№ 15 – РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КУЛТУРИСТКИТЕ И ФИТНЕС МОДЕЛКИТЕ – МИТОВЕТЕ ЗА ЖЕНИТЕ В ЗАЛАТА – КАКВО МОГАТ ДА ОЧАКВАТ ЖЕНИТЕ ОТ ТРЕНИРОВКИ С ТЕЖЕСТИ?

Изключително важна и поучителна статия!
На снимката виждаме две жени. От ляво, на първата снимка, е жена с изключително голямо, нечовешко, количество мускули, а на снимка от дясно виждаме една перфектно оформена жена – тяло, към което се стремят по-големия процент от трениращите жени в залата.
Сега, да обърнем масите:
КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ, СКЪПИ ЖЕНИ, АКО ВИ КАЖА , ЧЕ ДВЕТЕ ЖЕНИ НА СНИМКАТА, ТРЕНИРАТ И ЯДАТ НАЙ-ВЕРОЯТНО ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН?
Да – прочетохте правилно❕
Двете жени на снимката тренират по абсолютно същия начин – и двете вдигат тежести като луди, старайки се да развият на максимум мускулатурата си, и двете правят кардио за поддържат нисък процент подкожни мазнини, и двете пазят стриктни хранителни режими за да подпомагат споменатите от мен процеси !
Тогава как може да има толкова сурова , огромна разлика между двете физики
Отговора е:ГЕНЕТИКА + АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ.
Това е. Просто, нали?
В статията ми, в която писах за Биляна Йотовска, можете да намерите по-задълбочено и обширно обяснение на женския фитнес свят, но въпреки това тук ще потвърдя няколко много важни точки!
Точно това е разликата между двете жени. Жената на първата снимка, има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕКТО-МЕЗОМОРФЕН ГЕН, и има уникално рядко добре наредена костна структура, мускули захванати на точните места, и натурално свръх нисък процент подкожни мазнини и бърз метаболизъм – всички тези неща придавайки илюзията, че тя прави нещо кой знае какво по-различно, от жената на втората снимка , за да изглежда така. Добавяйки и огромната доза анаболни стероиди, които тя 100 ПРОЦЕНТА приема – отговора е ясен. Докато жената на втората снимка, има ген , който можем да преценим, че е смесица между трите – екто-мезо-ендоморфен. Което ще рече, че има базова тънка костна структура, и тялото и клони повече към слабо, (ектоморф), обаче въпреки това има наченки на добре развита мускулна маса ,и добре прихванати мускули (мезоморф), но в същия момент можем да видим малки наченки на подкожни мазнини, и водна задръжка (ендоморф). Мускулните и нива , и мускулната кондиция , са напълно нормални, така че пре-спокойно можем да кажем, че момичето е натурално.
Да, дами и господа. И двете тренират еднакво тежко, и двете пазят същия режим, но вижте каква разлика правят генетиката и стероидите. Помислете дълбоко върху въпроса и разберете, че НЯМА ОТ КАКВО ДА ВИ Е СТРАХ като влизате във фитнеса. И да се спукате от блъскане на желязо години наред – няма да стигнете даже 1/3 от мускулното развитие на жената от първата снимка.Просто нямате толкова хормон в тялото, така че тези, които ви дават подобни примери, че сте щели да станете здрави от прекалено много тренировки, като жената на първата снимка, са просто необразовани, и си нямат ни най-малка представа за какво говорят. Това е. Ако се пръскате от тренировки с тежести , кардио и режими с години наред – най-много да изглеждате като момичето на втората снимка. (при това ако имате неговия ген, който е сравнително добър – повечето няма за какво да се притеснявате, тъй като обичайния женски ген сред обществото, не е толкова добър). От прекалено много мускули, могат да се притесняват прекалено облагодетелстваните с мускулна маса, нисък процент подкожни мазнини + мускулна структура жени – обаче в общи линии , тях това не ги притеснява. Те принципно са в двата полюса или виждат, че имат потенциал да станат културистки – и си посветяват живота на това, или виждат, че просто им върви, без да си дават особено голям зор – да спазват по-строги режими, като 90% от трениращите, и си карат спокойно, заблуждавайки момичетата около тях, че с нормални тренировки и режими ще станат точно като тях. Най – често виждаме тези 2 примера. Малък процент ,обаче , са момичетата между тези два примера, но той е наистина малък.
Така , в крайна сметка – никой няма от какво да се притеснява. Да станете толкова здрави , като жената на първата снима, та дори и на половината на нейното развитие, за повечето от вас, е практически почти невъзможно. Тя спада в някакви си 0,1 % от жените със супер редък ген, та шанса и вие да сте там, е почти нулев. Иначе ако бяхте, надали щяхте да четете тази статия точно сега, а вече щяхте да сте или на някоя сцена, или на корицата на някое списание.
Има смисъл, нали?
Тренирайте здраво и не мъдрувайте много , много.Перфектното тяло не се постига за един месец, да не говорим за един ден. Това е. Бъдете ПОСТОЯННИ и ще станете най-добрата версия на себе си.Вярвайте ми – бая време ще мине, преди да почнете да се притеснявате, че изглеждате ”прекалено здрави”, ако въобще дойде това време. Пък и винаги може да си изберете кога да спрете. Притеснявате се , както се казва по Български, за нероден Петко.Вие направете първо началните крачки в залата, постигнете поне една базова нормална форма и после се изхвърляйте в мечти или опасения, за тея почти недостижими величини. Не си намирайте оправдания, а се захванете с тялото си веднъж завинаги и постигнете физиката, за която винаги сте мечтали. Аз , мога да ви помогна с това.

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *