ЩО Е ТО КАПСУЛЕН ГАРДЕРОБ ?

Какво е каксулен гардероб ?

Простичко казано – капсула от няколко дрехи , които да се комбинират помежду си (по стил, тъкан и цвят ) и тази комбинация винаги да е добре съчетана .

Защо да предпочете такъв ?

✔️ Пестите Ви време и нерви. Забравяте за фразата “няма какво да облека” …
✔️ Подходящ е за всеки – мъж или жена, дори за деца
✔️ Пестите пари от ненужни покупки и импулсивно пазаруване.
✔️ Подходящ е и за предпочитате на минимализъм и природосъобразният начин на живот
✔️ Не заема много място в гардероба
✔️ Перфектен за пътешествениците , защото е с малко на брой дрехи и много възможни комбинации.

За да е ефективен един капсулен гардероб , трябва да отговаря на следните условия :

🔲 Да е съобразен с ежедневието и нужните Ви. Понякога може да се наложи да имате няколко капсули, в различни стилове : за работа, за вкъщи, за спорт, официален повод или за различните климатични условия . Броят им зависи изцяло от Вас.

🔲 Да е съобразен с фигурата Ви. Онези дрехи, които ги пазите за деня в който ще сте свалили някое килце нямат място в него.

🔲 Да е съобразен с личния Ви стил : класически, романтичен, драматични и
т.н. . Всеки от нас притежава такъв и от него зависят решенията ни при пазаруване. Мога да Ви помогна да разберете повече за Вашият.

🔲 Да е по джоба Ви . Една от целите на този гардероб е да не харчите много пари за него, както и да не правите ненужни покупки.

🔲 Трябва да имаме на ум, че цветовете носят послание и могат да говорят вместо Вас. Затова е важно и какъв ще е цветовият подбор в съответната капсула.

🔲 Да е в подходящи за Вас материи и ниво на рафиниране .

🔲 Да е в подходящи за Вас цветове (тоналност ). Повечето капсулни гардероби са направени на базата на неутрални цветове и в това няма лошо, но ако решите да копирате такъв от някой “инфлуенсър” или от интернет може да натрупате дрехи, които да не носите или обратното, те да носят Вас.

Защо да внимавате с копираните (по чужд подбор) гардероби ?

➡️ Не на всеки му отива черното . Това е една от най-големите заблуди.
➡️ Бежовият цвят също не е за всеки. Може да Ви “размие” и да побледнеете. Ако все пак държите на този цвят , трябва да е в подходящ нюанс.
➡️ Бялото също има различни нюанси.
➡️ Цветовете се делят на топли и студени. Сега сигурно си мислите – топли ще рече жълто, студени синьо. Е да , ама и не. Има и жълто, което е студено. Трябва да се съобразите и с това, кои са Вашите цветове .

Общо взето, има много правила и не е толкова просто, колкото изглежда . Ако имате желание, мога да Ви помогна със съставянето му. Услугите на стилистите не са само за популярните личности, а за всеки. Инвестирайте в себе си, това е най-добрата инвестиця, която можете да направите. 

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *