№ 30 – ЛЕКУВАТ ЛИ ХРАНИТЕ? КАК МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ И ИЗЛЕКУВАМЕ ОТ БОЛЕСТИ ЧРЕЗ ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ТРЕНИРОВКИ?

Много полезна и изключително важна статия.

Много хора знаят, че храната е полезна. Но малко хора си дават сметка, че храната е полезна, не само, заради това, че ни поддържа, тя е полезна, защото ни ЛЕКУВА. Храната БУКВАЛНО може да бъде лекарство за вашите болежки.

Много често съм споменавал, в мой статии, че болестите са причинявани от много фактори свързани с даден дисбаланс в тялото ни. Когато към този дисбаланс, прибавим и нездравословна храна, положението просто става трагично.
Представете си, ако на човек с високо кръвно, му направите една огромна чиния пържени картофки с пържени наденички за вечеря, гарнирани с една бутилка бира. Кръвното му направо ще стигне до тавана. Така се получават инфарктите. Или пък, представете си ако един диабетик изяде 1 шоколад с една чаша кола. Положението няма да е много цветно. Примерите са много и са аналогични. Въпреки, че всички знаят тези неща – хората постоянно търсят начини да кръшнат и да ядат тези нездравословни неща, без значение от болестното им състояние, докато се тъпчат с хапчета да обърнат ефектите на болестта си.
В много от случаите, ако просто се приложи дадена дисциплина и човека изключи нездравословните си навици, и ги замени със здравословни – може да намали лекарствата за състоянието си, ако не да ги изключи напълно!…
Трябва обаче за целта, да проучите десетките хиляди храни и билки – коя за какво може да ви бъде полезна. На някои от вас ще им е нужна храна която намаля кръвното налягане – чая от ройбос и чесъна вършат чудеса! На някои от вас ще им трябва да си намалят кръвната захар – същите тези храни заедно с канелата ( убиеца на кръвната захар) вършат уникални чудеса!
Някои от вас си имат проблеми с бъбреците – добрата хидратация – пиенето на много вода и приема на чай от червени боровинки, или свежи червени боровинки – могат да върнат от прага на смъртта дори най-болния бъбрек!
Причината, поради която храните действат, е тази:
В Библията е упоменато, че Бог е направил всяко семенце и всичко що никне по земята , за доброто на човека, и че всичко е полезно – малко или много, стига да го използваме правилно. Естествено, хората масово издевателстваме с това и се претъпкваме с всичко което зърнем, и по този начин дори здравословното – става нездравословно. 40-50мл. Ракия на ден може да е полезна, но половин литър ракия на ден ще унищожи черния ви дроб. Примерите които мога да дам, са милиони.
Реших да напиша тази тема, защото хората напоследък забравяме, че модерната фармацевтична индустрия, съществува едва от 100-150 години. До преди това, питате ли се как са се лекували хората?
С БИЛКИ И ХРАНИ , РАЗБИРА СЕ.
В Древен Египет са правили безкръвни мозъчни операции. Можете ли да си представите? В Древен Китай, червеното цвекло е използвано като противораково вещество, наравно с други супер-храни като чесъна, лука, джинджифила и зеления чай! Тези храни, съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките ви. Някои от тях, също са природни антибиотици! Да , тези отрови които ви ги предписват лекарите – подвизаващи се под името “антибиотик“ – всъщност, се намират и в натурален вид в много от любимите ни храни Има цели енциклопедии и томове изписани с информация, относно това коя храна какво лекува, и как да правим домашни отвари и гозби, чрез които да поддържаме тялото си живо и енергично, или да го лекуваме ако се разболеем!
Разберете, че почти всички лекарства се правят от екстракти от разни били или други храниАко не вярвате, проверете сами.
Естествено, не искам с тази статия да умаловажа труда на лекарите, без тяхна помощ много от нас нямаше да сме живи днесОбаче, много често лекарите ни пестят един важен фактор – ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ. Вместо да ни обяснят или поне да ни насърчат да проучим това, как да бъдем здравословни, повечето просто махат с ръка и ни изпращат в аптеката, за някое лекарство, което колкото е лекарство – толкова е и отрова. Колкото ни помага – толкова ни и вреди (визирам антибиотиците). Ако сме достатъчно мъдри, бихме се възползвали на максимум от здравословните медицински храни, които Бог е поставил за нас на тази земя , наравно с посещенията при лекаря!
Храните наистина могат да са лек понякога по-добър и от хапчетата в аптеката!

Преди да завърша статията, искам да дам само няколко примера, които лично съм изживял и няколко примера за страдащи хора около мен:

1. Един път, си натъртих крака буквално до счупване, по време на мач. Вместо да ритна топката, ритнах в земята с десния си крак. Буквално ми се налагаше да ползвам патерица, защото не можех да ходя. След 1 ден агония, майка ми реши да ми приложи прост компрес от срязан лук на крака, омотан в бинт. Не знам дали ще повярвате, обаче след 2-3 дни на носене на този компрес, крака ми се беше възстановил до началния си вид и болка нямаше!

2. При преместването ми в друг град , преди много години, започнах работа за голяма компания. От дългите обучителни часове, започнах да имам проблеми със съня, будех се нощем, не си почивах добре, от което започнах да качвам кръвно. За да нормализирам положението – единственото което направих е да си купя няколко кутии чай от ройбос и да правя 30 минути кардио на гладен стомах, всеки ден след ставане. Веднага след кардиото, пиех по един двоен чай от ройбос. Каква изненада, като само след 4-5 дни на правенето на тази процедура, кръвното ми налягане се нормализира и слава Богу до ден днешен ми се е случвало само един-два пъти да се покачи! Прекрасен пример за това, как тренировките и здравословните избори, могат да са критични за нашето здраве. Кой знае къде щях да свърша, ако бях продължил да действам по същия начин и не бях направил тази малка промяна .

3. Майка ми беше в пред-диабетно състояние преди известно време. Започна да пие хапчета, за да контролира кръвната си захар, която беше много завишена. Вместо да продължи със старите си навици, просто реши да започне да се храни здравословно и да се движи повече. За 0 време кръвната и захар спадна от диабетно ниво – до нормално! Една проста рутина, като приготвяне на здравословна закуска и се отрази страшно много. Приемането на овесени ядки с канела и ябълка всеки ден за закуска + един пресно изстискан лимон , и се отрази НЕВЕРОЯТНО!
Преди това, кръвната захар и скачаше от най-нормални храни, а сега дори си позволява от време на време да си хапва по нещо сладко. Същия пример мога да дам, за майката на моя приятел, която беше минала през същия случай. В същия момент, виждаме хора, които години наред се тъпчат с какви ли не лекарства и все още са си на същото дередже, и страдат от висока кръвна захар/диабет.

4. Наскоро ми се наложи да пия тежък антибиотик. Бях против, но здравословното хранене не даде пълния бърз ефект, който си мислех, че ще даде, затова реших да пробвам иантибиотици . Антибиотиците помогнаха, но поради двумесечното ми тровене с тях, черния ми дроб и бъбреците се натовариха страшно много! Започнах да усещам тежест в дясната подребрица (типичен знак, че черният ви дроб е натоварен) и започнаха да ме стягат бъбреците отзад. Веднага усетих, че проблема е от токсичността на антибиотиците и, че е трябвало доктора да ми предпише някакви протектори за черния дроб. Следователно, реших да си направя цялостен детокс на тялото, с всякакви детокс храни. Започнах да пия куркума на прах (супер мощно натурално лекарство-подправка) смесена с мед и прясно мляко, по два пъти на ден. Купих си няколко детокс чая с различно билково съдържание. Започнах да ям по 2 глави лук на ден и всяка вечер преди сън си нарязвах по 2-3 скилидки чесън , които пиех на екс с чаша прясно мляко. Купих си няколко буркана червено цвекло, което е супер мощен анти-оксидант и детоксикатор за черния дроб – освен това е супер вкусно. Наравно с това, винаги съм знаел, че соята е супер полезна за черния дроб и реших да си взема екстракт от соя от аптеката и тъй като не можах да си намеря чай от бял трън , който е супер мощно лекарство за черния дроб, си го купих под формата на екстракт. Купих си и сушени червени боровинки, които също са мощен анти-оксидант и са перфектни за бъбреците и пикочните пътища. Само 3 дни приемайки тези вещества и вкарвайки интензивно кардио всяка сутрин на гладен стомах, с прием на 4-5 литра вода на ден – ЧЕРНИЯ МИ ДРОБ СТАНА КАТО НОВ! Тежеста в дясната ми подбедрица изчезна и присвиването в бъбреците ми изчезна тотално! Всичките токсини, натрупани от антибиотиците, бяха изхвърлени навън. Нямах абсолютно никакви оплаквания повече. Даже не съм си правил и изследвания.

Имам още стотици примери, които мога да дам, относно това как храната може да лекува, или поне как тя може да бъде мощен съратник на лекарствата, които приемате в борбата с болестите ви!
Храната е истинско ЧУДО и трябва да използваме акълите си, и да внимаваме какво слагаме в устите си – защото то може да ни даде живот, или да ни убие!

Храните наистина лекуват и е крайно време да ви се състави здравословен режим, за да пречистите и дисбалансирате тялото си, след години вредни навици, преди да е станало късно. Тренировките и правилното хранене, могат да са толкова силни, колкото най-мощните лекарства на фармацевтичната индустрия! Поразровете се и ще останете очаровани от това, колко полезни свойства има в един прост зеленчук.
Ето за това спортистите боледуват толкова рядко от сериозни болести, а когато боледуват – винаги се излекуват!
Вземете пример и станете един здравословен спортист. Един добре изглеждащ, здрав и уравновесен човек! Храната наистина може да лекува.

Аз, Иван Демиревски, мога да ви помогна с вашите индивидуални хранителни и тренировъчни режими.

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *