№ 5 -ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ДОЛНАТА ЧАСТ НА ТЯЛОТО, КАК ДА ИЗГРАДИМ МУСКУЛЕСТИ И ЗДРАВИ КРАКА?

Време е за статия номер 5. Няколко човека ме питаха, защо не качих снимка на трансформираните си крака, при първата ми трансформация.Отговора е прост – снимката щеше да стане прекалено голяма и да се размият детайлите. За всички които поискахте – заповядайте.
Тази моя трансформация е доказателство, че без значение колко слаби/дебели или безформени са вашите крака, ако имате спартанска мотивация и не сте ревящи женчовци, в крайна сметка можете и да достигнете развитие на крака достойно за спартанец.
ИСКАМ ДА ОТБЕЛЕЖА НЕЩО МНОГО ВАЖНО:
Късите панталони и на двете снимки са ЕДНИ И СЪЩИ.Разликата в мускулната маса е брутална – може би има разлика около 20-30 сантиметра във всяко бедро. Разликата между първата и втората снимка е около 2-3 години. Втората снимка не е от сега, в момента краката са ми в тройно по-добра кондиция. Намерих колажа на компютъра ми, и реших да го споделя с вас, тъй като имаше искане. Ето това е истинска трансформация. На първата снимка кляках едва-едва с 40 килограма, докато на втората ударих 200 килограма трибойски паралелен клек с широк разкрач.
КАК ГО ПОСТИГНАХ?
Много просто – изкъртващи тренировки, брутални клек и тяга сесии до припадък, и много хранене. В интерес на истината, в този период тренирах главно за сила, и въобще не ми е било приоритет да докарам краката си в кондиция, да ги изцепя, да им направя културистка сепарация или нещо подобно.Трансформацията е просто резултат на ЗВЕРСКИ тежки силови тренировки. На първата снимка съм около 73-4кг, на втората съм около 109-110. Силата ми е увеличена около 4-5 пъти отгоре.
Искам да вметна нещо много важно. Повечето треньори нямат никакви крака, поради два фактора:
Краката са изключително трудно за трениране, и повечето мъже на всичко отгоре имат ген за слаби крака, в сравнение с жените, които качват повече килограми там.Те заемат около 60% от мускулатурата на тялото и стабилното им развитие изисква да се изучат в дълбочина най-трудните упражнения като мъртва тяга и клек с щанга. Отделно, краката трябва да се тренират ТЕЖКО, тъй като те са изключително силни, и ”леки” тренировки като тези за горната част на тялото, просто не работят там долу. За да направиш здрави крака , се изисква ИСТИНСКИ характер. Малко трениращи могат да развият тази мускулна група. Точно поради този фактор всички снимат бицепси или гърди – най-тренираните мускулни групи сред момчетата. Но почти никой не показва някаква сериозна трансформация при краката си.Друг фактор е, че повечето треньори разчитат главно на горната част от тялото си за промоутинг, и разчитат на това, че клиентите им се интересуват от същото, и че надали някой от тях би се захванал сериозно да тренира краката си. За жалост, точно такава е реалноста – треньори и специалисти със здрава горна част, и крака като на кокошки – chicken legs. Прекалено голям и очеваден проблем. Тези трениращи, в групата на краката клечки, забравят още един много важен фактор, освен визуалния , изпускат фактора, че тренирането на крака отпуска страшно много хормони (главно тестостерон) , от които хормони може да им порасне горната част на тялото ЗНАЧИТЕЛНО. Лично съм имал застой в лежанката много дълго време, след което почнах да правя тежки клекове, увеличих клека си с 10 килограма, и лежанката автоматично ми скочи с 5 килограма!Можете да станете по-здрави в горната част на тялото, ако тренирате долната. Точно така.
Но фитнеса е преди всичко наука, и тази наука изисква огромно желание да се изучи.Отделно, повечето гурута просто искат да минат по лесния път , и не им се занимава с крака. Поне жените в тая сфера нямат толкова проблеми, и често съм виждал гледката, жени да се разхождат с по-големи крака от някои иначе доста здрави в горната част на тялото мъже. Гледката е крайно нелепа.
Ако искате да избегнете подобна глупост, и желаете да напреднете още повече в горната част, наблягайте на краката, момчета.
Без значение дали сте анорексици, или сте затлъстели – тренировките за крака ще ви изстрелят на следващото ниво. Не ги пропускайте.
За жените важи същото – спокойно, краката ви няма да станат като мойте. Нямате толкова хормон в тялото. Е, някои имате, но може да прецените кога да спрете , ако резултата ви изглежда прекален, налиПогледнете латино-американските шампионки като Грасиане Барбоса или Виви Уинклер – краката им са чудовищни на моменти, но на тяхното тяло изглежда доста добре.Всичко е въпрос на това дали може да pull-off-нете подобно мускулно развитие , а за тази работа ви трябва здрава горна част на тялото – нещо пък, което жените пропускат, тъй като те ”не искали да стават здрави като мъжете отгоре” – заблуда, за която ще напиша статия скоро.Буквално, контрата на това което правят мъжете. Тялото върви в комплект – да се тренира цялото, всеки един мускул. А не да си избираме едни мускулчета и да ги тренираме, а да оставяме други. По този начин, може да получите и изкривявания на тялото, поради прекалено стегнати от тренировки мускули, за сметка на нетренираните ви отпуснати мускули.. Поради тази причина , все още виждаме трениращи със здрави горни тела , но с крака като мойте на първата снимка. Стига сте се оплаквали като женчовци, че било трудно, и почвайте да клякате. Тренирайте с акъл.
До следващата статия.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *