КАКВО ТЯЛО ИЗИСКВА ФИЛМОВАТА ИНДУСТРИЯ ЗА ДАДЕН ФИЛМ?

СТАТИЯ НОМЕР #255.

Вече ви показах в една от предишните си статии физиката на известния актьор Джерард Бътлър докато снимаше филма 300 , и физиката му в нормалното ежедневие. Обясних ви дословно какво е положението покрай подобните телесни трансформации в холивуд, но въпреки това искам да обърна по-задълбочено внимание на темата с още по-сериозен и дълбок пример – примера с Крисчън Бейл – актьорът, участвал в страшно много филми като Батман: Черния Рицар, Машиниста, Американски Психар и т.н.

В писанията ми за Бътлър, основно покрих подробностите около влизането във форма на един актьор , но не обърнах сериозно внимание на нещо друго – че за много от филмовите роли на един актьор му се налага на сила да развали физиката си – докарвайки я до фрапантно лоши , дори животозастрашаващи ситуции.

Киното , дами и господа, не винаги изисква максимално мускулести фигури – то изисква хора със специфични тела, за всяка специфична роля. Обичайният таксиметров шофьор в Ню Йорк, например, стереотипизирано никога не е някакъв мускулест мачо (въпреки че в истинския живот се срещат и такива) следователно в повечето филми за таксиметрови шофьори не се назначават хора с прекалено хардкор външен вид, включващ много мускули и т.н. – за всяка роля се изисква специфичен човек, със специфични черти и специфично телосложение – филмовата индустрия обича да заляга на стереотипи – като, наример, използвайки хора с предимно италиански черти, владеещи перфектно Ню Джърси акцента за определени мафиотски роли. Дори самият Шварценегер, когато напуска културизма в края на 70-те и започва да се развива във филмовата индустрия , при кандидатурата му за взимането на главната роля във филма Конан Варварина, му се налаг да свали килограми ЗАЩОТО Е БИЛ ПРЕКАЛЕНО МУСКУЛЕСТ.

Да, дами и господа – прекалено мускулест. Въпреки че Конан трябва да го играе някакъв мускулест мачо – Арнолд е трябвало да свали точно определени килограми, за да влезе в ролята – иначе е нямало да я получи. Сделка, на която , естествено, Арни се съгласява.

Положението е същото във всеки друг филм – и горната снимка го потвърждава.

Вижте позитивните и негативните трансформации на Крисчън Бейл за всички тези филми – погледнете как изглежда в Черния Рицар – и погледнете как изглежда в Машинистът или пък в Американска Схема! Разликата е фрапираща. В Машинистът изглежда все едно е излязъл от трудов лагер, в Американски Схеми все едно е излязъл от тримесечен престой в Макдоналдс, а в Черният Рицар: Възраждане е готов за състезание по културизъм! И разликата между тези роли е 1-2-3 години – вижте годините на излизане на филмите до името на всеки филм!

Пиша тези допълнителни писания, дами  и господа, за да ви покажа, че не винаги целта на актьорите е максималното заякване или влизане във форма, въпреки че когато чуем думата актьор точно това ни влиза в главите – мускулест мачо като Сталоун в Рамбо или Роки, Арни в Хищникът, Вин Дизел в Трите Хикса, или пък Крисчън Бейл в Батман. Но реалността е съвсем друга – някои роли изискват да си извън форма, за да влезеш максимално в самия имидж на ролята.

Пиша ви и ви показвам всичките тези неща, защото искам да знаете че с тялото си можете да правите главозамайващи неща – за хиляден път ще повторя ,че това че сте влезли в перфектна форма един път не значи че тази перфектна форма можете да я поддържате за цял живот, освен ако нямате генетиката за това и не сте си били релефни/здрави още преди това. Ако сте такъв – дори да се пускате на страшно дълги периоди на гладуване, пак има шанс физиката ви да не се промени много, защото хората с ген могат да поддържат анаболни нива на телесните си хормони и да бъдат във форма дори когато се недохранват – а когато пък преяждат – телата им са способни да използват всичката енергия ефективно – изхвърляйки ненужният остатък, без да надебелява самото тяло. Има хора пък (като мен) при които най-малката негативна или позитивна промяна в режимите им се отразява страшно много – и негативно, и позитивно. Физиката на такъв човек може много лесно да се превърне от физика на културист, във физика на анорексик – както виждате е положението с физиката на Крисчън Бейл по-горе.

Следователно – трябва да знаете следното:

Огромен процент от вас – спрете ли да  тренирате и да се храните правилно – ще изгубите по-големия процент от постигнатият прогрес. Трансформациите на Крисчън Бейл са пример за това, как може да изглежда тялото ви през различни периоди. Да ви кажа, лично съм стигал до подобни състояния поради болести, и поради преяждане – но след като съм възстановявал физиката си съм се връщал обратно във форма. Тук въобще не говорим за плочките, които съм ви доказал с десетки отделни примери как можете да ги загубите за отрицателно време. Тук ви показвам един още по-хардкор случай – как  можете да загубите не само плочките си, но да измените изцяло и напълно телесната си структура, докарвайки я до неузнаваемост – и в негативен, и в позитивен аспект. Погледнете снимката на Батман: Началото и сравнете физиката на Бейл с тази от Машинистът. Вижте каква ОГРОМНА визуална разлика има когато към картинката се добавят 30-тина килограма мускулна маса.

Положението става фрапантно различно – и киното знае всичко това пределно ясно , точно заради това си търси определени актьори за определени роли. Не е важно само да играете добре – важното е да сте точния човек, с точните черти, за точната роля, с точния ген – тялото ви да бъде податливо на тези промени, и естествено – волята и съгласието ви да го подобрите или развалите за дадена роля. Същото което виждате на снимките може да се случи с тялото ви ПО НЕВОЛЯ – ако спрете да спазвате режимите си и се върнете с пълна сила към старите си угоителни навици, или пък ако недай си Боже тежко се разболеете. Казвам ви всичко това хем да ви отворя очите допълнително относно филмовата индустиря, хем да не живеете с илюзията че можете да сте 24/7 във форма – това може да се случи само ако имате генетика, или пък ако всичко ви върви по конец , без прекъсвания, за страшно дълъг период от време. И пак може да дойде период, в който да се наложи да изгубите форма. Ако сте дебел човек, не си мислете че влезете ли един път във форма и това е – че до живот няма да барнете щангата повече. Ще бъдете разочаровани когато изоставите всичко и само ще сте си изгубили времето и парите. Точно от това се опитвам да ви предпазя чрез тези примери. Създавайки си трезва оценка относно това как работи човешкото тяло и къде се намирате в сферата на физическото развитие, вие вече ще сте свършили половината от работата по влизане във форма – защото ще знаете точно какво ви чака за напред. Остава само другата половина – да започнете да действате. И никоя изненада няма да може да ви спре.

 Аз мога да ви помогна с всичко това.

Свържете се с мен чрез формата за контакт в сайта ми, или чрез телефон 0882 662 603, за да получите своите индивидуални хранителни и  тренировъчени режими, чрез които ще влезете във всевъзможно най-добрата форма на живота ви.

Очаквам ви.

Прочетете още…

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ “ПРОВАЛИ“.

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ “ПРОВАЛИ“.

СТАТИЯ НОМЕР #263! През по-голямата част от писанията ми съм ви споделял главно за успешни личности , и техните...

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА

СТАТИЯ НОМЕР #262. Дами и господа , фитнесът, въпреки че трябва да заема една от най-важните позиции в нашия живот,...

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ ВЪВ ФИТНЕСА

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ ВЪВ ФИТНЕСА

СТАТИЯ НОМЕР #261. В тази статия няма да има много мои лични писания – по-скоро ще ви споделя 100 мотивиращи цитата,...

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.