КАК ИЗГЛЕЖДА ЕДНО НАТУРАЛНО ФИТНЕС ТЯЛО?

СТАТИЯ НОМЕР #253!

След множеството контроверсии които предизвикаха писанията ми, и след множествения позитивен фийдбек който получих относно рационализирането на гледната точка относно положението с физиките на много известни личности, се заех да ви дам един директен пример, чрез тази статия, относно това как изглежда едно типично, натурално фитнес тяло.

Погледнете снимката добре, дами и господа.

Точно така изглежда , обичайно, едно развито, натурално, фитнес тяло.

Така изглежда обичайния човек, който е влязъл в добра форма, след дълго време усърдна работа по фитнес залите и спазване на хранителни режими. Това на снимката са хора с нормална към междинно-добра генетика. Нито са с лош ген, нито са с перфектен ген. Точно с такава структура са напредналите натурални спортисти по фитнес залите, с които се сблъсквам вече повече от едно десетилетие. Намират се в страхотна форма, но не са изпаднали в някакви ексесии. Обиновеният човек, в повечето случаи, може да се надява максималните му резултати, в прайма на развитието му, да са точно такива. Обикновено, огромна част от хората не могат да преминат този физически праг на развитие натурално. Както съм писал и говорил по темата безброй пъти, има и не малък брой генетици които, в общи линии, започват от малко или много подобна физическа кондиция, бидейки собственици на тела с точната генетика, които реагират блестящо на каквото и да им се приложи като хранителен режим или тренировъчна техника. Тези хора са вдигнали летвата прекалено високо – толкова високо, че някои хора биха казали че тези блестящо изглеждащи натурални физики не са били нищо особено. Това е негативното влияние което фалшивите гурута оставиха върху спорта – защото никой не се интересува от предишното състояние на даден човек – дали цял живот е изглеждал по същия начин, дали има дадените знания да постигне каквото е постигнал, дали е лицензиран треньор и т.н. и т.н. – те не искат да чуят трудната истина. Те предпочитат да вярват в лесната лъжа,  и че там някъде има някакъв процеп и някаква тайна, от която могат да се възползват ,и са готови да повярват на всеки един от тези добре-развити генетици, без значение какво обещание ще им дадат. От тук идват всички високи летви и фалшиви стандарти – именно защото индустрията използва за реклама точно такива хора.

Хората толкова са си промили мозъците с гледането на генетици по интернет, списания и телевизия , че физики като тези на много от тях изглеждат недостатъчни и лесно постижими. Естествено, като започнат да тренират се сблъскват с реалността, точно както аз се сблъсках в самото начало и си мислех че точно заради тези newbie (noob) gains които получих, ще продължа да се развивам със същата скорост , и че до година – две ще бъда като Шварценегер.

Колко съм бил заблуден.

В един момент дори си мислех че се развивам бавно, защото се сравнявах с хора в залата които имаха мезо-ектоморфна структура, спортуваха от над 10 години и бяха на огромно количество стероиди. Човек никога не взима предвид тези фактори – знам го от личен опит. И аз не ги взимах, и живеех в илюзия, гонейки някакви невъзможни резултати и физики на хора, на които генетиката им е един път – супер рядка, с две думи.

Е, това което виждате на снимката, дами и господа, е – обичайното – натурално фитнес тяло. Да, има и хора които са натурални и са в пъти по-развити, мускулести, атлетични, съразмерни и в общи линии добре изглеждащи от хората които съм ви показал тук. Това ми е пределно ясно, лично имам такива приятели – и те са натурални. Но те казват истината такава, каквато е. Не пестят информация относно генетичното си състояние , че по принцип са релефни и че главно се съсредоточават върху покачването на мускулна маса, или пък че главно са мускулести и че се стремят главно в изчистването на подкожни мазнини. Но да имаш нервите да излизаш и да лъжеш масата от хора че могат да станат като теб, при положение че генетиката ти е едно на милион и че взимаш (или си взимал) голямо количество стероиди, не знам какъв човек трябва да си.

Е, за да ви спестя всичко това (не че не съм писал 1 тон материал по тази статия) – ви предлагам да погледнете физиките, които виждате на снимката. Обичайният  НАТУРАЛЕН човек който е прекарал около година-две сериозни тренировки във фитнеса, пазейки стриктни хранителни и режими правейки всичко точно в залата от-до, може да очаква да изглежда по подобен начин. Генетично надарените и особено тези, използващи стероиди, могат да очакват няколкократни по-добри резултати. Но това е пиковата форма която много от вас могат да очакват, ако се позанимават известно време сериозно със спорта.

Точно така изглежда, ОБИКНОВЕНО, едно фитнес тяло.

Изследвайте, сравнявайте, мислете. Няма по демотивиращо и дразнещо нещо от това, да вложите години зор в каквото и да било и накрая да осъзнаете , че през цялото това време сте гонили вятъра. Спестете си това разочарование, като се образовате добре по темата. Във фитнес средите това се случва супер често, така че внимавайте да не се хванете на кукичката на рибаря продаващ празни мечти. Изследвайте себе си, за да разберете колко далеч можете да стигнете – дали можете да стигнете физиката от снимките (имайте предвид че тези хора имат смесица от нормална генетика и някакви наченки на междинно-добра такава), физиката на естетичен фитнес модел, физиката на боксьор, или физиката на Мр.Олимпия. Всичко е строго индивидуално.

Аз мога да ви помогна с всичко това.

Свържете се с мен чрез формата за контакт в сайта ми, или се обадете на телефон 0882 662 603, за да получите своите индивидуални хранителни и тренировъчни режими, чрез които ще влезете във всевъзможно най-добрата форма на живота си и ще подобрите здравето си.

Очаквам ви.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.