№ 97 – ФАЛШИВИТЕ ”ПРЕДИ” И ”СЛЕД” СНИМКИ – ТРИКОВЕТЕ НА ФИТНЕС ИНДУСТРИЯТА ОТ , КОИТО СЕ ИЗКАРВАТ МИЛИОНИ.

О , да. Отново любимата ми тема – да разнищвам лъжи и трикове.

В тази статия ще научите какво правят много от лицата на фитнес индустрията, за да създадат една “трансформация“ от преди / след снимки. Много от тези хора твърдят, че трансформацията им е отнела няколко месеца, но истината е ,че по-скоро им е отнело няколко часа. Огледайте внимателно снимката ,която съм ви предоставил – разликата между двете телесни състояния е едва някакви си 6 часа. Толкова невероятно ли ви се струва?
Ами тогава се настанете в креслата си добре, защото тази статия ще ви счупи представата относно повечето фитнес трансформации ,които циркулират из нета. Повечето от , които са плод точно на триковете които ще ви опиша тук. Трансформацията, която виждате по-горе е една от тези фалшиви трансформации.

Дори на начинаещият трениращ му е известно , че физиките по списанията (и в днешно време, по социалните мрежи) не са особено реални. Че съществуват, съществуват. Обаче определено не в този бляскав, преработен вид в,  който ни се представят. Такова е положението не само с телата на хората във фитнес индустрията, но и с лицата на хората в модната индустрия.

В предишната статия, зачоплих леко въпроса с триковете, които се прилагат в тази сфера. Може да прочетете тази статия –  номер 96, в която сравнявам тялото на спортист и промените, които то претърпява само след една сериозна изпомпваща тренировка, добра светлина, и добър позинг. От тези трикове и методи се възползва всеки спортист на планетата. Тук, обаче, ще ви покажа някои доста по-сериозни трикове от , които група хора се възползват, за да създадат една напълно фалшива трансформация.

Това , което виждате отгоре на снимката е плод само на около 6-7 часа труд! Истината е , че много от тези хора започват трансформациите си отпред назад, вместо отзад напред. Понастоящем те са в добра форма, тъй като в доста дълъг период от време са следвали нормалните си режими, без да се отклоняват. Една подобна трансформация без една лоша “преди“ снимка , е невъзможна. Трябва да имаме нещо за трансформиране. А поради факта, че тези хора нямат, те сами си го създават. Погледнете снимката на, която тялото е в добра форма – това е настоящата форма на един от тези спортисти.

Захващайки се първо със “след“ снимката, неговата задача е да заснеме физиката си по всевъзможно най-добрия начин. След напомпването (което обсъдихме в предишната статия), той поставя светлината по различен начин, за да може тя да пада от ъгъл върху тялото му и да даде сенки и обем на мускулите му. Вместо да седи напълно отпуснат, той прибира корема си навътре и го стяга, изпълва гръдния си кош с въздух и го стяга, което дава допълнителна илюзия за мускулна маса там. Ръцете – трицепсите, рамото, бицепса и предмишницата, както и всички други мускули по тялото се стягат по подобен, благоприятен начин, за да изпъкне цялостния обем на физиката, която вече и без това е напомпана и изцепена. В много случаи тези хора намазват и телата си с бебешко олио, което придава допълнително обем, сепарация и цялостно подобрение на мускулите им. Цялостната стойка на тялото се подобрява и изправя допълнително. Като последен, завършващ ефект, много от тях пипват снимката си с някакви ефекти (най-често с програми като Photoshop, или подобен софтуер), които програми имат специални инструменти за увеличаване или намаляне на обема (размера) на каквото и да е по снимката. С този инструмент те могат да увеличат поне малко мускулната си маса на места, колкото да не е прекалено очевидно когато ги видите на живо. Човека прави няколко успешни фотоса и афтър снимката ни е готова!

Сега идва забавната част – трябва да се направи снимката “преди“.

Тъй като вече този човек има снимката “след/афтър“, вече може да си позволи да развали формата си. За целта – той се впуска в 7 часово преяждане, с което нарушава всичките си режими, приемайки над 10,000 калории от всички всевъзможни нездравословни, висококалорични издуващи храни , най-добрите за целта които са: пица, МНОГО Кока-Кола, шоколад, чипс, бургери, шоколадово мляко, фъстъчено масло, палачинки. Всичката тази храна и течности предизвиква огромна водна задръжка навсякъде по изтощеното му и огладняло от диети тяло, което ще омекоти външния му вид – ще скрие сепарацията на мускулите му и ще го подпухне допълнително от напълването на мускулите му с гликоген – остатъчния материал от огромните преработени количества въглехидрати, които е погълнал в тялото си. Всичкия този джънк фууд, умешен с голямото количество изпита газирана Кока-Кола, прясно мляко както и другите храни – ще издуят и оголемят стомаха му страшно много, което ще даде перфектната моментна илюзия за голямо шкембе и наличието на висок процент подкожни мазнини. За тази “преди“ снимка , той няма да се напомпва с тежести, защото двойно повече сепарация и мускулна маса не му е нужна – той трябва да изглежда сплескан, мазен и слаб. Никакво бебешко олио няма да се маже по тялото му, то не трябва да  изглежда обемно и сепарирано за тази снимка. Тялото му ще бъде представено във всевъзможно най-лошата светлина. За тази задача, прожекторите или лампите ги поставя под такъв ъгъл, че светлината да влошава външния му вид като размива сепарацията и обема на мускулите му, или ако е възможно, подобна светлина просто отсъства. Когато позира за снимката се старае абсолютно цялата му мускулатура да бъде отпусната, което да влоши стойката му – главата да бъде издадена максимално напред, гръбнакът да застане в лордозо-кифозно положение, и подутият и пълен с храна корем да хлътне максимално напред. Допълнителни опции, които тези хора използват е да изглеждат депресирани, незадоволени и уморени на предишната снимка, което подчертава тъмният и, лош характер, както и леко пипване с фотошоп което да се преувеличат негативните части върху които искат да емфазират. С последното, естествено, се стараят да не прекаляват много-много, защото за набито око тези добавени ефекти са много очевадни. Щракват се няколко снимки и най-лошата и зле изглеждаща печели, и се поставя като снимка от преди трансформацията.

Точно на този принцип, дами и господа, е направена “трансформацията“ по-горе. Подобни трансформации мога да ви ги изнамеря в огромни бройки из интернет. Пре-спокойно можем да направим и ние подобна снимка, и да и лепнем следните лъжливи факти:
Че сме започнали, естествено, от лошата форма и сме стигнали до добрата за период от 6 месеца – период през, който сме използвали тренировъчна програма или добавка,  която сега предлагаме. Тази добра стара тактика, дами и господа, е толкова широко разпространена, че буквално се е превърнала в един рак, който яде индустрията. Рак, поради, който вече наистина не можем да се доверим на повечето хора за твърденията им, докато не се запознаем с личната им дългогодишна трансформация, знания, стаж в залата и доказателство за всичко което твърдят. Познавам страшно много добре изглеждащи треньори/модели/гурута/ и обикновенни трениращи, които са правили подобни подлъгващи трансформации, включващи един или всички от гореизложените трикове. Някои подхождат по-радикално, други подхождат по-нормално. Някои подхождат по правилния начин , като този спортист по-горе или като Конър Мърфи (от предишната статия), които изваждат наяве всички тези трикове и лъжи ,които са прилагани в тази сфера – и точно така трябва да бъде. Защото , който се пробва да скрие това, се пробва да скрие истината. И когато неговите последователи стигнат до истината, вече ще бъде твърде късно за тях, защото те ще са изгубили финансите и времето си в гонене на вятър. Не, че няма да са постигнали страхотни физки в процеса де, естествено подобно мотивиране донася на всичките последователи на такива хора огромна доза мотивация, мислейки си ,че могат да постигнат точно такъв резултат, и такава трансформация за точно този период от време. Като дойде определения период, много от тях виждат, че не са постигнали точно такава трансформация, но въпреки това се чувстват добре от постигнатият резултат, който си е доста впечатляващ и заслужаващ овации. Обаче, обещаната свръх трансформация не е достигната, просто поради факта, че тя не е реална. Същата схема провървява и при следващия човек, като си мислят, че просто не са били отдадени достатъчно за да достигнат точно такава трансформация или ,че човекът, който следва просто е по-добър от тях, работи по-здраво или има по-добър ген. В общи линии , в повечето случаи тези фактори относно гуруто, което следват са точно такива, а добавяйки в картинката и някаква подобна фалшива трансформация и ни става ясно защо се намираме в подобно информационно замъгление. За всичко това имат вина хората които прилагат всичко описано до тук и никога не показват истинската страна на нещата.

Тъй като аз съм изпадал в подобни капани множество пъти, реших ,че е мой дълг да ви предпазя от тях. Писал съм множество статии свързани с темата – статии номер 1, 2, 3, 4, 15, 23, 26, 37, 38, 44, 50, 53, 62, 69, 70, 75, 78, 81, 83. Всички са свързани с въпроса ,който ви предоставям тук. В тях съм описал какви реалистични очаквания от спорта трябва да имате, както и да разпознавате човека срещу вас какъв е – дали е един от тези с фалшивите трансформации, дали е генетик или човек с лош ген. Описал съм ви и множество странични фактори от които зависят тези въпроси. За да оформите представите си напълно относно това кое е истинско и кое не е във фитнес света , както и да придобиете обща представа относно вашето сегашно състояние във фитнеса и колко далече можете да стигнете – силно ви съветвам да прочетете всички тези статии. Уверявам ви, че това е най-искренната, честна и прозрачна гледна точка по въпроса в цялата фитнес индустрия.

Надявам се да съм ви бил полезен с всичко това и да съм спомогнал за оформянето у вас на една по-здравословна, позитивна и реалистична гледна точка. Ако ви е писнало постоянно да се лутате в порочни кръгове от лъжи и никога да не постигате така желаната оптимална физика, може да имате нереалистична гледна точка относно скоростта с която трябва да прогресирате във фитнеса. Може и проблема да е в тренировъчната ви програма или в хранителния ви режим. Какъвто и да е проблема – аз мога да ви помогна с него. Свържете се с мен моментално, и да започваме.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *