плащате пари за вход на залата, от което пестите допълнително пари, които можете да ги вложите в хранене.

Да погледнем обаче и негативите на това начинание.

Негативите не са малко. Както казах – за мен фитнеса е най-перфектното място за постигане на всевъзможно най-бързи резултати. Това е поради факта, че домашните тренировки не предлагат апаратура с ,която да изваяте разни части от тялото си – нямате кабели, чрез които можете да ударите мускулите си по различен начин. Нямате скрипци, нямате лежанки…дори да имате достъп до тежести, в един момент ще ви трябват МНОГО тежести за да прогресирате…особено ако говорим за големите мускулни групи – като краката, гърдите и гърба. Няма да можете да изваяте хубави крака и дупе, ако не използвате сериозни килограми…нито пък вие , момчета, няма да можете да направите голям гръб като кобра, ако не се набирате на лостове поне или не използвате тежки килограми на сериозни упражнения като мъртва тяга/гребане с щанга – упражнения, които можете да правите само във фитнес. Просто липсата на сериозна апаратура е най-големия минус на домашните тренировки. Отделно, нямате достъп до кардио уреди като кростренажор, пътека или велоергометър – много хора имат проблеми с колената и не могат да тичат навън или да скачат на въже вкъщи – и им трябва някакъв заместител който щади ставите!
Фитнесите имат такава апаратура. Отделно, при фитнес тренировките – можете да си наемете треньор или най-малкото постоянно има човек около вас ,който да ви поправи ако правите нещо очевидно грешно .Естествено, ако си поръчате домашни тренировки от мен – аз ще съм ви описал всичко в дълбочина и винаги ще бъда на линия ако решите да ми се обадите и да ме питате за каквото и да било – но друго си е когато треньора ви е лице в лице, под ръка 24/7! Физическият контакт е много по-различен. Точно поради тези причини, препоръчвам домашните тренировки да не продължават повече от 3-4 месеца, при ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ 100% НА МАКСИМУМ. Можете да получавате резултати и по-дълго време, но те наистина ще бъдат по-бавни от тези във фитнеса. Естествено, ако имате фитнес апаратура вкъщи – нещата ще станат блестящи, но малко хора разполагат с подобни сериозни финанси за подобна апаратура!
Това са единствените сериозни минуси, на тренировките вкъщи.

Аз лично препоръчвам на всеки един мой клиент да ходи на фитнес. Просто фитнеса е абсолютния крал на телесните трансформации – няма как да сбъркате там и можете да изваете всяка една извивка от тялото си по най-бързия и брутален начин. Обаче, ако твърдо сте си наумили да тренирате вкъщи и да не стъпвате в залата (имам и такива клиенти), нямам абсолютно никакъв проблем да ви изградя един максимално брутален тренировъчен и хранителен режим за домашни условия, с които ще постигнете уникални резултати за сравнително бързо време! Бих казал , че тези резултати ще са на 60% , МАКС 70% (ако имате някаква апаратура вкъщи), в сравнение с това, което можете да постигнете във фитнеса. Но, ако така или иначе си поръчате режимите от мен , сте се хванали на хорото. По-добре го играйте до край, вземете си фитнес карта и се възползвайте от треньор очи в очи. Не е толкова скъпо, ако сметнете за какво давате постоянно пари (прочетете статията ми за финансите, и как да си разпределяме парите , за да имаме достатъчно и за фитнес и за всичко друго). Една фитнес карта върви между 30 и 60 лева за месец. Готови сте да дадете пари за толкова ненужни неща – 100 лева за една бутилка уиски в дискотеката, но не сте готови да дадете 100 лева за да получите перфектната физика и добро здраве – нещо за ,което мечтаете цял живот?
По-добре си подредете приоритетите , 😉
Ако не ходите на фитнес защото, нямате време или пък фитнеса ви е затворен заради Ковид пандемията – ТОГАВА ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ НЕ СЕ ДВОУМЕТЕ, А СИ ПОРЪЧАЙТЕ ИНДИВИДУАЛНИТЕ РЕЖИМИ ОТ МЕН НА МОМЕНТА! НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ.
Това е най-доброто нещо, което можете да направите. Да, шампионска физика се гради главно във фитнеса, но това не значи, че фитнеса е единственото решение на тази планета. Ако имате достъп до фитнес – ходете там НА ВСЯКА ЦЕНА. Ако нямате – домашните тренировки са една изключително добра алтернатива.

Какъвто и да е вашият избор – аз мога да ви помогна .

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *