№ 22 – ФИТНЕС ЗА ДЕЦА – ИМАТ ЛИ МЯСТО ДЕЦАТА ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛАТА? МИТОВЕТЕ, ЛЪЖИТЕ И ЦЯЛАТА ИСТИНА!

Поредната изключително важна тема:
Имат ли място децата във фитнес залата?
Отговора е – едно голямо ДА!

Децата са тези, които най-много биха дръпнали от фитнес залата. Колкото по-малки са децата като влезнат във фитнес залата – толкова по-добре!
Причината се крие в това, че първите ни съзнателни спомени се появяват на 3 или 4 годишна въраст. Тогава детето започва да оформя окончателно гледната си точка за света, да изгражда характера и всичките си качества – какъв по-удобен момент от този, за да ги индоктринираме лека по-лека във фитнес света, и да ги научим на здраве, дисциплина, послушание и здрав труд?
По мое мнение, веднага щом едно дете навърши 4 години – може да влезе във фитнес залата и да започне да прави някаква физарядка. Това ще научи детето , че трябва да работи здраво , още от малка възраст. Детето може да започне някакви нормални тренировки с лично тегло или с най-леките гирички в залата , от половин до един килограм. Има перфектно безопасни упражнения, които биха допринесли за правилното развитие на костната структура и мускулната маса на децата. В днешното ежедневие, щом децата станат на 4-5 – веднага се залепят за някаква технология и докато се осъзнаем са минали 4-5 годинки, и започват проблемите с очите, с наднорменото тегло, с мързела, с недисциплинираността, с непослушанието… това е защото децата не са били поставени в състезателна среда още от малки, и не са си създали дисциплиниран и състезателен характер, който ще им се отплати МНОГО щом влезат в тинейджърска възраст. Фитнесът и силовите тренировки ще подобри координацията им, мускулно-мозъчната връзка и най – важното – ще забърза цялостния им метаболизъм още от малки – което е критично относно това, дали децата като станат възрастни ще са склонни към надебеляване!
Ако вашето дете, се запише да тренира някакъв спорт – най-вече фитнес, още от малко, шанса да равие перфектна телесна структура, която ще се запази дори на старини – е много голям!
Не напразно виждаме много хора, които изглеждат перфектно и казват, че като малки са тренирали даден спорт – плуване, карате, гимнастика, вдигане на тежести – тренировките на крехка възраст са забързали метаболизма и са дали основа на телата им да израстнат силни и здравословни!
Ползите от започването на физически тренировки на 4 годишна възраст са безброй. В древна Спарта , спартанските деца са били тренирани директно от бебета – и Спарта е имала най-страшната армия в древния свят! Няма къде да сбъркаме тук. Днешното поколение се е изнежило прекалено много и забравя, колко много енергия имат децата, и колко много енергия са имали самите те като деца. Ако тази енергия се вложи на правилното място и всяко дете започне да спортува от малко – ще отгледаме цяло поколение от физически и психически здрави хора!Представете си какво отражение ще има това върху здравната и всяка друга икономика на държавата ни след около 10-15 години. Ще отгледаме цяло поколение шампиони!
Отделно, не едно дете е паднало обект на подигравки в училище, поради слабия или дебелия си външен вид. Това са белези, които остават за цял живот в повечето случаи и е хубаво да се направи всичко въззможно за детето ви, за да не давате повод на съученици или приятели да го тормозят за каквото и да било! Закона на джунглата действа в сила – по-добре детето ви да е добре изглеждащо, здраво и силно , за да може да устои на физическите и психическите удари на живота, вместо да го отглеждате в епроветка, и да го оставите на вълните на живота. Направете подарък на детето си – и го запишете на фитнес. Ще ви бъде благодарно за цял живот!

П.П. – ще покрия с две думи един огромен мит, на който ще обърна внимание, е именно мита, че вдигането на тежки тежести може да спре растежа на детето ви по някакъв начин. Чувал съм го безброй пъти и ще обясня съвсем накратко защо това е пълна ЛЪЖА.

Първо- този мит най-вероятно тръгва от там , че олимпийските щангисти са предимно ниски. От там идва илюзията, че това може би се дължи на щангите – това изобщо НЕ Е ТАКА. Повечето от тях са ниски, защото дължината на движение на вдигнатата тежест е много по-малка, отколкото ако бяха по-високи с по-дълги крайници. Те са си били ниски и преди да започнат да вдигат щанги (много от тях започват в напреднала възраст), а не защото щангите някакси магически са им набили височината надоло. Ако действаше така – тогава ако висяхте на лоста по цял ден, ръцете ви щяха да станат по 2 метра. Тялото не работи по този начин и този мит е от глупав , по-глупав. Дори тялото да работеше така, тогава просто щяхме да изключим тежките клекове с щанга и нямаше от какво да се притесняваме, тъй като това е единственото упражнение, което директно притиска гръбнака да се компресира надолу!

Второ- самото вдигане на тежести увеличава хормона на растежа, развитието на костната и мускулната система на детето ви. При вдигането на тежести се изпускат безброй хормони , от които детето ви ще порасне МНОГО и на мускулни размери, и на ВИСОЧИНА. Така, не само, че от тежките тежести няма да спре растежа на детето ви – точно обратното – ТО ЩЕ ПОРАСНЕ ОТ ТЯХ! Доказано е хиляди пъти, в хиляди опити, положени в хиляди институти.

Митът е ОФИЦИАЛНО РАЗБИТ! – Въпреки това, ще напиша цяла , по-обширна статия по въпроса скоро.
Вкарайте децата в залата – не бъдете заблудени. Дарете ги със здраве, сила, хубав външен вид, и характер! Няма да съжалявате!
Аз мога да трансформирам напълно тялото на вашето дете и да го даря с упорит характер!

ДО СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *