№ 3 – ИСТИНАТА ЗА МНОГО ОТ ЖЕНСКИТЕ ФИТНЕС МОДЕЛИ. КАКВО СТОИ ЗАД ПОВЕЧЕТО КРАСИВИ ЖЕНСКИ ФИЗИКИ И ТЕХНИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ?

Време е да разнищим поредния основополагащ фактор за успех във фитнеса. Днес ще поговорим за жените.
На снимката виждаме две трансформации. Две момичета които изглеждат чудесно, и които определено са се потрудили за да постигнат дадените резултати.
Ако не ви покажех първата снимка, и съдим само по последната, и ако ви питах:
КОЕ МОМИЧЕ БИХТЕ СИ ИЗБРАЛИ ЗА ИНСТРУКТОР?
Почти всички от вас биха избрали момичето от първата снимка. Очевидно, тя изглежда повече във форма от другата, следователно си мислите че тя може би знае нещо повече.
КАКВА ОГРОМНА ГРЕШКА. Колко сме далеч от истината само.
Винаги съм казвал, че НИКОГА не трябва да съдим по крайния външен вид между две тела, кой от собствениците им е по-добър и по-компетентен. Нещата са по-дълбоки.
Ако гледаме само последните снимки от по-горе, изключваме важния фактор – ИМЕННО какво е било тялото на трениращата преди това.
На първата снимка тялото изглежда по-добре, но е постигната нищожна трансформация в сравнение с тази на момичето под нея.
Защо е така?
Повечето женски инструктори в индустрията се възползват от хубавия си ген – мезоморфен или ектоморфен – и просто доизшлайфат телата си за няколко месеца , преди да започнат да се промотират, лъжейки своите клиентки, че те могат да изглеждат така, та даже и за същия период от време, напълно изпускайки факта , че повечето жени навярно изглеждат като тази на долната снимка, или имат сходен ген, склонен към омазняване и по-бавно развитие.
Жените с генетика (мезоморфен или екто-мезоморфен ген) ,като тази на горната снимка , въпреки че изглеждат по-добре, са минали по лесния път, в сравнение с тези от долната снимка. Те още преди да започнат да тренират, вече са имали мускулните и пропорционални основи, които на една нормална жена като тази отдоло, ще и отнемат 2-3 години, докато ги постигне.
Тук пре-спокойно можем да заявим, че жената от долната снимка е най-вероятно в ПЪТИ по-компетентен треньор от тази на горната, въпреки че изглежда по-зле, но по-малко хора биха и се доверили ако съдеха само по настоящия и външен вид, в сравнение с жената от горната снимка.
Същото можем да го приложим и при мъжете треньори, но при жените е прекалено очевидно, и все по-често срещано…

Тенденция е, фитнесите да взимат кльощави 15 годишни момичета с ”перфектен” ген, да ги доизшлайфат с разни поддръжни упражнения, за да ги използват като модели за своята компетентност като треньори. Виждайки тези фалшиви ”модели”, много жени се подлъгват от рекламата, и възлагат цялото време на света, гонейки техните резултати, бивайки подлъгани , че правейки тяхното, ще изглеждат като тях за същия период от време. Обаче времето минава, подлъганите жени виждат, че нещо не е наред, ентусиазма им бързо умира , поради бавните резултати, и много бързо последва пълен отказ от тренировките при повечето от тях, мислейки си ”че те просто не стават”. Отговора не е, че те не стават, отговора е че в повечето случаи треньорите им не стават. Тъй като трансформациите и примерите на ”моделите” които използват са фалшиви , с цел реклама, те не могат да направят същата промяна с някоя жена с по-лош ген, като тази на долната снимка. Проверете този факт сами – вижте женските модели, които повечето треньори промотират – повечето имат сходен ген с тази на горната снимка, отколкото с тази на долната. Поради простата причина че или нямат знанията да се справят с тази на долната и да я докарат до същата кондиция, или просто искат по-бързи пари, и решават да рекламират момиче, на което му трябват 1-2 месеца да влезе във форма, поради добрия му ген. 9 от 10 от случаите е ТОЧНО така. Лично този трик се развива цял живот пред очите ми.
А истината е, че за да се постигне подобен резултат е възможно, но отнема няколко пъти повече време, по-голям труд, и повече финанси следователно. Казвам ВЪЗМОЖНО, защото пак не е сигурно долното момиче да изглежда като горното. Цялостната им метаболитна, визуална генетика и костна структура са различни.
Нарастваща пандемия във фитнес света е точно тази тенденция – добре изглеждащи жени, които не знаят защо изглеждат добре и компетентноста им е близо до нулата да получават светлината на прожекторите, все едно са по-добри (а в повечето случаи е точно обратното), и ”по-зле” изглеждащи жени с по-бавни резултати, които не получават светлината на прожекторите, но иначе са в пъти по-компетентни, с повече опит и по-заслужаващи да получат тази светлина.
Естествено, те не я получават, защото женския фитнес свят е пропит точно от тази огромна мамонична ЛЪЖА, прокарвана в името на парите.
Този цикъл лично съм го виждал да се повтаря десетки, дори стотици пъти. Моя мисия е да счупя този цикъл, и да изкарам истината на яве. ИМЕННО , че жените като тази на долната снимка, в повечето случаи са по-добри и компетентни спортистки от тази на горната, въпреки по-невпечатляващия им външен вид .С риск да се повтарям като развален грамофон, щe ви повтарям всичко като на малки деца, обяснено по всевъзможен начин, докато не го разберете. Точно за да разберем коя жена къде се намира , изисквайте нейна снимка от преди, за да проследите трансформацията и. Момичето на долната снимка изглежда по не-атлетична от тази на горната, но има в пъти повече опит със свалянето на килограми и поддържането на мускулна маса, отколкото момичето на горната. В повечето случаи, момичета като тази на горната дори не трябва да броят макронутриенти, докато момичетата на долната имат брутални знания относно това как се пази диета (как се поддържа и трупа мускулна маса, и как се свалят мазнини) + повече опит в сферата, заради по-добрия като обем постигнат резултат. Докато жените с ген като тази на горната снимка, в повечето случаи не броят калории и макроси въобще, и представа си нямат от макронутриенти и тренировъчна периодизация, с които да постигнат подобен ефект , при жените с по-лош ген, които са около 80-90%.
С ДВЕ ДУМИ: Много често по-лошо изглеждащи треньори, са по-добри от по-добре изглеждащи, и при по-лошо изглеждащите ще постигнете уникални резултати, за сметка на по-добре изглеждащите.
Както казах, ИЗКЛЮЧЕНИЯ ВИНАГИ ИМА. За жалост, са много малко. И повечето спадат в този пример.
Аз обаче винаги съм тръбял истината, и ще продължавам да я тръбя, в името на всички трениращи.
Този пост е за всички жени (и мъже), търсейки истината, на които им е писнало от фалшивите модели и налагането на нереални стандарти и примери от индустрията.
Естествено, уважавам всяка спортуваща жена. Но прекалено много се отказаха, заради подобни трикове и скрити знания. Успеха в спорта е за всички, а не за една малка облагодетелствена група.
До следващата статия.
/Постигнетеg пиковата си форма с моя помощ. Свържете се с мен, на лично съобщение, за да започнете своята трансформация днес, и посетете страницата ми @bd.bodydesign и официалния ми сайт www.bodydesignbg.com , за повече информация.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *