№ 1 – МОЯТА БОДИБИЛДИНГ ТРАНСФОРМАЦИЯ, СУРОВАТА ИСТИНА ЗА ФИТНЕСА И ТРАНСФОРМАЦИИТЕ – ИЛИ КАК ИНДУСТРИЯТА ВИ ЛЪЖЕ.

Отделете точно 15 минути да прочетете текста. Малко е дълъг, но сериозна тема като тази не може да се изчерпи с 5 изречения на кръст. Може и да го прескочите, но никога няма да разберете какво лежи на дъното на самата индустрия, моята история, и от какво ще зависи вашият бъдещ успех в спорта. Приятно четене.иван-демиревски-бодибилдинг-фитнес-трансформация-преди-сега-натурална-маса-отслабване-мускули

Влизам ударно още с първия пост, тъй като смятам , че няма абсолютно никакъв смисъл да бавя нещата повече и да разтягам локуми.
Тук ще намерите цялата истина за фитнес индустрията – моят над 10 годишен опит, истинските трансформации и лъжливите такива, каква е цената на успеха в сферата, какъв е вашият личен лимит.
Така, това е моята трансформация, плод на дълги години проучване, блъскане, провали и успехи. Една ИСТИНСКА трансформация, която дава старт на изгонването на търговците от храма на фитнес индустрията.
Нека започна с това, че не напразно съм сложил въпросителна като четвъртата финална снимка, тъй като фитнесът е доживотен процес. Добавяйки факта, че такава величина като перфектност тук на земята не съществува. Искам да наблегна на това, че нито аз, нито вие, нито Арнолд Шварценегер, нито който и да било друг във фитнес индустрията е достигал перфектност.Перфектността е утопична идея, която в пълния си смисъл на думата не може да бъде постигната от никой на земята, но следвайки тази идея ние можем да се докоснем до нея – било то временно и следователно да я изпитаме напълно. Тази моя трансформация не е краят на моето пътуване, напротив – тя е само началото.
Погледнато от гледна точка на физиката има 3 вида хора – ектоморфи, мезоморфи, ендоморфи. Ектоморфите са това, което виждате на първата снимка – слаби, кльощави физики, с бързи метаболизми , с отсъствие на мускулна маса. Те трудно дебелеят и трудно покачват мускули. Следващият тип хора са мезоморфите. Те са това което виждате на третата снимка – лесно покачване на мускулна маса, нисък процент подкожни мазнини и голямо количество бели мускулни влакна , което ги категоризира именно в групата на атлетичните и добре изглеждащите. Третия тип хора са това, което виждате на втората снимка – хората с този тип тяло се наричат ендоморфи. Те лесно надебеляват, имат бавен метаболизъм, клонят към лесно покачване на мускулна маса и сила, но не са особено атлетични.
ПОВЕЧЕТО фитнес треньори и световно известни фитнес модели (казвам повечето , защото избягвам да поставям всичко под общ знаменател) – принадлежат именно към мезоморфния тип, или към смесица между 75% мезоморфен и 25% ектоморфен или ендоморфен тип тяло. Има всякакви комбинации – екто-мезоморф, екто-ендоморф, мезо-ендоморф и т.н. Има и такива които принадлежат сто процента към мезоморфния тип тяло (изключително лесно покачване на мускулна маса, свръх ниски подкожни мазнини, възможност за метаболизиране на каквито и да е макро и микронутриенти) – нещо което наричаме ДОБЪР или ПЕРФЕКТЕН ген. Когато този перфектен метаболитен ген е комбиниран с добър визуален ген ,тоест мускули, захванати по точния начин за тялото, обемни и перфектно разделени един от друг, в комбинация с тънка кожа, се създава илюзията, че дадения инструктор/треньор е по-добър, по-умен, или прави нещо по-специфично. ТОВА, дами и господа, е огромната лъжа , върху която се гради мулти-милиардната фитнес индустрия. Това е лъжата, която държи повечето от тези, иначе велики, надарени атлети в бизнеса. ЗА ЖАЛОСТ фитнес индустрията в днешно време е завзета точно от този тип хора с ‘‘перфектен‘‘ ген, които размятат насам-натам съвети как да станете като тях, пропускайки точно тези основоположни и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ ПОДРОБНОСТИ . НЯМА КАК ДА СТАНЕТЕ КАТО ТЯХ И ДА ПОСТИГНЕТЕ ТЕХНИЯ РЕЗУЛТАТ, защото никой човек на планетата няма същата генетика като другия, с малки изключения – супер огромни и редки генетични съвпадения при някои хора, особено при близнаци, и др
Всички тези хора биват заблуждавани, гледайки горепосочените примери, мислейки, че някой ден може да са като тях.Да, ама не. Точно поради причината, че може би един на милион може да има генетиката на подобен гуру. Повечето хора изглеждат като мен в една от before снимките ми, . А пък дори и тези с “мезоморфния“ ген да осъзнават, че са облагодетелствани с добри генетични запаси, надали осъзнават финансовите трудности, с които ще се срещнат при поддържането на 100 килограмова физика при 8% подкожни мазнини, например. Всички тези хора изключват факта, че много от тези техни гурута поддържат подобните си нереални физики с помощта на хормонални препарати, широко познати като зоб,хапове или стероиди. Както виждате, нито вметвам че тези хора са такива защото са на зоб, нито пък вметвам че са такива изцяло по ген, нито пък вметвам че са , такива защото имат достатъчно пари, за да водят перфектния здравословен живот. Изтъквам , че в повечето случаи тези лица, без да споменавам имена, имат и прилагат всички тези неща, та и много повече. Това го казвам дори като техен фен. Имам само респект към тези хора и , това което са постигнали, дори много от тях са ми лична мотивация, и продължавам да им се възхищавам и да ги следя с голям интерес. Обаче, истината трябва да излезе на яве. Истината, че почти никой от нас не може да изглежда като тях и почти никой от тях не може да изглежда като нас.
Както казах, може да изглеждате подобно на тях, дори в някоя сфера може да изглеждате и по-добре от тях – да сте по-високи, да имате мускулна група, по-добре развита от тяхната, но не и да сте ТОЧНО като тях. Поне не за времето и начина ,по който те са го постигнали. Естествено , постоянно излизат хора с по-добри генетични заложби от другите , и дори могат да надминат големите гурута. Повтарям, това са редки примери, и голямата маса от хора има изключително лоши генетични заложби в сравнение с тях, и факта , че има толкова малко хора постигащи техният външен вид, е показателен , въпреки огромната маса от здраво трениращи спортисти, много от които имат същите знания и физически дългогодишен опит. Искам също така да изтъкна това, че има липса на мотивация при много хора с перфектен ген, точно поради факта, че им е подарък отгоре. В много случаи съм виждал хора с перфектен външен вид и заложби да се отказват от спорта , просто поради факта, че няма какво да загубят, и не са вложили толкова дълги години тренировки, проучване и знание за да постигнат този резултат, в сравнение с някой с лоша генетика , който е вложил 5 пъти повече труд, за 5 пъти повече време. Вторият знае цената на труда, и знае къде отива и колко му е отнело в сравнение с другия, и в крайна сметка въпреки невъзможността на това някой с по-лош базов ген да надмине някой с перфектен ген, понякога точно това се получава, в известна степен, когато този с генетиката не знае какво прави поради липса на знания и опит, или се откаже поради мързел. Не винаги е така, но се случва доста често. Случвал ми се е и на мен, при това не един път.
За пример ви давам моя милост. Вгледайте се в снимките. Минал съм през всичките 3 фази на тялото, знам за какво говоря. Бил съм крайно слаб – кожа и кости, бил съм изключително затлъстял, а в момента съм в най-добрата физическа форма през живота си . Не само , че съм бил и трите, ами съм бил и още по-зле , бил съм слаб-дебел (на английски Skinny-fat), всевъзможно най-лошата генетична предразположеност – именно екто-ендоморф. Въпреки , че дълго време тренирах като разпран, прилагайки същите методи и техники, като някои мои връстници , аз не се развивах като тях. Тогава ме светна истината – или аз съм супер голямата рядкост, защото при мен не работят методите на най-добрите или техните методи и техники не работят. Години наред си мислех, че съм обречен поради генетичната ми предразположеност. Не само, че бях слаб, а бях и дебел. Имам снимка и от този период, която ще кача в следващ пост. Имаше резон в тези мисли, но каква изненада беше за мен като разбрах, че 2/3 от тези добре изглеждащи спортисти и спортистки не знаят въобще какво правят. Изследвайки биомеханиката на дадени упражнения , реших да питам един културист за разлика при изпълнение на придърпване на горен скрипец с широк надхват между придъпрване с тесен подхват, при което получих отговора, че широкия надхват удря главно Latissimus Dorsi мускула , и че по този начин се придава най-голяма ширина на гръбните мускули. Което е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ, тъй като Перките се удрят най-добре когато лакътната става преминава колкото се може по-близо до тялото – горен скрипец с тесен подхват или V дръжка, гребане с дъмбел близо до таза, хоризонтален скрипец с V дръжка – вариантите са много.Лично се заех да изследвам упражнението, като направих около 60 серии горен скрипец с широк хват, при което на другия ден млечна киселина имах натрупана главно в трапеца, предмишницата, брахиалиса, задния делтоид, долната част на трапеца – и на последно място в латисимуса – в общи линии в горната част на гърба , а НЕ в перките, както твърдеше този културист. Пробвах същото упражнение с тесен хват на следващата седмица, направих около 50-60 серии , за да усетя максимално къде ще ме удари мускулната треска на другия ден. 💡Каква сладка изненада, на следващия ден мускулната треска беше точно на мястото си – почти изцяло върху латисимуса (перките) и бицепса.💡 Следователно се оказа , че аз – този с лошия ген и резултати, се оказах прав ,а шампиона по културизъм, се оказа , че греши . Разрових се в статии на известни шампиони като Мр. Олимпия – Дориан Иейтс, и се оказа, че и той твърди същото като мен. Тогава разбрах – външният вид не винаги има общо с теоретичните знания на човек. ДОРИ да имаш всевъзможно най-лошия ген, ако приложиш правилното знание можеш да изравниш, та дори да надминеш този с хубавия ген, в много аспекти. Здравата работа може да победи генетиката, когато генетиката не работи достатъчно здраво.
И така, след дълги години , загубени , търсейки съвети от добре изглеждащи “професионалисти“, стигнах до извода, че трябва да проуча всеки човек , всеки един тип тяло, и генетичните им лимити. Нещо, което много от тези “специалисти“ не правеха. Те имаха едно добре изглеждащо платно, постигнато по един или друг начин (мезоморфен ген подкрепен с анаболни стероиди / подкрепени с достатъчно финанси, например), и прилагаха начина , по който те са го постигнали при всеки друг, мислейки си ,че фитнесът е копи-пейст, и това , което работи при тях, очевидно е логично да работи при друг. Да , ама не. Фитнесът се оказа наука като всичко друго .Именно поради тази причина много от тези треньори имат толкова провали и не могат да постигнат даден резултат с даден клиент , защото този клиент е промит да си мисли, че има “перфектен ген“, или че може да постигне същото за къс период от време. Естествено , повечето такива случаи завършват с провал – клиентът се демотивира и се отказва, тъй като вижда , че прави същото като добре изглеждащите “професионалисти“, дори прилага повече в даден аспект и пак не постига дори 1/10 от техния резултат (много често срещано). Същото, което ми се случи и на мен, същото заради което изгубих дълги години в препъване и ставане, слушайки съвети на неквалифицирани “специалисти“ . Срещнах дори треньори, които заблуждаваха клиентите си нарочно. Някои го правеха от незнание, а други умишлено укриваха гореизложените истини, само и само за да задържат клиентите си по-дълго в залите си и да вземат повече пари. Това се случва на безброй хора всеки ден . Виждах множество други примери освен моя, и реших че трябва аз да съм този който ще доведе промяната и ще изкара кирливите ризи на индустрията наяве, в името на личната победа и в името на победата на всички лъгани.Въпреки лошите дългогодишни резултати, не загубих надежда. Не толкова от това, че съм изглеждал по определен начин, колкото факта, че мразя лъжите и обичам ,когато се захвана с нещо , да го довършвам до край.Тренировките са нещо , което обичам, нещо което ми дава сила и енергия . Те са истински фонтан на младостта, който ме кара да се чувствам и да изглеждам перфектно. Не бих дал на една група от хора да открадне този Божи дар на младостта, от който имат право да се възползват всички хора на тази планета. Реших, че като почти никой около мен не може да ми даде адекватен отговор, относно това как трябва да се процедира с хора с различни генетични предразположености, и разни други вълнуващи ме проблеми и специфики трябва лично да се захвана и да тествам всеки възможен режим и тренировка, след което да ги приложа и върху мен, и върху редица други хора, за да получа реалистичен отговор на въпросите, които винаги съм си задавал. Излизайки от периода на дебело-слабия екто-ендоморфен стартов ген, съвсем за кратко се пуснах на типичните диети които следват всички хора – глад, разделно хранене , и разни други йо-йо измислици, наравно с много кардио и фитнес. Резултата виждате на първата снимка – физика, достойна за диагнозата анорексия. Тъкмо тук, след всичките свалени килограми – ме удари втори шамар , имах широк таз и тесни рамене + много лека сколиоза, подкрепена с антериорно извъртен таз, издадена напред глава от годините работа с компютър, и прочие. Не само че метаболитният ми ген не беше от най-добрите, не само че мускулите ми не бяха захванати на правилните места и се състояха предимно от slow-twitch фибри, а сега и костната ми система и костни разпределения се оказаха не на място , поради дълги години нездравословни навици. Един светъл ден ме фрасна истината за това накъде отивам с този тип диети и ги изоставих завинаги – поредната лъжа на разни специалисти и диетолози. Започнах да изучавам силовите спортове в дълбочина, като получих съвет от един силов трибоец да си ям нормално, по колкото ми се яде и просто да следвам апетита си, като тренирам супер тежко, и в резултат на натрупаната сила ще съм натрупал и маса, и нещата ще са изравнени. Тъй като нямах нищо за губене, пък и исках да покача силата си и да си направя този експеримент за показно за всички бъдещи поколения, реших да приложа горепосоченото. За половин или една година достигнах до това което виждате на втората снимка – още по – зле от първоначалния ми слабо-дебел период. Тук бях чист ендоморф – покачих и мускулна маса, но бях изключително дебел. Не ме интересуваше, експериментът вървеше добре. Разликата между първата и втората снимка са около 50кг. Разлика, като може би 10-15кг от тях са чиста мускулна маса, а останалите 35-40кг. са чиста мас. Стигнах около 125кг. в един момент, удряйки силови постижения като 200кг. паралелен клек, 200кг. мъртва тяга, 140кг. лежанка, 100кг. раменна преса, и т.н. Но, в крайна сметка се оказах просто дебел и силен. Нямаше го този ефект който наблюдавах при други силачи и трибойци, някои от тях разхождайки се дори с коремна преса, въпреки огромното количество храна което поемаха, в сравнение с мен. Отново си доказах, че и с хранене без ограничения и със здрави тежки тренировки, както пропагандираше силовият трибоец (и дори някои изцепени до преса трениращи в залата) – НЕ СТАВА. Намерих се в равностойна, че дори и по-лоша позиция от преди да почна, с изключение на това , че бях доста силен. Реших още по-дълбоко да задълбая фитнеса през идните месеци, като се амбицирах не само да докажа своето, а да стана истински специалист. При това не само треньор, а един от най-добрите треньори в България, ако не и в света. Минаха години на безброй опити, падания, успехи, изследвания, задълбаване в големите световни томове на физическото развитие.Претърпявах животозастрашаващи болести на моменти, губех всичко – качвах го пак, работех като изоглавен по чужбина, и завръщах се отново. И така, горе-долу, горе-долу, докато накрая не стигнах точно там ,където исках. Академията за треньори – Великобритания. Реших да се сертифицирам официално и да проверя лично натрупаните теоретични и практични знания след дългите години падения и успехи. Смачках всичко за нула време. Оказах се прав за всичко, достигнах до това което виждате на третата снимка – именно физика на ниво културист – варираща между 110-115 килограма, разпределени върху двуметровото ми тяло – при това да подчертая НАПЪЛНО НАТУРАЛНО. Постигайки това ,което исках, погледнах назад. Много от тези специалисти отдавна се бяха отказали от тренировките, другите си седяха на същото ниво, тъй като нямаха физическия и менталния капацитет, за да продължат напред, някои бяха постигнали феноменални резултати – за жалост, много малко. Въпреки годините, видях че нещата не са се променили много – същите тези натурално изцепени треньори и треньорки с перфектен външен вид по рождение, които не знаят защо изглеждат по дадения начин и не могат да постигнат абсолютно същия ефект при дадени свои клиенти, продължаваха в световен мащаб чрез мамонични похвати да лъжат заблудената необразована маса от начинаещи спортисти, обещавайки им че могат да изглеждат като тях, напълно пренебрегвайки генетичния потенциал който притежават, използвайки за свои модели главно момичета/момчета, родени с “перфектния” релефен ген и рядко красиво наредена костна структура, без да показват стартовата им позиция КОЯТО В МНОГО СЛУЧАИ, Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА, КАТО НАСТОЯЩАТА ИМ. НИКАКВА трансформация. Осъзнах , че вместо да се намали тази тенденция, напротив – тя се увеличаваше с годините. Вече е време аз лично да се намеся и да разбия стереотипите и лъжите, върху които цялата индустрия изкарва милиардите си.


От всичко друго във фитнес индустрията най-малко се говори за генетичния потенциал, а заблудените фитнес клиенти гледат само и единствено крайния завършен резултат на треньора им БЕЗ да се поинтересуват дадения модел/треньор от къде е тръгнал, да изследват фитнес пътя и генетиката му, или подробности като това, дали ползват анаболни стероиди, и странични факти като височина/костна структура и т.н.ТОВА убива фитнес индустрията – хора които изглеждат добре, но не знаят защо изглеждат добре, и за да подкрепят доводите си, показват клиенти с добър ген като техния да се рекламират, защото не могат да постигнат същото с някой клиент с ощетен ген. Генетиката е 50% от фитнес резултатите на повечето титанични имена на сцената – другото е или 50% тренировки,хранене, и пр., или 25% от същото и 25% анаболни стероиди.


Преди да доверите тялото си, здравето, финансите си и съществуването си на някой – подсигурете се дали този някой има дадените знания, опит, сертификат, и дали този някой не ви лъже за своят външен вид. Вземете всички гореизброени фактори предвид и ги изследвайте. Не всички са така, но моя дългогодишен опит в индустрията показва пандемия от точно този тип “специалисти“. Не се оставяйте да ви лъжат неквалифицирани лица, научете се да задавате правилните въпроси – и никога, ама НИКОГА не се доверявайте на финалния външен вид като достоверно мерило за компетентноста на дадения треньор. Това колко е компетентен, ще покаже освен неговия сегашен външен вид, трансформацията му преди и след с подробностите около нея, също и трансформациите на неговите клиенти от всеки тип базов ген – ектоморфи, мезоморфи, ендоморфи и разклоненията и смесиците им. Ако не направите това – ще попаднете в капана на мненията на хората , а вярвайте ми – във фитнес индустрията мнения бол.Край нямат. Аз изгубих много години преди да постигна трансформацията си – вие може да изгубите много повече, ако не подходите правилно.


В заключение искам да кажа, че имам уважение към всеки трениращ и занимаващ се с всякакъв вид спорт – аматьори, професионалисти и пр. Изисква огромна упоритост да постигнеш каквото и да било в който и да било спорт, за което имате моите овации. Познавам перфектно изглеждащи инструктори с брутални трансформации, които имат перфектна подготовка във всички аспекти, некриещи нищо от никого, постигайки брутални трансформации с клиентите си. За жалост обаче, тези треньори се броят на пръсти. Тук не визирам тях. Визирам другата огромна маса от лъжливи “специалисти“, които нямат нито едно от нужните качества за позицията си, освен външен вид – който и в повечето случаи е под въпрос – да имаш коремна преса не значи нищо друго, освен ниски подкожни мазнини, но за жалост това е огромно мерило за компетентност сред необразованата маса, незнаеща че има бебета ,които буквално се раждат с плочки на коремите. Няма да си мълча за реките от лъжи, в които всекидневно се давят милиони заблудени трениращи хора. Напротив – даже ще продължа да тръбя все по-силно и по-силно , и това е само началото на разнищването на възела от лъжи, в който се оплита всеки трениращ ентусиаст, целещ се във върха. Трансформацията ми е на лице, и много рядко виждам друг с моите ощетени първоначални генетични заложби – костна структура, ръст, метаболизъм, мускулни захващания, мускулни влакна и т.н. да постигне таква трансформация НАПЪЛНО натурално, със що-годе добър хранителен режим.Разликата между първата и последната снимка е около 25-30 килограма ЧИСТИ мускули. За жалост изгубих прекалено много време да бъда лъган от почти всички около мен, но за щастие съм още млад – само на 26 години и имам пределно много време за постигане на генетичния си лимит и по-нататъчни изяви. Никога не е прекалено късно да станеш шампион с правилното знание – без значение дали си на 20, или на 70 – мъж ,или жена. Фитнесът е наука като всяка друга, и с правилния подход може да се измените до НЕУЗНАВАЕМОСТ – да покачите мускули, да се стегнете, да отслабнете, само кажете. С правилното знание, много желание, здрави тренировки и хранителен режим – вие можете също да постигнете това което аз постигнах, та даже и МНОГО повече , имайки предвид колко време изгубих и с какво платно за работа разполагам.Щом аз минах много от тези хора за които говорех преди, какво остава за вас, които може да получите даденото знание на момента без да губите дълги години в лутане , някои от които разполагате може би с по-добър базов ген от самия мен?
!!! МНОГО ВАЖНО – ТРАНСФОРМАЦИЯТА НЕ Е САМО ДО ВЪНШЕН ВИД , А И ДО УВЕЛИЧЕНА СИЛА И ЦЯЛОСТНА ПРОДУКТИВНОСТ!!! Една физика трябва да отговаря на развитието си – много често срещано явление са мъже с видимо много тренирани фигури да не могат да покажат каквото и да било по – сериозно физическо постижение, или даден рекорд. Вижте резултата от режимите ми в силов аспект, в края на текста по-долу.


А как да постигнете всичко това?
Посетете сайта ми – www.bodydesignbg.com , и след като се запознаете с дейността и услугите ми, не се двоумете да се свържете с мен моментално за удобна онлайн консултация,💡 или консултация на място, въз основа на която ще получите своите индивидуални режими – оръжията, които ще ви помогнат да влезете във формата на мечтите си.Животът е прекалено кратък, за да не изглеждаме по най-добрия възможен начин. Наградете себе си – всеки може да изглежда УНИКАЛНО, без значение с каква генетика разполага, от какъв пол е и на каква възраст е. Аз съм живият пример за това. Трансформацията ми е реална, не съм ползвал стероиди. Ако бях използвал , вероятно щях да съм поне с 20-30 килограма мускули отгоре. Против стероидите съм, ще остана натурален до ЖИВОТ, и върху това изграждам цялата си философия. Искам да съм истински пример за това какво можеш да постигнеш като натурален спортист, със собствените хормони в тялото си. От тук започва моята борба, която смятам да водя до живот. Продължавам по пътя си към постигането на нови висини. Ти готов/а ли си да направиш първата крачка и да тръгнеш по пътя към успеха? Аз успях. Можеш и ти. Стига си отлагал/а. Свържи се с мен. Успехът те очаква, без значение какви са целите ти. Стиска ли ти
————————————————————————————————————————————–
Лична информация:

Височина: 1м95-6см

Килограми: на първата снимка: 72-3кг, на втората снимка: около 125кг, на третата снимка: около 110кг.

Силови постижения
преди: Лицеви опори: 0 , набирания: 0, кофички:0, лежанка:40кг, клек:30кг, тяга: 70кг, раменна преса – 30кг, кардио/тичане: около 600 метра джогинг.

Сега: Лицеви опори: 75 наведнъж, 420 за час, набирания: 25 наведнъж, 260 за час, кофички: 40 наведнъж, 285 за час, лежанка: 150кг, клек:200кг (паралел), тяга:200кг, раменна преса с лост: 100кг, кардио/тичане: 10 километра джогинг. Вижте по-малко

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *