СТРУВА ЛИ СИ ПОКУПКАТА ?

Как да си купувате разни неща, без да съжалите в даден момент?

Веднага давам една ефективна система, чрез която преценявам дали да похарча пари, когато съм на пазар за дрехи и аксесоари. Могат да я ползват както жените, така и мъжете .Лесно е ! 

Купувате само тези неща, които отговарят с ДА на минимум 8 от следните въпроси :

1️⃣По мярка ли ми е❓
2️⃣Качествено ли е❓
3️⃣Мога ли да си го позволя❓
4️⃣Цветът подходящ ли е за мен❓
5️⃣Подходящо ли е за фигурата ми❓
6️⃣Мога ли да го комбиниран с поне три от нещата , които имам в гардероба си❓
7️⃣Колко често ще го нося ❓
8️⃣Обожавам ли как изглежда върху мен❓
9️⃣Имам ли сходна дреха в гардероба си❓
🔟Трябва ли да купя още нещо, за да го нося❓

Не правете компромис с първите 8 ! Ако откриете 10 от 10, направо си купете две  (в различен цвят ).


❎Няма смисъл да си купувате дрехи, които са Ви малки. По-голям размер може, но само, когато става въпрос за определени ефекти, които желаем да постигнем, или когато смятаме да ги коригирам при шивач. ✅Независимо дали се отнася за скъпи или евтини придобивки, проверявайте качеството на изработка. Шевовете трябва да са стегнати, при опъване да не откривате дупчици, също шевовете и принтовете не трябва да се разминават. Освен това, проверете дрехите мачкат ли се и от какъв материал са. Относно качеството смятам, в бъдеще да напиша повечко статии. 


❎✅ Преценявайте и как ще се отрази покупката на финансовто Ви състояние ! Една от основните причини да прилагате този съвет, за 8 от 10, е точно тази. Е да, ако трупате дрехи за колекция, няма смисъл да се съобразявате с почти нищо.


✅ Направете си, въображаема, сметка струва ли си, като разделите цената на това, което смятате да закупите, на евентуалния брой носения . Например си представете, че имаме едни обувки за 100 лв, които възнамерявате да носите три месеца : 100 лв.÷ 90 дни = 1.11.. на ден. Ако тези обувки са качествен продукт и оцелеят, толкова, че калкулацията да е с знак минус, определено покупката си е струвала .По-организираните, можете да си водите записки, кога сте ги купили .

✅Направете си анализ на цветовете, за да сте сигурни, че носите само дрехи, които Ви подхождат. Какво става, ако не се съобразяваме с тоновете ни ? Ами не е голям проблем, само може да изглежда, че сте бледи, болни, недоспали или дори по-стари. Добрите стилисти във филмовата индустрия, например, използват знанието за цветовете, за да допринасят към образа на актьора. Представете си, че сте на интервю за работа и се състезавате за позицията с някой с квалификаця и умения, сходни на Вашите. Кого ще изберат за позицията ? Според проучванията, ще е този, който изглежда по-добре ! Да, разковничето е в детайлите .


✅ Съобразете се и с фигурата Ви, както и ефектите, които желаете да постигнете. Прикривайте с тъмни цветове и уголемявайте със светли. Е да, ама този съвет не е достатъчен и това с фигурата си е ЦЯЛА НАУКА . Идея си нямате, колко много са нещата с , които трябва да се съобразявате . Има много изписани статии в интернет по темата, но не са достатъчно подробни, а и няма да намерите статия, която да описва точно Вашите нужди, ГАРАНТИРАМ !


✅ Най-вече купувайте само това в, което сте се влюбили . Добра тактика е да си оставите малко време за размисъл. Например да отложите покупката за някакъв период от време и ако след него, акъла Ви е още в тази дреха или аксесоар, КУПЕТЕ .. “Не се гаси, туй що не гасне” .
✅ МОЖЕ ДА Е МОДЕРНО, НО ДА НЕ Е ЗА ВАС

❗ НЕ се съобразявйте с трендовете, а с личния Ви стил !

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *