ГИНЕКОМАСТИЯТА. ОГРОМНИЯТ ВИЗУАЛЕН ПРОБЛЕМ ПРИ НЯКОИ МЪЖЕ.

СТАТИЯ НОМЕР #187.

Гинекомастията е доброкачествено увеличение на млечната жлеза при мъжете, което се характеризира с хипертрофия на самите жлези и мастната тъкан около тях. Резултатът е мъжки гърди, които приличат на малки женски гърди. Размера на хипертрофиралата гръдна жлеза може да стигне от 1 до 10 сантиметра, като обикновено при повечето потърпевши от това състояние жлезата е около 3-4 сантиметра. Погледнете снимката на статията – на нея виждаме младо момче, което страда от гинекомастия. На първата снимка е момчето преди оперативна намеса за премахване на гинекомастията, а на втората – след. Ефекта е явен. При много момчета, оперативната намеса е единственото решение на проблема. Има някои случай, в които гинекомастията изчезва с времето, но при някои хора  гинекомастията си остава, та може и да се задълбочи. Докато проблема при повечето хора основно е козметичен (гърди, които приличат на женски) гинекомастията може да говори за други вътрешни проблеми, най-вече проблеми с ендокринната система , от които проблеми се получава хормонален дисбаланс. Този хормонален дисбаланс обърква съотношението на тестостерон и естроген в тялото, от което могат да се появят странични ефекти като гинекомастията. Много момчета в случая бъркат, относно състоянието си, погрешно мислейки че имат гинекомастия, докато всъщност единственото което имат е голям % подкожни мазнини. След изчистването на тези мазнини по натурален начин и натрупване на мускулна маса отдолу – със сериозен хранителен и тренировъчен режим, обикновено женските на вид гърди изчезват. Момчетата страдащи от гинекомастия също могат да пожънат много от един здравословен начин на живот – диети и тренировки, чрез които максимално могат да изчистят подкожните си мазнини и да натрупат мускулна маса. Както казах, това няма да премахне гинекомастията напълно – това може да се постигне само оперативно, но определeно би направило положението много по-поносимо и по-добре изглеждащо. С оправяне на телесните пропорции – натрупване на достатъчно мускулна маса в горната част на тялото и особено в гърдите, и свалянето на подкожните мазнини до нисък процент –цялостният вид на тялото ще се подобри, и особено на гърдите. При това положение, дори с гинекомастия, тялото ще изглежда сравнително добре, и състоянието няма да е толкова голям проблем, какъвто е било преди това. Това е един изключително сериозен визуален проблем, който може да убие цялото самочувствие на едно подрастващо момче – проблема въобще не е за подценяване. Все повече и повече млади момчета и дори възрастни мъже започват да страдат от този проблем, поради високото съдържание на хормони в храните и заседналия начин на живот който водим. Радикална промяна е нужна във всяка една сфера свързана с активността на едно младо момче за да се превантира появата на този проблем с напредване на възрастта. Колкото по рано се захванем с един проблем – толкова по-добре.

Естествено, при появата на тази проблем, най-добрият вариант за справяне с него е следният: И оперативна и фитнес намеса.

Аз мога да ви помогна с фитнес частта. Свържете се с мен сега чрез формата за контакт в сайта ми или чрез официалната ми фейсбук страница Body Design, за да получите своите индивидуални хранителни и тренировъчни режими, с които ще постигнете максимално развитата си физика – такава, каквато ви позволява генетиката ви! Режимите ще бъдат индивидуални и съобразени с вашите цели и моментно физическо състояние. Подарете си добър външен вид и здраве – най-доброто което можете да направите за себе си ! Няма да съжалявате.

Да започваме.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.