№ 34 – Сам ли да тренираш или с треньор? Разлики и евентуални рискове.

Тренировките с треньор носят много повече плюсове отколкото можете да си представите. В първият ми пост в тази страница и в секцията “за мен“ в уебсайта ми, съм описал в дълбочина процеса през който съм преминал, преди да стигна спортното ниво, на което се намирам в момента .

Процес, който се оказа ПРЕКАЛЕНО ДЪЛЪГ , просто защото си бях надръндил на главата, че няма да се занимавам с треньори и ще си открия всичко сам , и ще изпробвам всичко сам, допитвайки се до всякакви независими източници, докато изградя своя гледна точка относно това как действа фитнеса, и кое е най-доброто за мен.
Естествено, мислех си, че аз знам най-добре (типичното за повечето трениращи, особено в България) и че може би ще измисля нещо свръх ултра революционно във фитнес света. Не, че не доразвих и не доизмислих много интересни техники, които не са познати дори на сериозно трениращата широка маса, но просто поглеждайки назад, осъзнавам, че всички тези неща щяха да се свършат МНОГО ПО-БЪРЗО , ако просто се бях допитал до някой сертифициран треньор, като мен.
Ако сегашното аз, отиде при предишното ми аз в началото на тренировъчния ми живот, смея да кажа, че вместо за няколко години – трансформацията, която виждате на снимките ми, щеше да стане за НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА-ДВЕ.

А моята трансформация е доста силна. Говорим за огромно количество натрупана мускулна маса и подобрена телесна структура – да изградиш вид с 2 метра тяло не е шега работа. Само високите щангисти ще ме разберат.

Трябва да разберете, че във фитнес света почти всичко вече е измислено. Следователно, вместо да си губите времето вие да проучвате сами и да си ГУБИТЕ ПАРИТЕ И ВРЕМЕТО – си наемете треньор като мен, да ви изготви хранителните и тренировъчните ви режими и да ви даде основата в спорта, за да почнете с хед старт. Аз съм на среща за това.

Зашо да го направите, вместо да почнете да тренирате сами ?

Защото, както казах, ако си мислите ,че ще спестите пари, ако избегнете тези неща – жестоко се лъжете.
Да, естествено, ще ми платите за тези услуги, но се замислете ако не го направите – колко грешни пари ще хвърлите по залите през всичките следващи дълги месеци (можеби и години) НА ПОСТОЯННИ ГРЕШКИ!

Точно това се случи на мен, дами и господа. Изгубих дълги години на лутане сам, през, които дълги години сигурно съм хвърлил хиляди ако не и десетки хиляди левове, да проуча и да тествам материята сам. Не, че не научих доста неща и не че нямаше и плюсове всичкото това, но нещата щяха да станат много по-бързо и по-евтино, ако просто си бях наел един сертифициран, доказан треньор и да се свършва с цялата излишна работа. За едни 100 лева, щях да си спестя хиляди грешни пропиляни часове и пари. Да, ако се върна назад бих го направил и ОЩЕ КАК.

Но, тъй като не мога да върна времето назад , просто ще продължавам със сетни сили , да видим до къде ще стигна. Още съм млад – на 26 години съм- пътят е пред мен! Но вие не трябва да губите времето си. Можете да започнете да изкачвате стъпалата към успеха – тук и сега.

Естествено, тези от вас с перфектна генетика – ако тръгнат да тренират сами и да правят всичко на изуст – ще видят някакви резултати, но тези резултати ще бъдат сигурно една четвърт, от това което реално могат да постигнат. Най-много 1/3 от максималния си потенциал, при това след дълги години на блъскане и изгубени пари. Изгубил съм години във фитнеса само да тренирам без реални резултати – трябва да разберете – колкото и здраво да тренирате , НЯМА ДА ИЗЧИСТИТЕ МАЗНИНИТЕ СИ ИЛИ ДА ПОКАЧИТЕ МУСКУЛНА МАСА , АКО ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ ВИ КУЦА!
Трябва да ви се пресметнат и тренировките и храненето за цял живот напред – за да знаете какво правите и къде отивате. Иначе ако действате на изуст – и резултатите ви ще са на изуст, и ви уверявам ,че няма да направите почти НИЩО.
Лично съм го пробвал – не става.
Материята е прекалено необятна и дълбока, за да действате сами. Отне ми над 10 години всекидневно размишляване и дълбоко проучване, за да стигна до изводите и истините, до които съм стигнал днес. Ниво на сериозно разбиращ тематиката спортист не се постига на изуст, най-малко за толкова късо време. Във фитнес света няма бързо, но има един начин да си скъсите ДРАСТИЧНО агонията и този начин е да си наемете персонален треньор. Аз съм на среща за това, хем теоритично съм изучил всичко което прилагам в работата си и съм сертифициран със световно признат сертификат, хем съм изпробвал методиките върху мен и върху безброй мой клиенти. Няма по-кратък път във фитнеса от този с персонален треньор. Аз ще ви покажа сигурните , отъпкани пътеки и не само ,че ще ви покажа кое работи, а и кое не работи.
Колко пъти сте почвали сами някаква диета или тренировки, и сте се отказвали? Не се издържали повече от няколко седмици, можеби и няколко дни, нали?

Има си причина за това. Всички си мислят, че спорта е лека материя, а в дълбочина – фитнеса за изучаване е едно от най-сложните неща. За това толкова малко хора успяват в него. За това виждаме тази пандемия от безформени , затлъстяли тела по улицата. Да се изучи цялата тази материя е трудно, поради необятността и, обаче да се предадат правилните примери е супер кратко и лесно. Приложението им , обаче ,както казах не е лесно – но нещата като материя не са толкова сложни! Точно поради факта, че материята която ще ви преподам, е сбита и изчистена. Аз ще ви предам само правилната, отбрана информация – която ще погълнете изключително лесно. От вас се иска само да я приложите и ще постигнете ВСЕВЪЗМОЖНО най-бързите резултати, които можете да постигнете във фитнеса.

Това е разликата между това да тренираш с треньор, да следваш професионално изготвени режими , и това да си измисляш нещата и да си действаш сам.

Никой не започва да си разглабя колата сам – винаги ходи на сервиз и се консултира със специалист.
Никой не тръгва да си строи къщата сам – допитва се до майстори преди това.
С фитнеса е същото и точно заради това виждаме толкова малко хора с добри постижения в сферата. Защото всички си мислят, че могат да ‘‘построят къщата си без майстор“ – обаче пробват и/или стигат само до основите, или не стигат до никъде. Точно заради това – НАЕМЕТЕ СИ ТРЕНЬОР!

Аналогични примери мога да давам цяла вечер, но схванахте смисъла.
Не си губете времето, а постигнете най-сетне мечтаната от вас физика. Бъдете харесвани. Получете най-сетне уважението , което заслужавате.
Не отменяйте. Не си губете времето. Момента никога не е бил по-перфектен.

Аз, Иван Демиревски, мога да ви помогна с това. 😉

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *