№ 98 – НИСКИТЕ И ВИСОКИТЕ ЖЕНИ В ЗАЛАТА

В статия номер 2 вече съм описал разликата между високите и ниските професионални и непрофесионални спортисти, като в нея съм обърнал главно внимание на мъжката част от тях. В тази статия ще наблегна и ще повторя абсолютно всички неща, които поясних в статия номер 2 , но ще обърнем внимание на женската част от трениращите.

Да започваме:

На снимката виждаме 2 професионални бикини моделки, щракнати с някаква двойка преди или след състезанието си.

Ако ги огледаме добре , няма да забележим никаква разлика относно тяхното физическо развитие – вида на телата им е почти един и същ – мускулната маса спрямо височината им е развита на що-годе еднакво ниво, както и подкожните им мазнини са на еднаккъв процент. На пръв поглед не бихме се замислили коя от двете би заслужила повече овации и похвали за външния си вид, и на коя от тях бихме присъдили по-горното място в едно подобно състезание – това е защото много от нас не си дават сметка реално какво е коствало на едната и на другата да стигнат до положението в , което са.

Истината безспорно е, че дори и ако двете жени имат еднаккъв ген, хранят се с абсолютно същите хранителни източници и следват еднакви тренировъчни програми – високата състезателка пак ще заслужи повече овации и ще спечели състезанието ако се поставят една до друга на сцената и в края на деня ще бъде по-добрата спортистка с по-доброто и красиво тяло.

Историята вече е преживявала такива сблъсъци – като най-известният такъв, е сблъсъка за Мр.Олимпия при мъжете през 1975 година в Претория, Южна Африка, на чието състезание се сблъскват високият 1,65 Франко Колумбу и високият 1,88 Арнолд Шварценегер. При чиито сблъсък, естествено, Арнолд Шварценегер печели, въпреки че Франко е *по-добре* развит за височината си визуално, спрямо Арнолд.

Но защо се получава така?

Нека ви обясня:

Без значение дали примера ще бъде двете жени, които виждате горе на снимката или примера  ще бъде някои от мъжете, които ви сравних в статия номер 2 , високите винаги ще побеждават, поради факта, че постигането на пиковото развитие на едно високо тяло отнема няколко пъти повече време ,отколкото постигането на пиково развитие на едно ниско тяло. От това резултира, че въпреки ,че физиката на високата моделка на вид е еднаква с тази на ниската – високата моделка е работила в пъти по-дълго, поглъщала е в пъти повече храна и е вдигала в пъти по-тежки тежести от ниската и конкурентка. Резултата е едно тяло, чийто размери и обща мускулна маса може да са кондиционирани като на ниската и съперничка, но са в пъти по-голями и обемни. Това има огромно значение при извършването на едно такова сравнение и точно поради този факт, че физиката на тази висока жена е изградена по много по-труден и по-консумиращ време, финанси и обща отдаденост начин – тя ще спечели в състезанието и ще и бъде присъдена титлата по-добра моделка/културистка и като цяло спортистка. Точно както при случката в Претория през 1975 година.


Това е – ако сложим две жени една до друга в залата – жени, които са развити напълно еднакво, но имат по половин метър разлика във височината – високата ще бъде по-добрата спортистка с по-добрата физика. Разликата между стомасите както и другите органи между високите и ниските тела на 2 спортистки с еднаккъв ген нямат много голяма разлика в размерно съотношение – стомасите им са що-годе еднакви – но въпреки това, високата жена трябва да поглъща два пъти повече храна отколкото ниската си опонентка, за да поддържа хипертрофичните си процеси. Много повече храна, за не-толкова по-голям стомах. В силово отношение – нещата са същите. Високите жени , въпреки ,че имат 2 пъти повече мускулна маса отколкото напълно еднаквите им ниски опонентки, никога не са 2 пъти по-силни от тях. Силата им обикновенно е малко над тяхната – ако вземем двуметрова спортистка която тежи 80кг и спортистка метър и половина, която тежи 50кг, 50 килограмовата при всички положения ще може рано или късно да стигне 100кг. мъртва тяга, докато на 80 килограмовата спортистка ще и отнеме страшно много време и повече труд да стигне 160кг. мъртва тяга, въпреки ,че и двете силови постижения са 2 пъти по-голями от личното тегло на спортистите. Та колко 50кг. жени сте виждали да дърпат 100кг. тяга и колко 100кг. жени сте виждали да дърпат 200кг. тяга? Аз лично съм виждал много такива 100 килограмови тяги. Следователно – и тук високата жена ще срещне трудности, въпреки, че гони един и същ силов резултат процентно в сравнение с ниската си съперничка. Високите жени ще трябва да тренират 2 пъти по-дълго от ниските си опонентки, за да постигнат същите силови постижения в процентно съотношение. Примера мога и да ви го потвърдя с мъжете – колко 50 килограмови мъже знаете да са бутнали 100кг от лежанка? Аз лично познавам доста такива. А колко 100 килограмови мъже знаете които са бутнали 200кг от лежанка? Почти не познавам такива – страшно малко са.

Това важи и за жените, и се дължи на факта, че контрола на порциите от ранна възраст при повечето хора е що-годе един и същ, и високите спортисти много често израстват без да постигнат натурално оптимално пиково развитие на телата си, поради индиректното недохранване с нужни макронутриенти които биха били оптимални за развитието на техните тела. Проблема се заражда още от малка детска възраст. А ниските хора неусъзнаемо от малка възраст са поглъжащи оптималните макроси които им трябват, поради факта ,че по-ниските им тела се захранват по-добре с по-малки порции. А порциите в обществото, особено ако гледаме ресторантите, са почти едни и същи. Високи и ниски спортистки си поръчват еднакви салати цял живот в ресторанта. Едната спортистка се нахранва напълно със салатата и си доставя макросите ,които са и нужни, докато високата или не се нахранва въобще , или се нахранва нормално – но не напълно. Това ме накара да почна да се вглеждам в телата на жените които са над 1.80-90- и осъзнах ,че повечето от тях нямат мезоморфно развити тела и физиките относно съотношението на мускулна маса – подкожни мазнини не са толкова качествени, колкото на жени, които са по 1.50-1.60. Това се наблюдава и при жените спортистки , и тези които не са спортистки.

В процентно съотношение забелязах, че и нетрениращите и трениращите ниски жени, имат по-завършена физика отколкото физиките на нетрениращите и трениращите високи жени – поради всички фактори, които изложих по-горе. Просто излиза, че е 2 пъти , а в някои случаи 3 пъти по-лесно да поддържах 50кг мускулна маса, отколкото 90кг.

Естествено, черно на бяло някои хора биха казали че жените с 2 пъти повече базова мускулна маса би трябвало да качват 2 пъти по-бързо мускули отколкото ниските си опонентки с еднаккъв ген, но както и в силово отношение скоростта на увеличаване на силата не става със същата скорост между двете дивизии, така и в отношение на покачване на мускулна маса високите жени се движат по-бавно, ДОРИ и да са с напълно еднаккъв мускулно-скелетен ген. Тези високи и ниски тела не могат да се развият с една и съща скорост – поради разликата между вътрешните им метаболитни процеси и размери на органи като стомасите. Не-толкова по-големите органи на високите жени не отговарят на 2 пъти по-големите изисквания които изискват мускулатурите на високите жени на момента – този процес отнема много повече време.

Отделно, ако тръгнеш да запълваш един 50 литров аквариум с по 5 литра вода на година – за 10 години ще го запълниш. Ако тръгнеш да запълваш един 100 литров аквариум с по 7 литра вода за 10 години – ще запълниш 2/3 от него. Така е и с качването на мускулна маса при 50 и 100 килограмовите тела. На 100 килограмовите ще им отнеме много повече време да запълнят телата си с нужните килограми за да завършат физиките си в сравнение с 50 килограмовите си ниски опонентки, имайки предвид факта ,че високите качват мускулна маса с малко по-голяма скорост от ниските поради по-голямото платно с, което разполагат (5кг. при ниските на година срещу 7кг. при високите на година). Колкото по-голям е аквариума (тялото) – толкова по-бавен ще е процеса с натрупване на мускулна маса, сила и т.н. поради по-бавните метаболитни процеси и другите фактори с вътрешностите на човека, които ви обясних по-горе. При високите спортистки с двойно повече мускулна маса, процеса би трябвало да е поне двойно по бърз по чистата логика (10кг на година вместо 6-7) – но реалността е съвсем друга, както казах, и тя е афектирана от много фактори.

Практиката ми показва, че масово процеса по изграждане на една завършена физика при високите жени (покачване на мускули и изчистване на мазнини) е по-бавен и по-труден отколкото при ниските жени дори и да са с еднаккъв визуален ген, което отново потвърждава, че високите спортистки са по-добри.

Статията е за жени, но ще ви дам още един пример по темата – този път с мъже, тъй като разликата в тези процеси е най-очевидна.

На тази снимка виждаме 4 пъти мр. Олимпия Джей Кътлър (в ляво) и споминалия се Грег Ковач.

Грег тежи на снимката около 200кг, докато Джей тежи около 120кг.

Въпреки, че според кондицията, височината и гена си двамата са еднакво развити за своите собствени категории – колко често виждаме културист да тежи 200кг? Той е само с 20 сантиметра по-висок, но за да постигне същата кондиция като Джей за височината си трябва да го задмине с цели 70-80кг!Въпреки , че за височината си тази кондиция е равностойна на кондицията на Джей и на други по-ниски културисти, едва няколко високи спортисти в цялата човешка история са успяли да стигнат тези размери и тази кондиция на подобна височина , което допълнително потвърждава по-бавния процес до достигането на оптималното физическо развитие при високите мъже и жени, в сравнение с леснотата и скоростта с която постигат успех ниските им опоненти. По-ясно доказателство от това няма. И затова високите получават приза в края на деня.

Този пример говори по-силно от всичко – това е самата реалност. Високите жени, както високите мъже са по-добри спортисти от ниските им опоненти и винаги ще са крачка пред тях на всяко състезание и ще спечелят златото пред тях.

Сега, дами и господа, ще стигнем до ИСТИНСКИ важния проблем, който разяжда женската фитнес индустрия като рак.

Ниските състезателки и състезатели, осъзнавайки очевидността на тези факти през 80-те години, правят всичко възможно да се отцепят в отделни дивизии само за ниски състезатели  и съзтезателки, което в крайна сметка успяват да направят. Знаят , че като ниски спортисти и спортистки са обречени ако застанат до високите, и единствения начин да изглеждат впечатляващо е като застанат сами на сцената или на снимката, при, което публиката няма да има база за сравнение с някого по-висок от тях и така ефекта от външният им вид ще изглежда по-впечатляващ.

ТОЧНО ТОВА Е ПРОБЛЕМА ВЪРХУ, КОЙТО ИСКАМ ДА АКЦЕНТИРАМ ПРЕЗ ЦЯЛАТА СИ СТАТИЯ. Проблема никога не е бил в това, че ниските жени напредват по-бързо .Всеки човек е различен и разполага с разни плюсове с, които този до него не разполага. Това е нещо нормално – тук няма проблем.

 Проблема е когато тези жени започнат да претендират , че получават по-добри и бързи резултати в сравнение с разни високи жени, ВЪЗ ОСНОВА на , което изтъкват, че са по-добрите спортистки и , че изглеждат по-добре, което както доказахме по-горе е абсолютна лъжа. Това просто не е вярно.  Въз основа на тези твъдения, много от тези жени заемат позиции в индустрията, които трябва да се заемат от високи жени, които просто не са имали достатъчно време или финанси да се развият като тях, иначе притежавайки същите та и в много случаи дори повече качества от ниските им прехвалени опонентки. Тези жени прекрасно познават триковете на камерата и много умело избягват да слагат снимки в социалните си мрежи, които ще ги покажат в истинската им светлина .Именно, че разполагат с много ниски, сбити тела, които позволяват завършването на цялостнат им кондиция, натрупването на мускулна маса и изчистването на подкожните им мазнини да стане по-бързо и по-лесно. Те не правят нищо различно, за да постигнат това –  те просто са ниски и процеса по влизане в форма при тях е по-бърз. Почти всички жени (както и мъже) с някакви  нереално развити и разцепени физики много често са с много нисък ръст и с крайно предразположен метаболизъм – факти, които те изпускат при постването на снимките из мрежите си. Нямате си на представа колко по-лесно е на една ниска жена да изцепи коремната си преса и да изгради едно изпъкнало дупе – на 1.50 височина и на 40-50 килограма лично тегло , на тази жена са и нужни само някакви си 3-4 килограма мускулна маса, за да трансформира тялото си изцяло и да стигне в почти пикова форма – виждал съм го не един път. Докато на жена която е 1.80-90 , дори да свали 10 килограма мазнина и да качи 10 килограма мускулна маса на нейно място няма да постигне на пръв поглед такъв впечатляващ ефект, въпреки ,че ако завърши физиката си след още дълги години тренировки – ефекта ще е наистина покъртителен и победоносен.

Тук ще застана в защита на високите жени, както и в статия номер 2 съм застанал зад високите мъже  и ги провъзгласявам за по-добри спортисти от ниските им опоненти и опонентки с еднаккъв ген в сферата на физическото развитие и фитнеса. Пръскам се от смях когато видя снимка на момиче с екто-мезоморфен ген в Инстаграм, което тежи около 40-50 килограма и се пробва да убеди жени ендоморфи тежащи по 90 килограма как и те могат да разполагат с такова изпъкнало дупе като тях и такава изрезана преса и тънка талия, напълно изпускащи от уравнението основните фактори като височината и генетиката си. Знаете ли колко време ще отнеме на едно момиче с генетика като Биляна Йотовска но с 30 сантиметра под нея да постигне нейната форма? 3 пъти по-бързо отколкото жена, която е на нейната височина. Изключително лесно е за някоя ниска жена да изцепи дупето си като го отдели от задното си бедро и кръста, постигайки пиково развитие в тази сфера. За това тази жена ще трябва да качи има няма един-два килограма в тази сфера и да изцепи около 1-2 килограма мазнина от мястото – и сме готови. За да постигне същата кондиция някоя висока жена ще трябва да качи в пъти повече мускулна маса и да свали в пъти повече подкожни мазнини.

Точно поради всички описани фактори до тук , телата на ниските спортисти и спортистки, колкото и добре да са развити, никога не са ме впечатлявали. Особено телата на ниските жени. Само ако знаеха огромна част от жените които им се възхищават , с каква лекота те са постигнали и поддържат телата си, които ви презентират по специално обработени снимки по инстаграм или щяха да се откажат, или поради нетърпимост към подобни лъжи и глупости щяха да започнат да разпространяват истината точно както я разпространявам аз.

Истината трябва да се знае. За да ви стане ясно в огромна дълбочина какво е положението с телата на жените и мъжете във фитнес сферата и всички трикове от които те се възползват, прочетете всичките ми статии по темата – статии номер 1, 2, 3, 4, 15, 23, 26, 37, 38, 44, 50, 53, 62, 69, 70, 75, 78, 81, 83 и 97.
Ниската жена на базовата снимка на статията просто е хванала късия път до успеха поради късмет, докато високата е хванала дългия път. Еквивалентна ситуация в живота би била и двете от тях да успеят финансово, обаче ниската да получи позиция във фирмата на баща си веднага щом стане на 18, а високата да трябва да работи още 10 години след като навърши 18 за да достигне до тази фирма по бавния начин и да бъде назначена на сходна позиия.

Това е, скъпи дами. Сумирайки всичко до тук, ви повтарям още веднъж:

Ниските жени имат късмета да изпитат всички гореупоменати благинки като неосъзнато по-добро захранване, което получават цял живот в сравнение с високите жени поради общоприетия контрол на размера на порциите храна.

Поради факта ,че трябва да харчат много по-малко пари за храна и да ядат много по-малки порции , за да прогресират оптимално в сравнение с високите си конкурентки което улеснява целия , иначе доста скъп, процес.

Поради факта, че тяхното тяло ще се запълни с мускули много по-бързо отколкото телата на високите си конкурентки поради по-бързите метаболитни процеси и по-малкото платно върху ,което трябва да работят въпреки еднаквия ген на мускулно-скелетните им системи.


Поради факта , че при тях контузиите и ставните проблеми са по-редко срещани, поради факта ,че за ставата 100кг са си 100кг, без значение дали си нисък или висок (малък или голям), а при ниските жени не се налага да се работи с килограми с ,които се налага да работят високите жени. Защото високите тела имат по-дълги крайници, следователно по-голями мускули, които се нуждаят от по-голям интезитет, за да растат – което изисква вдигането на по-тежки килограми, за да се постигне същият ефект като при ниските жени.

Поради факта, че по-тежките килограми при високите жени значат по-тежки и по-дълги тренировки за достигане на еднакви в процентни съотношения силови постижения,  спрямо телесните им килограми.

Най-вече ниските жени се възползват от камера ефекта – когато едно тяло е снимано пред камерата е почти невъзможно да познаете неговите килограми и височина . В повечето случаи хората само гледат кондицията и автоматично си представят подсъзнателно , че човека който виждат на екрана е с тяхната височина , и неусетно сравняват физиката на този човек със собствената си физика без да имат всички гореизброени фактори предвид – което е най-грешното нещо ,което можете да направите. По този начин, мили високи дами, винаги ще живеете в заблуда .Защото ще гоните един външен вид, който или е невъзможно да изградите на вашата височина, или ще ви отнеме много повече време, отколкото на ниското момиче – на което се възхищавате. Повечето от вас са заблудени от една илюзия.

За всичко това, естествено, обвинявам ниските спортистки, треньорки, моделки и културистки – но не всички. Никога не слагам всички хора под общ знаменател, за каквото и да било. Обвинявам само тези ,които много умело скриват абсолютно всички факти , които съм ви описал до тук , само и само да си изградят по-добър имидж и да хиперболизират физическите си постижения. Съдиите по състезанията винаги са знаели нещата за, които ви говоря тук, и точно поради тази причина високите спортисти и спортистки винаги са печелили тези съзтезания когато са били изправени един/една срещу друг/друга. С разделянето на всички визуални спортове на категории и дивизии, както и използването на камера трикове по инстаграм от тесни ниски жени, те много умело са хвърлили тази сфера в затъмнение, през чието затъмнение страшно малко високи спортистки и нормални жени могат да прогледнат.


Аз съм тук за да донеса светлината в тази затъмнена сфера и да сложа край веднъж завинаги на нечестната преднина от,  която се възползват тези ниски жени спрямо високите в сферата на физическото развитие – много от тях имащи наглостта да претендират ,че са по-добри цялостни спортистки въз основа на скоростта и качеството на резултатите, които получават, докато целият им успех се базира на един нисък ръст, правилен ген и факта, че залъгват публиката си чрез използването на всевъзможни визуални трикове. Това деяние налага фалшиви, недостижими стандарти от ,които се заблуждават много жени , които искат да ги достигнат, жени ,които след неуспеха си се демотивират и отказват. Ако вие сте една от тези жени – да знаете , във вас има огромен потенциал и не трябва да се отказвате. Просто сте попаднали в една от клопките на индустрията.

Без значение дали сте ниски или високи, аз мога да ви помогна с постигането на вашата всевъзможно най-пикова физическа форма. Свържете се с мен, и да започваме вашата трансформация сега.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *