№ 26 – ИСТИНАТА ЗА ПЛОЧКИТЕ НА КОРЕМА – НАЙ-ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА ФИТНЕС ИНДУСТРИЯТА.

Най-често срещания въпрос във фитнес светът – “КАК ДА ИЗКАРАМ ПЛОЧКИ НА КОРЕМА“ – винаги е отговарян по безброй различни начини – всеки се прави на специалист, а в крайна сметка, малко са тези, които наистина имат правилния отговор.

Аз съм един от тези с правилния отговор

С какво мога да го подкрепя?

Стигал съм до крайно ниските 8% подкожни мазнини НАТУРАЛНО и съм изваждал плочки на корема, достойни за фитнес състезание. Това съм го правил, започвайки от над 30% подкожни мазнини – състояние, което се счита за ЗАТЛЪСТЯЛО. Постигал съм го, с базов начален екто-ендоморфен ген, склонен към високи подкожни мазнини и ниска мускулна маса, което е най-трудното начало.

Факта, че съм свършил точно това, при това НАТУРАЛНО и с минимални ресурси, означава, че знам за какво говоря.
Изваждам тези уводни факти на показ, защото има една група хора, заради която мистерията около плочките е обвита в непрогледна мъгла вече толкова години.
Именно , групата на екто-мезоморфите или на прост език казано – хората с натурално ниски подкожни мазнини и добра генетика относно мускулите на корема, и цялостната им мускулна маса . Хората, които каквото и да правят – каквото и да ядат, дори без да тренират особено много, са природно надарени с плочки на корема. Плочки – за каквито повечето хора , като мен, трябва да бъхтят ненормално здраво месеци наред, и само 2-3 дни кривване от това здраво, ненормално бъхтене – ги заличават доста здраво. Това е всичко – някои хора имат плочки на корема по рождение и са природно релефни, и от тези хора идват 99% от лошите съвети за изваждане на плочките ни на показ – тъй като при тях всичко е теория, и никога де факто не са приложили знанията си, които прилагат върху другите, върху себе си, следователно нямат личния опит в сферата. Да не говорим за ползването на стероидни изчистващи препарати като Анавар , от много от тези хора. Препарати, чрез които може да си стоите с плочки на корема и без да си давате толкова много зор в кухнята и залата. Да, има и стероиди за ИЗЧИСТВАНЕ. Не са само за мускулна маса и цялостно заякване. Но за това ще напиша отделна статия (за стероидите като цяло, съм писал вече един път). Тези скрити факти пораждат тази тъй обсъждана от мен пандемия от фалшиви специалисти във фитнес света – добре изглеждащи хора, с плочки, които не знаят как се изкарват плочки на корема по нормален начин, обаче хората им се доверяват, просто защото ги имат. (Естествено, има изключения. Но са сравнително малко).
Тъжен сюжет. Докато истински можещите и знаещите хора, са точно тези, които на времето са били с висок процент подкожни мазнини (били са мазни/дебели) – защото те знаят точно какво е нужно да се стигне това релефно ниво , за да се покажат плочките им. Разбирате ли, каква е разликата?
А истината въобще не е толкова сложна. Просто от съветите на всеки втори релефен спортист/спортистка от сорта на “не бройте калории/макронутриенти, аз си ям каквото си искам и вижте ми плочките‘‘, сме на това дередже. Никой не взима предвид фактите, че тези хора са с много рядък, релефен ген, а те щом нямат плочки на корема, значи са с ген предразположен към надебеляване…следователно подхода на природно изцепените спортисти, няма да върви при тях.
Нужна е само проста логика…а толкова много хора я нямат. Толкова много хора ги мързи да мислят.

КАК СЕ ПОЛУЧАВА ВСИЧКО ТОВА И ЗАЩО ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТАКОВА, КАКВОТО Е

Да разнищим нещата в дълбочина. Както казах – говорейки за плочките на корема, имаме две явления:
Хора, които се стараят да пазят много строги диети, но някакси все не успяват да изкарат толкова добра коремна преса, колкото някои хора, които видимо не полагат някакви кой-знае колко строги режими/тренировки за пресите си, и следователно демотивираните хора си казват – “Абе аз така или иначе не успявам с тея строги диети, дай да пробвам по начина на еди кой си“ – подлъгани от външния вид на този спортист с иначе хубавите, но ”фалшиви” резултати, мислейки си, че той явно има някаква тайна която трябва да се притежава, за да се стигне до това ниво. Естествено, този отчаян човек прави опит – нещата стават в повечето случай още по-зле, поради факта, че тези треньори и “специалисти“ (най-вече начинаещите, и нелицензираните), си нямат и понятие от циклиране и игра с макронутриенти, и не могат да направят достатъчно изряден хранителен и тренировъчен режим на клиента си. Дори клиента им да постигне що-годе някаква трансформация и да орелефи корема си до появата на плочки, НИКОГА ама НИКОГА не виждаме явлението този клиент да надмине треньора си.
НИКОГА.
Това е поради факта, че на този човек му се спестява най-тежкия факт:
Че пресата на треньора му е 95% генетика, и че този човек, с омазнения му ендоморфен ген, няма как да има подобна преса, освен ако не се скъса от здрави, постоянни режими в продължение на 3-4 месеца. ДОРИ след тези 3-4 месеца на здрави режими, клиента да стигне ниските подкожни мазнини на натурално релефния си екто-мезоморфен треньор (които е на 7-8% постоянни подкожни мазнини) – едно кривване от диетата и е АУТ. Само една вечер преяждане или препиване в някоя дискотека, или на някой купон някъде, е достатъчен да покрие коремната преса на такъв човек с тънък слой водна задръжка и мазнина.
Нещо, което при треньора му няма да се случи, тъй като казахме, че повечето хипотетични треньори използвани в тоя случай са с крайно бързи метаболизми, които смилят всяка калория на секундата и нищо не им се лепи! Виждате ли каква е разликата и къде е тънката ниша?

А защо толкова много говоря за мазнини и лепене на мазнини, а не за тренировки?

Радвам се , че поне някои от вас си го задават тоя въпрос.

ТОЧНО ПОРАДИ ФАКТА, че коремната преса е 80% ниски подкожни мазнини и 20% тренировки! ТОВА е разковничето на цялата статия, това ви е цялата истина.
ВСЕКИ има плочки на корема – абсолютно всеки!!! Проблема е, че някои хора са склонни над тези плочки , да натрупват дадено количество вода и подкожни мазнини, под чиито слой се скриват тези плочки. За да се покажат тези плочки, е нужно този човек да се подложи на свръх стриктни и дълготрайни хранителни режими, и само при единичното разваляне на този режим , плочките ще се скрият отново под слой мазнини/вода!

СЛЕДОВАТЕЛНО:
ХОРАТА , КОИТО ХОДЯТ ЦЕЛОГОДИШНО С ПЛОЧКИ – 24/7/365 СА ХОРА, КОИТО СА ПРИРОДНО РЕЛЕФНИ. ХОРА, КОИТО ПО РОЖДЕНИЕ СА С БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ И КОИТО КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ – ПЛОЧКИТЕ ИМ НА КОРЕМА ВИНАГИ ЩЕ СИ СЕДЯТ ТАМ!!!
Този процент от хора, обаче е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛЪК – около 2-3% и парадоксално с това, точно този малък процент от хора, заема ГЛАВНО тренировъчните постове във фитнес индустрията, защото с този процент хора се прави ПЕРФЕКНАТА РЕКЛАМА! От тези хора се изкарват МНОГО ПАРИ!

На списанията и на фитнес залите не им пука, дали плочките на този човек са му подарък отгоре – чист ген или тоя човек си е скъсал гъза да тренира за тях дълги години, и да пази режими. Индустрията просто иска пари – пука и да си направи рекламата, с цената на лъжата и до там.
От там нататък, виждаме епидемия от перфектно изглеждащи треньори, твърдящи, че са безкрайно компетентни в сферата си, обаче нито един техен клиент не може да достигне тяхното ниво.
Лъжите в един момент прозират, клиентите в повечето случаи се отказват, обаче цикъла си се върти, върти, върти…и се оказваме със 100 годишна история на спорта, все още обвита с мъгла относно фактокологията за коремната преса.

Абсолютно нелепо е.

А истината е една – ЗА ДА ИЗВАДИТЕ ПЛОЧКИ НА КОРЕМА – ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЛОЖИТЕ НА ПРАВИЛНО ИЗЧИСЛЕНИ И ПРЕИЗЧИСЛЕНИ ХРАНИТЕЛНИ РЕЖИМИ, ЗА ДА НАМАЛИТЕ ПОДКОЖНИТЕ СИ МАЗНИНИ И ПЛОЧКИТЕ ДА СЕ ПОКАЖАТ ОТДОЛУ , ПЛЮС ТОВА ДА СЕ СКЪСАТЕ ОТ ЗДРАВИ ТРЕНИРОВКИ, КОИТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ОФОРМЯТ ВЕЧЕ ПОКАЗАНАТА МУСКУЛАТУРА НА КОРЕМНАТА ВИ ПРЕСА!

ТОВА, дами и господа, е цялата истина за това как да изкарате плочки. Който се пробва да ви баламоса с нещо друго, без значение колко добре изглежда, ви ЛЪЖЕ поради сребролюбие, поради незнание или поради двете. Това го запомнете от мен.

ПЛЮС ТОВА, ДА ПОВТОРЯ НАЙ-ВАЖНИЯ ФАКТОР:

Запомнете, ако вече сте били мазни един път, винаги може да се омазните пак! Което ще рече, че щом един път изкарате преса на корема – ако развалите режима си, тази преса ще се скрие пак! Съжалявам, това ви е генетиката. Без значение, че имате някакъв си приятел, дето по цял ден яде и пие и пак си е с плочки. Това си е неговата генетика, а вие сте различен и сте ощетен/а. Нечестно е , нали?
Това и аз казвам. Нечестно е, този брутален спорт да се отвлича, от хора, които хал хабер си нямат от него и лежат на славата на едни плочки на корема. Хора, които не са се трудили и на 1/50-та от това, което са положили тези които реално са изчистили два тона подкожни мазнини и поддърржат коремните си преси с толкова стриктност и дисциплина. Както виждате и при коремната преса, и при всичко друго във фитнеса – дезинформацията идва точно от природно надарените генетици. Истината е при хората, които преди това са били дебели или не са били във форма. Точно тези хора са открили начините, на постигане на перфектната форма, през Бодибилдинг историята. Точно тези културисти, през 50-те години, са се запитали:
Как да постигнем и ние тези плочки на коремите, които тези други културисти имат, без да правят нещо на пръв поглед по-различно от нас?
Начини, които по-късно са откраднати от точно тези хора с “перфектен“ ген, по най-наглия и безочлив начин. Точно за това залягам на истината – спорта и подиума принадлежи на истинските спортисти – тези, които са минали по трудния, трънлив път, а не тези , които са природно надарени, и просто рекламират своя финален резултат. А за да разберете този срещу вас какъв е, просто проследете треньорската му история или по-скоро историята на физиката му. Ако цял живот е бил релефен , с плочки на корема – значи той най-вероянтно спада точно в тая група за която ви говоря. Ако преди това е бил дебел/извън форма, значи поздравления – имате си работа с треньор , с истинска трансформация, който е минал по пътя и знае за какво говори.
Както казват хората – не питай старило, питай патило.
Теорията в много малко случай работи. Едно е да си военен теоритик и да разтягаш локуми за това какво трябва да се направи на бойното поле, съвсем друго е да си командир на взвод и да си минал през всички изпитания на фронта, и атаките на противника.

Разбирате ме за какво говоря, нали?

Опита и теориите, са две много различни неща.
А опита говори, че за да се разнищи тази тъй-търсена тайна , трябва да се приложат точните, дадени , изпитани похвати – хранителни и тренировъчни режими. Похвати, които изискват много дисциплина и жертвоготовност. Похвати, от които ако кривнете дори малко, веднага ще се отразят на пресата ви!
Точно поради тази причина, нито аз, нито някои друг ендоморф, склонен към омазняване, не се разхождаме с плочки на корема 24/7 – за нас си има периоди на покачване на килограми, периоди на изчистване и периоди на поддръжка, и доизвайване на натрупаното (вече съм писал статия за тея периоди).
Това е тъй търсената тайна. И както ви казах в началото – тайната е проста, и лесна. Фалшивите “плочкари“ я правят да изглежда сложна и я обвиват в още повече мистерия, отколкото тази в, която тя вече е обвита. Да, проста е , обаче изисква много дисциплина и знание относно приложението и.

Аз , Иван Демиревски, мога да ви помогна с тези неща.

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *