№ 27 – ЖЕНСКИЯ ФИТНЕС – ВЗИМАТ ЛИ ЖЕНИТЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ОВАЦИИ ВЪВ ФИТНЕСА, В СРАВНЕНИЕ С МЪЖЕТЕ В СПОРТА?

На пръв поглед можете да се зачудите – що за статия е това?
Нямате си на представа обаче, това колко важен въпрос е всъщност. Сега ще разберете защо.

Взимат ли реално жените прекалено много незаслужеени овации във фитнеса в сравнение с мъжете?

ДА И ОЩЕ КАК!
И това е опасно. И нечестно.
Защо и как се случва това явление?

Отговорът е прост.
Целият фитнес е игра на това да постигнем колкото се може по-нисък процент подкожни мазнини, и по-висок процент мускулна маса. Това ОФОРМЯ нашите тела. Мускулите придават форма на телата ни , а намалените подкожни мазнини орелефяват цялата тази маса и подобряват качеството и.

Следователно, щом става въпрос за игра на математика, стигаме до извода, че тъй като мъжете са много по-тежки от жените , в повечето случаи носейки почти 2 или 3 пъти повече маса/килограми от тях, на мъжете им е МНОГО ПО-ТРУДНО да постигнат пикова физика, достойна за похвала, в лицето на обществото, отколкото една жена! Жените , в повечето случаи варират между 40 и 60 килограма, докато мъжете, в повечето случаи варират между 60 и 110-120 килограма.
За една 40 килограмова ,160 сантиметрова жена , да изглежда перфектно, са и нужни само около 4-5 килограма мускулна маса, и да свали няколко килограма подкожни мазнини, поради малкото платно (тяло) с което разполага.Обвинявам мъжкия пол, че е толкова снизходителен и трудно въздържащ се, и че прави евала на една жена в залата, само ако е натрупала малко мускулна маса в дупето и , и го е оформила. А за това не се изисква почти никакъв труд, а го виждаме толкова често. И за огромно съжаление, много от тези жени се наричат СПЕЦИАЛИСТКИ, и въпреки че се занимават само с ЖЕНИ (защото нямат достатъчно знания , да ги приложат върху мъже) – в повечето случаи дори обират повече овации, и повече пари от мъжките си колеги, които за да постигнат тяло , достойно за истинси овации и успех, са положили 100 пъти повече труд от тях!
Това е абсолютно нечестно, и е породено от простия факт, че на жените не им трябват повече от 5-10 килограма мускулна маса за да изглеждат в перфектна топ форма, а на мъжете им трябват поне 20-30 килограма мускули, за да стигнат ниво, достойно да се сложи до тяхното!
Правя това сравнение, имайки предвид, че повечето жени и мъже са точно такива – по-ниски и леки жени, и високи и тежки мъже. Това сравнение не важи особено много за жените и мъжете които са еднакво високи, с еднаккъв ген, но дори тогава намира приложение – защото дори и да са на една височина, жената пак ще грейне пред мъжа, след след 5 килограма покачени мускули, и 5 килограма свалени мазнини. Докато мъжа, ще трябва да се гърби години наред, да покачи свойте нереални килограми, преди някой въобще да го забележи, и да достигне треньорски статут ,за да му се доверяват хората! Заради тези изкривени възприятия, фитнес индустрията започна да се завзема от жени, които си нямат и ПОНЯТИЕ от хрилагането на всички тези похвати качествено, и в дъргосрочен план, защото “резултатите” при тях идват толкова бързо. Жени, които се възползват от първоначалните бонус мускулни покачвания на начинаещия, и само след 2-3 месеца в залата отварят инстаграм и фейсбук профили и почват да раздават съвети насам-натам как можело да постигнете тяхната физика!
Нямам думи просто. Изключително нелепо е , и този факт го виждат само и единствено хора с набити очи, и хора на които им пука.
Естествено, изключения винаги има и в единия, и в другия спектър. Обаче, тези малки изключения не са достатъчни за да си затворим очите за този притеснителен, нелеп цялостен фактор , който убива фитнес сцената – именно, че трениращите жени взимат прекалено много незаслужени овации пред свойте мъже колеги, и им обират бизнесите в сферата.

ЕДИН МАЛЪК ПРИМЕР:
Взимаме жена, висока 1.60-1.79, с прилично релефен ген, и взимаме мъж, 2 метра, със абсолютно същия релефен ген.
И двамата почват да тренират по едно и също време, с едни и същи похвати, режими, и тренировки.
След около 5-6 месеца, и двамата ще са покачили по 5 килограма мускулна маса. Обаче какво ще се случи? Мъжкия спортист ще изглежда съвсем леко променен, и влязъл във форма, докато жената направо ще изглежда готова за сцена по културизъм. За мъжа, да стигне същото завършено ниво , достойно за сцена, ще му трябват поне още няколко пъти по 6 месеца, тъй като неговото платно (тяло) има толкова много килограми за пълнене, че тия 5 килограма са просто стартовата стъпка, докато за жената са завършващото стъпало. Точно поради тази причина виждаме пандемия от добре изглеждащи жени, и толкова малко завършено изглеждащи мъже – този тип сюжети са изключително често срещани във фитнес света, и нямам никакво намерение да си затварям очите за тях. Няма да си затварям очите нито за генетичните фактори, нито за стероидите, нито за лъжите с трансформациите, нито за основни фактори като този за който говоря в тази статия. Защото , въпреки че са малки, всички тези фактори, един по един, оформят всеобщоприетите догми и обществено мнение за най-великия спорт на планетата – Бодибилдинга, и ходенето на фитнес като цяло!
Не един път съм наблюдавал този феномен.
Ето за тези прекалено големи овации говоря. Усещате колко е сериозен проблема, нали?
Зад всеки успешен спортист стои една армия от жени, които му взимат светлината на прожекторите. А женските клиенти, хем защото не разбират, хем защото ги е срам да работят с мъже, избират точно тези жени за свой треньори, въпреки че колегите им мъже имат същия, ако не и по-голям опит от тях в сферата!
Просто им трябва повече време, за да постигнат пиковата си форма, и да се установят. Иначе – кило за кило, постигнатите резултати са абсолютно едни и същи!
За да се орелефи човек – и мъж, и жена, е нужно да се направи кажи речи едно и също нещо, и отнема еднакво време. Обаче, за да постигнат максимално мускулно развитие – на мъжа ще му отнеме 5-10 пъти повече време от на жената!!!
Точно поради тази причина, жените като чели обират овациите във фитнес света, и виждаме много повече треньорки от женски пол, отколкото от мъжки.
Фейсбук и инстаграм се напълни с инфлуенсърки, дето са природно във форма, и само след 2 месеца вече са специалистки по тренировки, и започват с тяхните глупости – детокс чайове за отслабване, фет бърнъри, и тренировки за дупе с ластици, с все същите протъркани клиширани упражнения, без абсолютно никаква научна основа.
На фона на тази пандемия от облагодетелствани жени, много мъже треньори остават без работа, въпреки десетки пъти по-големия си опит и компетентност.
За да не остана недоразбран, ви го повтарям за сетен път ПАК, като развален грамофон, и това е твърдата ми гледна точка по въпроса, от която няма да се отметна:

ЖЕНИТЕ ВЗИМАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО НЕЗАСЛУЖЕНИ ОВАЦИИ И ПОЗИЦИИ ОТ МЪЖЕТЕ ВЪВ ФИТНЕС СВЕТА, КОИТО В ПРОЦЕНТЕН % ФАКТОР, СА МНОГО ПО-ДОБРИ ТРЕНЬОРИ ОТ ТЯХ, ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ЗАВЪРШЕНАТА ФОРМА В КОЯТО СЕ НАМИРАТ, ИМ Е ОТНЕЛО МНОГО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ, ПОВЕЧЕ ФИНАНСИ И ПОВЕЧЕ ТРУД.

Това е.
Тези слова не са плод на безпочвен хейт, завист или омраза. Както виждате, този изключително важен фактор е скрит под много пластове лъжи. А моята мисия, както знаете, е да просветлявам населението ПО ВСЕКИ ЕДИН ФИТНЕС ВЪПРОС – без значение колко сериозен или несериозен, колко важен или маловажен е той или дали някой щял да остане обиден от него. Съжалявам – но истината боли. Никой не е защитен от нея – аз не съм изключение. Така че, вреве е да кажем истината такава каквато си е, да свалим маските, и да бъдем реалисти. Другото е вятър на муцката, както се казва.

И да ви кажа, през дългите ми години тренировки в залите, това ми се е случвало пред очите БЕЗБРОЙ пъти. Даже понастоящем , като треньор, все още ми се случва да споря с някоя “инфлуенсърка“ с 50 хиляди последователи, дето си мисли че е постигнала нещо специално, а реалистично погледнато, кило за кило мускулна маса, е на същото ниво като някой пичага, дето се е къртил в залата като луд около 6 месеца, но никой не му обръща внимание – нито в социален, нито в бизнес аспект.
Тази статия, момчета, е за вас.
Аз бях едно от тези момчета. И да знаете, труда краси човека – и НЯМА неразплатен труд. Рано или късно лъжите лъсват, и възмездието идва. Бъдете сигурни. Впрочем, времето за възмездие и истина настъпи.

Време е да изметем фалшивите гурута от индустрията.

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *