№ 16 – МЕНИДЖМЪНТ НА ВРЕМЕТО ВИ. ИЗЯЖДАТ ЛИ ФИТНЕСА, РАБОТАТА И РЕЖИМИТЕ ЦЯЛОТО ВИ ВРЕМЕ? КАК ДА РАЗПРЕДЕЛИТЕ ДЕНЯ СИ, ЗА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ВСИЧКАТА СИ РАБОТА?

Поредната важна статия , на която трябва да обърнете сериозно внимание, ако искате да успеете във фитнеса!
Безброй пъти на ден чувам от мой клиенти, как не са имали време за еди какво си : или са нямали време да сготвят , или са нямали време да дойдат до залата, или са нямали време за нещо друго.
Работа, деца, семейни драми, шопинг, готвене, тренировки… пък и време за релакс..Много неща се натрупаха, а?
Искам да ви кажа нещо:
Това са САМО ИЗВИНЕНИЯ. Това е. Време ВИНАГИ ИМА.

Скъпи хора и аз знам какво е труд, при това къртовски труд. Не си чупа пръстите по клавиатурата само, за да ви говоря празни приказки.Преди да стана треньор и да се захвана сериозно с тази сфера, съм работил всички всевъзможни работи на света – работил съм като сервитьор, барман, чистач, готвач, хамалин, поддръжка на хотели, работил съм в супермаркети – продавал съм на каса, работил съм в рибарник, работил съм в едни от най-големите логистични складове в Европа, сглобявал съм колела, работил съм в товарачница, програмирал съм самолетни билети за най-големите авио линии, работил съм безброй други работи – в Холандия, Англия, Шотландия, САЩ и много други държави.
Вярвайте ми , точно аз, знам какво е да не ти стига времето. Работил съм 18 часови смени като сервитьор, от което ми се е инфектирал палеца на крака и са ми вадили нокътя. Знам много добре , какво е да се прибереш и буквално да не можеш да си стоиш на краката от работа, да нямаш сила да си вдигнеш ръката да си налееш една чашка вода, или да си отваряш устата да сдъвчиш нещо за ядене. Буквално съм работел до смърт и съм пътувал по 30 километра на ден с колелото, за да стигна до работата си и обратно. ВЪПРЕКИ това, на другия ден, когато съм имал нормална смяна – съм си отпочивал, ставал съм, нахранвал съм се и СЪМ ОТИВАЛ ДИРЕКТНО В ЗАЛАТА, ЗА ДА НАВАКСАМ ЗА ИЗГУБЕНАТА ТРЕНИРОВКА ОТ СНОЩИ. Дори и да съм работил по 15-20 часа на ден, почти винаги съм си носил раница с мен, пълна с храна и съм взимал 5 минутни паузи през 2-3 часа, и съм се криел по тоалетните от шефовете си, само и само да си приема протеина си до колкото мога , така че НЕ МИ ГОВОРЕТЕ, ЧЕ СТЕ НЯМАЛИ ВРЕМЕ И, ЧЕ СТЕ БИЛИ МНОГО НАТОВАРЕНИ ИЛИ ИЗМОРЕНИ.
Да , много от вас работят подобни къртовски работи 24/7 и са зарити с проблеми – заеми, деца, семейни отношения и прочие. И тогава има прозорче, обаче. Искате да ми кажете, че в 24 часов ден, не можете да отделите 30 минути, за да направите една проста физическа тренировка в хола си, докато детето ви спи? Това, и да го вида, НЯМА ДА ГО ПОВЯРВАМ. И да не можете през деня ще станете 30 минути по-рано. Да, ще се лишите от 30 минути сън, но ще го направите. И ще си направите тренировката, и ще си получите красивата физика. Така или иначе готвите за цялото семейство, примерно, ако очаквате да сядате по 4-5 пъти на ден и да хапвате топла току-що сготвена храна, ви казвам, че няма да стане. Спазването на хранителни режими, включва яденето на приготвена храна от снощи, разпределена по кутии за през деня. Така се пести най-много време и така се създават хранителните ви навици. Никой не сяда и не готви по 5 пъти на ден, да яде топли ястия, поднесени със салфеткичка и свещ. Сготвяте си за 20-30 минути преди сън храната, разпределяте си я по кутиите, слагате ги в една раница и сте готови с яденето си през деня. През деня си взимате 5 минутни почивки от заниманията си, сядате на някоя пейка или на някой стол в работата ви, и ядете.
Та, като теглим чертата, какво излиза? Всички хора са мързеливи, това излиза.
Най-лесно е да кажеш не мога.
Излиза, че трябва да намерим 30 минутно прозорче, рано през деня , за да си направим тренировката и 30 минутно прозорче преди лягане, за да си сготвим храната за следващия ден. Другото е , няколко пъти по 5 минутки да се скатаете някъде на работа, за да си приемете храненията.
ТОВА Е. Толкова ли е сложно? В 24 часов ден, е повече от лесно, да поберете тези 70-80 минути. И току що ви го доказах. Никой не е казал, че е лесно , спазването на режим отнема време. Особено ако трябва да ходите на фитнес. Тогава става по-сложно, но по горния пример – ще намерите начин. Има ли желание, има и начин.
Естествено, колкото повече време имате да отделите, толкова по-качествени ще са резултатите ви. Пределно ясно ми е , че културистите и фитнес моделите, имат цялото време на света да изглеждат така, тъй като това фактически им е работата. Да, ясно ми е , обаче това не значи, че нещата не могат да се направят по друг начин. Да, по-трудно ще е, обаче ще станат. И не само ще станат, ами ще са блестящи.
С ДВЕ ДУМИ:
Оправете си тайм мениджмънта. Ако нямате АБСОЛЮТНО НИКАКВО ВРЕМЕ ПРЕЗ ДЕНЯ (което малко ме съмнява да е така, всеки който познавам има поне някакво време в което да прави нещо което поиска, колкото и зает да е) – ставайте 30 минути по-рано и тренирайте сутринта, за да знаете, че сте си готови с това задължение. За готвенето – гответе 30 минути преди сън и си разпределете храната в кутии за следващия ден. Така ще си спестите готвенето през деня.
Дори и да сте на работа – взимайте си 5 минутни почивки “за тоалетна“, отидете и си хапнете следващото хранене от кутията.
Ако не можете да направите поне тези неща, които ви изискват общо малко повече от един час на ден, ви обещавам, че няма да успеете с фитнеса. Просто забравете. Не можеш да получиш нещо, ако не правиш нищо. А вие не, че не можете да го направите, вие не искате и ви мързи. Казвате не мога и с това не мога си измивате ръцете. Обаче като ви се представят фактите, осъзнавате , че можете, обаче мързела надделява, и с не мога се стараете да си намерите извинение.

Няма не мога. Щом аз мога и вие можете. Щом милиони други могат – и вие можете също. Едно просто 5 минутно разпределение на начинанията ви за следващия ден и проблема ви е решен.
Все пак, живота е да се живее. Не всичко е работа, деца, и робуване. Къде сте вие и къде са вашите лични приоритети? За това ли сте си мечтали, като сте били малки деца? Обърнете страницата, ако не. Не ставайте корпоративен роб на никой. Ако сте поробени от някои, който изяжда абсолютно цялото ви време по тоя начин – зелена крушка – трябва да смените работата. И начина си на мислене. Кратко, просто, ясно.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *