ХУБАВ СИ СИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ – ОГРОМНАТА ЛЪЖА, ПОГУБВАЩА ЖИВОТИ.

СТАТИЯ НОМЕР #101.

Колко пъти сте чували следното мнение по ваш адрес или по адрес на някой ваш познат “ Хубав си си, такъв какъвто си си – не ти трябва да отслабваш/заякваш/да оправяш визията си в тази насока…“ и т.н. Свикнали сме да получаваме този комплимент най-често от любов от най-близките ни хора – нашите майки, баби, дядовци  и т.н. . Наистина , те могат да са напълно искренно и да го мислят на 100%. В очите на майката или на бабата, обаче, всички синове/дъщери и внучета винаги изглеждат най-красивите. Гаргата винаги ще каже, че нейните гарджета са най-хубавите. Обаче, тази гледна точка не винаги е напълно обективна и истинна.

Сигурен съм, че 80-90% от майките наистина мислят,  че тяхните деца са най-красиви, че не са дебели или извън форма, обаче този факт е фалшив , поради една проста причина:
Като погледнем обществото,  черно на бяло, по-голямата част от населението е страшно затлъстяла, извън форма и не блести с никаква особена красота. Впрочем , красивите хора и най-вече тези във бляскава форма , които не се нуждаят от подобряване на физиката, са съвсем малко. Процентното съотношение би било нещо от сорта на 80/100 или 90/100, което значи, че повечето от тези хора гледат на външният вид на човека, който хвалят от една пречупена и неточна призма. Просто като погледнем хората, които се разхождат по улицата, рядко ще видим някой, който не се нуждае от някаква поправка във външния си вид.

Да не говорим, че има хора с изключително покъртителна и неподдържана визия – напълно са се отпуснали по течението на живота и не им пука дали утре ще се събудят с още един килограм нагоре, или с един зъб по-малко. Към това явление определено е допринесло заглавието на страницата – фалшивото обещание и уверение, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА СА СИ ХУБАВИ, ТАКИВА КАКВИТО СА. Точно това фалшиво уверение и обещание, породено от любов, въобще не допринася към решението на проблема със затлъстяването в 21 век. Напротив – това е един от основните проблеми хората да не се занимават със спорт, защото имат изкривена представа относно начина по който изглеждат, поради факта, че не са израснали в достатъчно обективна и критична среда, за да осъзнаят истината. А този порочен кръг продължава да се върти  и да се върти поколение след поколение, което отрича една от най-големите очевадности – че човечеството все още е далеч от всеобщ възход във сферата на физическото развитие. И не само външните показатели го доказват. Ще го забележете когато излезезете по улицата по която всеки втори разхождащ се човек или е затлъстял, или е увиснал и прегърбен. Здравните показатели показват също – особено в България, където масата от хората има изключително ниска спортна и хранителна култура. България е на челни позиции в света по стопяване на населението и по смъртни случаи, причинени от нездравословен начин на живот. И в основата на всичко това лежи фактора как сме отгледани  и дали от малки са ни набивани разни подобни лъжи в главите, като лъжата от заглавието.

Аз пък ще ви кажа истината:
Голям брой от населението не изглежда добре, нито пък са във форма. Напротив – изглеждате нормално , към зле, и физическите им показатели и знанията им по въпроса са под всякаква критика. Преди да кажете, че съм прекалено груб и нагъл – това не съм си го измислил аз. Физическите и здравните статистики и показатели на населението го показват сами.

Всекидневно наблюдавам десетки хора, които влизат в залата ми и излизат от нея. След като десетки хиляди души са преминали през ръцете ми през цялата ми спортна кариера, съм си изградил една истинска трезва гледна точка и представа относно общото физическо/здравно/естетично състояние на населението  и тази гледна точка/представа определено е негативна. Аз самият не мога да заявя, че съм близо до перфектното естетическо и физическо развитие, камоли да го кажа на човек, който е с 50кг наднормено тегло, дето през последните 20 години единственото кардио, което е правил е да отиде до хладиълника да си вземе поредната бира. Назовавам нещата с истинските им имена, вместо да им слагам захаросана глазура от фалшиви обещания и похвали, само и само за да накарам някой да се почувства по-добре за себе си. Този човек рано или късно ще се сблъска с реалността на обществото, на работа,при лекаря, в училище или в университета,  и ще осъзнае, че е бил отгледан на основата на лъжи относно външният си вид и здравето си.

Това е, естествено, ако го осъзнае. Ако го осъзнае, пак ще е добре. Филмът е обаче, че повечето хора с годините въобще не осъзнават този фактор, дори като са подлагани на обилно количество подигравки и критика – ден след ден, година след година, което показва точно колко сме податливи на мозъчна промивка относно каквото и да било от ранното ни детство. Писал съм статия относно навиците – можете да я прочетете, за да се убедите как една подобна фалшива мисъл като тази, че изглеждате добре и не е нужно да правите нищо по въпроса с външността си, може да се превърне в модел на мислене и поведение, което да афектира негативно целият ви живот. Тази лъжа е жив пример за това  и негативното здравно и физическо положение в което се намира световното население е на такова ниво, само и единствено, защото децата не се възпитават правилно на спорт и здравословен начин на живот още от ранна възраст. Предпочитаме да отглеждаме една човешка раса в розови епроветки през, които светът изглежда розов и забавен, но рано или късно при много от тази епроветка се чупи и светът лъсва такъв, какъвто е – сив, но неизменим и непоколебим относно вечните си разбирания за естетика и обща физическа красота. Не изпадайте в този капан на тази голяма лъжа. Препрограмирайте акълите си и пожънете истински успех в личния, здравния и професионалния ви живот само като подобрите начина, по който изглеждате. Това важи за цялостната ви визия – начина по който се обличате, начина ви на  държание, как изглежда тялото ви и как изглежда лицето ви.

Здравословните, красиви хора, които са във форма винаги ще се справят с по-голяма лекота във всяка една сфера на живота, това е факт, който нищо не може да промени. Следователно , бъдете от страната на победителите, вместо да си мислите, че по вас няма нищо за поправяне и да живеете въз основа на съвети, чиято давност отдавна е изтекла. Не следвайте лъжи, убийци на мечти.

Започнете да се грижите за себе си СЕГА.Аз мога да ви помогна с всичко това – свържете се с мен чрез формата за контакт в сайта ми или чрез официалната ми фейсбук страница Body Design  и ще ви изградя перфектните индивидуални хранителни и тренировъчни режими. Режими чрез, които ще влезете максимално бързо във форма и ще станете всевъзможно най-добрата версия на себеси. Красотата на тялото прави блийд-оувър и прелива към лицето – едно здравословно тяло няма как да не се отрази на лицевата ви естетичност, което ще повлияе на цялостният вайб, който носите със себеси навсякъде. И всичко това – само на цената на един нов чифт дънки.Не отлагайте повече.Очаквам ви .

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.