ВЪВ ВСИЧКИ СПОРТОВЕ ЛИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ СТЕРОИДИ И ЗАЩО ФУТБОЛИСТИ И ЩАНГИСТИ ИЗГЛЕЖДАТ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН, ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЗИМАТ ЕДНАКВО КОЛИЧЕСТВО СТЕРОИДИ?

СТАТИЯ НОМЕР #74.

Гарантирам ви, че сатията ще ви бъде изключително интересна и поучителна! Това, ако не ви отвори очите относно стероидите и ползата им в света на спорта, нищо друго няма да ви ги отвори …

Погледнете снимката, дами и господа! На нея виждаме двама от най-известните спортисти на всички времена – всеки легенда в сферата си.

В ляво виждаме Хосеп “Пеп“ Гуардиола – биваш Испански футболист и понастоящем (2022г.) треньор на Манчестър Сити, който през по-голямата част от професионалната си кариера играе в един от най-великите клубове на всички времена – Барселона. Човекът си е истинска легенда в спорта и е едно от най-разпознаваемите и големи имена в историята на футбола.


В дясно виждаме Арнолд Шварценегер – най-известният културист на всички времена, собственик на 7 титли Мр.Олимпия (отказва се доброволно след 7-мата, за да имат шанс и други спортисти да я спечелят), един от най-известните актьори на всички времена (Конан, Терминатора, Хищникът и пр.), 2 пъти Губернатор на щата Калифорния, както и изключително успешен Риъл Естейт дилър. В общи линии , името на Арнолд е синоним на Американската мечта – считан е за най-успелият емигрант в историята и един от най-разпознаваемите и успешни спортисти на планетата, дал основата на цялата бодибилдинг/фитнес индустрия.

Знаете ли какво е общото между тези две легенди, които виждате на снимката по-горе?


И ДВАМАТА СА ПОЛЗВАЛИ ЕДНАКЪВ ВИД СТЕРОИДИ.

Точно така. И Арнолд и Пеп са ползвали стероида Дека (Нандролон). Вижте ги много добре, огледайте им физиките, и осмислете това което ви казах.

Следващият въпрос, който ще е отправен към мен вече го виждам:

КАК Е ВЪЗМОЖНО И АРНОЛД, И ПЕП ДА ВЗИМАТ АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ, ПРИ ТОВА ЕДИН И СЪЩ ТИП И ДА ИЗГЛЕЖДАТ ТОЛКОВА РАЗЛИЧНО?

Може. Сега ще ви обясня как. Точно върху това искам да наблегна в тази статия, че в АБСОЛЮТНО всички спортове – до един – включително и в шахмата, се използват анаболни стероиди. Щом един играч е световен шампион,, или е световно известен професионалист в спорта си, шансът да използва анаболни стероиди е почти 100%-ов. Съжалявам, това е реалността, дами и господа. С какво, обаче, мога да подкрепя изказването си относно Пеп и Арнолд?

През 2001 година Пеп Гуардиола е все още професионален футболист, който току що е напуснал Барселона (снимката която съм качил е точно от тогава – 2001 година). Напускайки Барселона, Пеп започва да играе за Италианският отбор Бреша. Докато играе в отбора, Пеп е хванат да използва Дека (Нандролон), за което му е забранено да играе 4 месеца и получава бан.

В края на седемдесетте години Арнолд Шваренегер открито застава пред камерите ,(след като официално се е пенсионирал от Бодибилдинга) и заявява че е ползвал стероиди през всичките си състезания за Мр.Олимпия. Обществена тайна е, че Арнолд е ползвал Дека (същият стероид като Пеп) през тези години. Естествено, стероидите по това време са напълно легални в Америка, като много често са предписвани на тези спортисти от доктори. Следователно бан, като този на Пеп не последва.

Освен стероида Дека (или Нандролон) двамата със сигурност са ползвали и други субстанции или стимуланти (Диего Марадона например е ползвал Ефедрин, например), но това няма значение.
Това, което наистина има значение е, че противно на общоприетите разбирания, и футболистите, и на практика всеки един друг професионален спортист (плувец,щангист,бейзболист и т.н.) използват точно толкова стероиди, колкото професионалните културисти! Въпреки че има различни разновидности на един и същ стероид относно основното му въздействие върху организма на даден човек, фактът си е факт. Единствената причина, поради която хората ахват от този факт е, че при телата на футболистите и другите подобни спортисти , ползването на подобна химия не е толкова очевидно. Някакси големите мускули на културистите карат хората да си мислят, че щом техните мускули са по-голями, следователно те взимат стероиди, при това много по-сериозни стероиди от тези, които биха могли да взимат другите спортисти…което е пълна глупост. Обществена тайна е, че почти всички професионални спортисти взимат всевъзможни видове и коктейли от стероиди и стимуланти.

Защо тогава тези спортисти не са мускулести колкото културистите?

ЗАЩОТО ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ИМ ПОХВАТИ СА РАЗЛИЧНИ И ЗАЩОТО ТЕ ЦЕЛЯТ ДА РАЗВИЯТ ДРУГА ЧАСТ ОТ ТЯЛОТО СИ,  А НЕ МУСКУЛНАТА СИ МАСА НА МАКСИМУМ!

Запомнете това , дами и господа, тук се крие цялата истина на този въпрос за един милион долара.


Единствената причина, поради която културистите са толкова мускулести, е защото хранителните и тренировъчните им режими са различни и пригодени с цел да покачване на максимално количество мускулна маса и сваляне на подкожните мазнини до минимум! Защото това е целта на спорта им. Причината не е толкова до стероидите, които приемат. Тренировките и целите на футболистите са фундаментално различни от тези на културистите. Футболистите нямат нужда от толкова голямо количество мускулна маса – при тях други сфери от физическото развитие са на фокус – бързината, експлозивността, развита кардио-респираторна система и т.н. Футболистите просто не вдигат щанги сериозно както културистите вдигат и нямат за цел да станат толкова здрави, колкото културистите. Разликата НЕ Е в стероидите и в това, че едните са взимали а другите не! Вече ви доказах, че Пеп и Арнолд са взимали абсолютно един и същ стероид, който си е чиста доза тестостерон. Това е хормон, дами и господа. Хормонът ще ти помогне във всяка една сфера на физическото ти развитие – стероидите няма просто да ти помогнат да станеш по-мускулест. Те ще ти помогнат да станеш по-бърз, по-концентриран, по-силен, по-експлозивен, по-голям, по-здрав и цялостно по-добър. Това прави хормонът тестостерон – прави те машина. Вече как ще се възползваш от него и коя част от физическите си показатели ще искаш да развиеш на макс – ЗАВИСИ ИЗЦЯЛО ОТ ТЕБЕ И ОТ СПОРТА, КОЙТО ПРАКТИКУВАШ!

Това е цялата истина.

Пиша тази статия, защото ми е омръзнало под снимката на всеки един културист, или щангист в социалните мрежи да чета коментари от сорта на “зобач/химик/е да, ама тоя е на стероиди/и аз мога да направя същото със стероиди“ и други подобни малоумщини.

Първо , повечето от вас не биха могли да направят същото. И второ, не че не сте прави, че почти всички професионални културисти са на стероиди, обаче този стереотип е изключително вреден за спорта поради това, че създава впечатлението че само професионалните културисти използват стероиди, а всички други професионални спортисти от различни спортове са чисти. Дами и господа, това е толкова далече от истината, колкото небето от земята. Изгледайте филмите „По-голям, по-силен, по-бърз“ както и „Грег Валентино – човекът чийто ръце експлодираха“.В тях се разглежда тази тема на голяма дълбочина и показва как в средите като футбола, ръгбито и бейзбола има ОГРОМНА пандемия от стероиди, равностойна на тази в културизма/бодибилдинга.
Ако си мислите, че вашият любим професионален футболист или плувец не ползва допинг/стероиди – време е да се събудите. От сега ви казвам (въпреки че не е публично ОФИЦИАЛНО доказано в някои случаи) – че футболисти като Кристиано Роналдо и Лионел Меси са на тежки цикли от анаболни стероиди и заставам зад мнението си на 100%. Има много форуми, в които хора от вътрешните среди на тези футболисти излизат наяве и дават светлина относно стероидите, които тези спортисти ползват, та що-годе е обществена тайна какъв е анаболният им цикъл. То е проста логика – щом Пеп е ползвал стероиди още в онези години, тогава няма как Меси и Роналдо (които са най-добрите футболисти в днешно време) да не ползват. Трябва да разберете едно нещо, хора – щом някъде там има професионален спортист, който се възползва от стероидите, можете да бъдете сигурни, че всички от неговия отбор ги ползват също. Следователно, кой техен противников отбор би бил толкова глупав че да не използва и той нещо, което ще му донесе победа? Та един футболен отбор, който не е на стероиди, ако излезе срещу един отбор който е, тези които са на стероиди просто ще ги смачкат. Тези футболисти имат толкова много хормони и тестостерон в тялото, че ще могат да тичат 5 пъти по-бързо и по-дълго от противниците си по терена, при това, като се изморяват само на половината от нивото, на което се изморяват техните противници. Знаете ли какви пари се въртят във висшите лиги на футбола? Кой отбор би рискувал да загуби десетки, ако не и стотици милиони долари/паунди по този начин, като излезе чист срещу отбор, ползващ стероиди?Същото важи и за културистите – дали някой от вас си мисли, че на Олимпията има възможност да излезе натурален културист? Та Арнолд си признава, че е взимал стероиди още през 70-те. Погледнете културистите в днешно време – те ,буквално, са с по 50-60 килограма мускули повече от Арнолд и са в пъти по-релефни и изрязани от него. И си мислите че това нещо може да се постигне без стероиди, и че някой ще се изправи срещу тях натурално? Хора, не ме карайте да се смея… Никой не би бил толкова глупав да си профука единствения шанс в живота да се разпише като най-добрият в историята заради това, че не е ползвал стероиди. Всеки един човек, който играе на сериозно в тези среди, знае тази сурова истина.

Вижте историята на целите олимпийски щанги през 60-те и 70-те години. Целият съветски олимпийски отбор по щанги се е пръскал от стероиди. В днешно време с тези подобрени рекорди, реалността не е по-различна. Никой професионален спортист не би изпуснал възможността да грабне няколко милиона долара само и само да не се набоцка с хормони. Запомнете едно – щом спортистът е професионален и покрай неговото име се въртят милиони долари – без значение дали е футболист, ръгбист, бейзболист, плувец или културист – този човек на 99% е на тежки анаболни стероиди. Оставям някакъв си 1% вероятност защото знам, че някъде там във света може да има някаква генетична аномалния или някой честен човек, а в тази сфера съм се нагледал на всичко. Просто това е истината , и докато не я приемете винаги ще живеете с тези фалшиви представи за спортистите.

Това са стероидите в общи линии – те са чисти хормони, или предизвикват производството на дадени хормони в тялото, с което се подобрява общата активност и физическите и менталните способности на човек. Пеп Гуардиола е взимал Дека и Арнолд е взимал дека. Обаче Арнолд е 5 пъти по-мускулест от него, защото се е хранил по специфичен начин и е вдигал щанги за мускулна маса, докато Пеп просто е развивал издръжливостта си и силата си за игра с топката на терена. Целите и похватите им са различни, но в общи линии в даден момент може да се каже, че хормоналното ниво в тялото им е било кажи-речи едно и също. Следователно, следващия път, като видите някой изключително здрав човек по улицата , не бързайте да го стигматизирате , сочейки го с пръст и обиждайки го като зобач, или нещо от сорта. Има голям шанс да е, но толкова голям шанс също има и 60 килограмовите футболисти, които слизат от футболния автобус долу пред блока ви да са на същото количество анаболни стероиди, колкото него, че и на повече! Така че спрете с тия стереотипи и се образовайте малко преди да отваряте устите си по темата без да знаете, съдейки другите. Само ще се изложите.

Хормоните в човешкото тяло НЕ ВИНАГИ са пълните виновници относно това колко здрав и физически развит е един човек. Човешката генетика е много по-дълбока и причините са много по-сложни. Тук играе типът мускулни влакна, соматотип тяло, тип костна структура, тип тренировки и физическа активност, както най-вече факторът дали човек има дефицит на миостатин. Тези фактори са толкова разнообразни и различни при различните хора, че може напълно да ни заблудят – познавах човек, който се пръска от мускули – плочки, бицепси като планини с огромни вени по тях, изрязан V образен гръб като главата на кобра, огромни изцепени крака , и какво ли още не. Този човек беше истинска машина и цял живот дружах с него – и мога да ви кажа че беше 100% натурален. Живял съм заедно с него, ял съм заедно с него, тренирал съм заедно с него – в общи линии по цял ден сме били заедно и се познавахме години наред. Този човек не ползваше стероиди, а много хора го хокаха поради здравия му външен вид, че ползва. Той просто тренираше като луд цял живот и имаше добър ген. В следващия момент – имах няколко други приятели, занимаващи се с бойни изкуства и плуване и до ушите ми стигна директно от тях, и от хора покрай тях , сто процентово доказателство че ползват анаболни стероиди. А физиките им с нищо не го показваха – бяха атлетични, но нямаха общо с физиката на първия човек, за когото ви говорих.
В крайна сметка се оказа, че мускулестият ми здрав приятел беше напълно чист, даже отбягваше храни като протеин на прах, а другите ми приятели, които бяха плувци и ММАци , се бяха пръснали от стероиди и добавки, а бяха физически по-слаби от бодибилдъра.

Виждате ли за какво говоря? Подобни примери мога да ви дам ХИЛЯДИ…това е една от най-важните статии, които съм писал до момента, и съм длъжен да повтарям същите факти, написани тук на широката маса, докато ги проумее. Трябва да държим имиджа на фитнеса и културизма чист – не поради това, че в тази сфера не се използват стероиди – използват се и при това страшно много. Правя го от гледна точка на това, че всички са се вторачили в културистите като че ли само те ползват стероиди, та чак е станало някакъв стереотип, че като се занимаваш с фитнес задължително трябва да ползваш стероиди. А истината е много по-дълбока – в другите спортове се използва  същото количество стероиди, каквото се използва в културизма и хилядите спортисти в абсолютно всеки един клон, хващани всяка година с огромно количество допинг в системите си са показателни и са доказателство за всичко, което говоря тук.

Примера с Гуардиола и Шварценегер е много показателен – и двамата са били най-добри в спорта си , и двамата са ползвали еднакви стероиди, но и двамата изглеждат толкова различно. Арнолд е по – здрав, защото просто е тренирал повече в тази сфера. Следователно всички анти-фитнес хора могат най-сетне да си затворят устата и да спрат да плюят спорта, защото техните любими футболисти, плувци и т.н. са на точно толкова стероиди, на колкото са и някои от най-големите културисти в историята. Това че тези други спортисти нямат толкова маса, си е изцяло техен проблем – или не искат да имат толкова маса защото им пречи в спорта, или не знаят как да я постигнат, или знаят – но не могат. Културизмът е най-трудният спорт на планетата и изисква 24/7/365 отдаденост, докато повечето футболисти си позволяват да се надрусват и напиват много често в дискотеките – нещо, което не би попречило на кондицията им. За културистите ,обаче, едно погрешно ядене един път в месеца може да е от огромно значение. Точно затова са толкова недоразбрани, спортът е прекалено сложен и труден, и масата не може да вникне в него. А като не може да вникне, единственото нещо, което може да направи, е да вдигне пръст и да се пробва да омаловажи труда на тези спортисти и да ги обвини в ползването на стероиди.

Ок, така да бъде. Много от тях ползват. Но и Пеп Гуардиола ползва Дека, а е 10 пъти по-слаб от Арнолд. Не е особено важно колко и какви стероиди се взимат, а как се взимат и как се комбинират с всички останали фактори. Това, че някъде там някой си спортист е взимал стероиди и не е станал здрав колкото културист, не е повод за завист и омраза. В повечето случаи е сгрешил в поне една от сферите, които съм ви описал по-горе.

Това е цялата истина , използвайте я трезво.

Без значение какъв спортист сте – аз мога да ви помогна с постигането на максимално пикова форма. Аз съм един от малкото истински натурални треньори, като единствената полза на стероиди, която толерирам, е използването на ТРТ (тестостеронова хормонална терапия) за хора над 50 ,или хора с други хормонални и здравни проблеми, и използването на стероиди от хора ,които имат възможност да станат професионалисти в спорта си , и имат една армия от доктори зад гърба си и дебела банкова сметка. Другото е загуба на време и пари и подобни цели са движени от дисонансни мечти, или комплекси. Тренирайте си натурално, следвайки строги хранителни и тренировъчни режими.

Аз мога да ви помогна с всичко това!

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.