”PLUS SIZE” МОДЕЛИТЕ – КАКВО НЕ Е НАРЕД В ТАЗИ КАРТИНКА?

СТАТИЯ НОМЕР #257!

Погледнете добре снимката, дами и господа.

Сигурен съм, че и вие като мен започнахте да се чудите напослеък на коя планета се намирате.

И не, с тези писания не се старая да се подигравам на пълните/дебелите/затлъстелите хора. Напротив, нищо подобно. Пиша тези неща с цел да събудя огромна част от тези пълни/дебели/затлъстели хора (като тази на корицата на списанието) които си МИСЛЯТ че да си дебел е “готино“ и особено към тези хора пропагандиращи ‘‘PLUS SIZE МОДЕЛИНГ-А‘‘ като нещо хубаво, напредничаво и модерно.

Не ме разбирайте погрешно – естествено , че е хубаво да приемаме човека до нас такъв, какъвто е. Затлъстелите хора достатъчно са понасяли подигравки относно външният си вид през живота си и виждам какво се крие зад желанието им да изменят цялостното възприятие на хората относно състоянието и вида си. Но външният вид на тези хора се използва по-скоро за политическа пропаганда от големите корпорации, отколкото от чиста загриженост за тях.

Това, обаче, не е начина да се справим с проблема, поради множество причини:

Хората НИКОГА няма да спрат да харесват естетични , здравословни тела във форма или поне огромна част от хората няма да спрат да ги харесват.Знам , че има хора с различни предпочитания , въпреки че както съм говорил в писанията си относно това дали всеки човек иска да е във форма (ако сте ги пропуснали – прочетете ги задължително), тези предпочитания са по-скоро замаскирани под истинските желания на самият човек – именно самият той или самият човек до него да е във форма, което е закодираният, генетичен наклон при всеки един човек – всеки търси красивото на подсъсзнателно ниво във всеки един аспект – особено във физически аспект). Пробвано е, доказано е. Не може да се измени курса на човечеството в много аспекти –  и това е един от тях. Изключително грешен е подходът да се справяме с проблема по този начин. Начина не е щом хората възприемат затлъстялите тела масово за нещо противно , тези тела да ни се набиват и да ни се насажда че трябва да ги приемем на сила такива, каквито са. Това не е начина да се справим с проблема – това е замитане на боклуците под килима. Това е замаскиране на проблема. Истинският начин да се справим с проблема е да ЕЛИМИНИРАМЕ затлъстяването , и тези хора да се научат на спорт и на здравословен начин на живот. ТОВА ще елиминира проблема. Западният свят се опитва да каже на черното – бяло в този случай, а това няма как да провърви.  Отделно, нали светът УЖ се бори срещу рака, срещу високото кръвно, срещу здравните проблеми които помитат огромен брой човешки животи всекидневно? Нали всяка държавна здравна система е натоварена до пръскане? Как , тогава, държавите ще съчетаят пропагандата за затлъстелите тела и борбата за едно по-здравословно население, когато двете са пълната ротивоположност едно на друго?

Защото НЯМА КАК да си затлъстял и да си здравословен! Наднормените килограми и затлъстелият външен вид не са само нещо козметично, както се пробва да ни убеди пропагандата в сектора. Затлъстяването носи със себе си страшно много здравни проблеми – високо кръвно и висока кръвна захар – включително последвалите ги усложнения като инфаркти, диабет и т.н., ставни проблеми – проблеми с колената, кръста и т.н., цялостни проблем и несъстояние на тялото да изпълнява всекидневните си задължения – трудна подвижност, стигаща на моменти до пълна инвалидност, и какво ли още не. Не напразно не сте виждали крайно-затлъстяли възрастни хора , нали? Поради простият факт че ЗАТЛЪСТЕЛИТЕ ХОРА НЕ ДОЖИВЯВАТ СТАРИНИТЕ СИ ЗА ДА ИМ СЕ НАРАДВАТ.

Как тогава ще съчетаете двете, скъпи пропагандатори? Това ли трябва да е новото общоприето? Затлъстяли хора с по 50-100 излишни килограма да се вирят по списанията на корици? На къде отива този свят?

Нито е готино да си дебел, нито пък е здравословно.  И никога няма да бъде. Срещу затлъстяването трябва да се води свирепа , денонощна битка, а не да си казваме че трябва да бъдем по “body-позитивни“ и да приемаме всяко едно извращение което ни се предложи – като тези плюс сайз модели, претендиращи че изглеждат добре! Не, не изглеждат добре! Черно на бяло изглеждат отвратително  – и това е самата истина. Човешкото тяло не е създадено да изглежда така – по този начин изглеждат хорат със сериозни здравни/хормонални проблеми и хора, които имат проблеми с храната (хранителни разтройства). Нормален човек не изглежда така и не би трябвало да изглежда така, така че на всички пропагандиращи този външен вид – не правите нищо друго, освен да пикате срещу вятъра. Ако вие самите сте човек с такъв външен вид , по – добре се осъзнайте, вместо да се осланяте на подобна пропаганда и да се водите по мнението на близки хора, които ви карат да гледате на света през розови очила. Вашето възприятие за това какво е истина няма да промени външното въприятие на света относно истината – така че си направете следната услуга ,  в името на здравето ви и на добрия ви външен вид:

Купете си един хубав анцуг, купете си едни хубави маратонки, купете си членска карта в най-близката фитнес зала и ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ТРЕНИРАТЕ.

Само по този начин ще влезете във форма. Само по този начин ще подобрите здравето си и ще удължите живота си. Само по този начин наистина ще се харесвате. Само по този начин другите наистина ще ви харесат и ще ви приемат.

Всичко друго в сферата е загуба на време. Не си губете времето с глупости а си отворете очите. Да си дебел не е яко.

Аз мога да ви помогна с всичко това.

Свържете се с мен чрез формата за контакт в сайта ми, или на телефон 0882 662 603, за да получите своите индивидуални хранителни и тренировъчни режими, чрез които ще влезете във всевъзможно най-добрата форма на живота ви. Вместо да казвате на черното бяло и да се гордеете с недъзите си, направете това което всеки един силен ум би направил – да елиминирате тези недъзи, и да се подобрите истински. Успеха е само на една крачка разстояние.

Очаквам ви.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.