№ 96 – РАЗЛИКАТА В ТЯЛОТО ПРЕДИ И СЛЕД ТРЕНИРОВКА – КАК ТЯЛОТО СЕ ВИДОИЗМЕНЯ САМО ЗА ЕДИН ЧАС

Любимата ми тема… да ви показвам разни трикчета, които използват всички спортисти в сферата, включително и аз самият, за да представим физиката си по всевъзможно най-добрият начин и под най-добър ъгъл.

На снимката виждаме един доста добре развит фитнес маняк – Конър Мърфи. Конър има милиони последователи в Инстаграм и е широко познат в тези кръгове. Това , което ми харесва изключително много в този човек , е смелостта му да излиза и да показва истината на масите – такава каквато е. Конър винаги е бил изключително открит и транспeрентен когато и да е правил изказвания по каквато и да била фитнес тема. Темата, която ще обсъждаме днес е разликата в тялото преди и след тренировка и как е възможно ТОТАЛНО да трансформираме физиката си само за около 1 час зверски тренировки в залата, въз основа на, което тя ще се напомпа и метаморфизира до пръскане. Резултатът, който виждате на снимката е показателен – точно това е направил Конър, за да покаже трика, който използват абсолютно всички спортисти в сферата, при презентацията на телата си. Конър е сложил тези снимки, защото твърди, че по социалните мрежи спортисти и спортистки се опитват да наложат един стандарт, който в случая е фалшив – те демонстрират едни свръх развити физики, като пропускат да споделят фактите около тези физики. Именно , че повечето от тях са заснети след тренировка, когато горната част на тялото е пръсната от кръв и както виждате, изглежда все едно има с 10кг. повече мускули отколкото има на първата снимка по-горе! Ако намажем телата си и с бебешко олио и застанем под добра светлина, това ще добави още няколко допълнителни визуали килограми към физиката ни. Точно този трик използват почти всички мейстрийм инфлуенсъри, включително всеки един човек, който разбира в дълбочина от спорта. Няма нищо лошо в този сингуларен акт, естествено. Лошото е когато много от тези спортисти твърдят, че това, което виждате на снимките им е постоянният им външен вид 24/7/365 дни в годината, което е една огромна лъжа! Точно това подтиква Конър да направи тези две снимки и да демонстрира истината пред масите. Точно това подтикна и мен да напиша тази статия и не успях да намеря по-добър пример за брутална едночасова визуална трансформация от този на Конър!

Много хора не си дават сметка реално колко много може да ви се измени тялото само ако го напомпате с правилната тренировка. Разликата може да е фрапираща. Погледнете първата снимка – това е тялото му, както изглежда в нормалното му ежедневие. При снимката отдясно обаче, са приложени няколко трика които правят буквално тялото му 2-пъти по-голямо, здраво и изцепено. Разликата между снимките е точно 30-тина минути. Може да ви е трудно да повярвате, но това е самата истина.


Първо- при втората снимка Конър е направил основна, напомпваща тренировка за цялата горна част на тялото си – гърди, трапец, само, гръб, бицепс, трицепс, предмишница, корем. Ако напомпвате всяка една от тези мускулни групи кръгово с по 7-8 серии, горната част на тялото ви ще се изпълни с толкова много кръв, че буквално ще изглеждате све едно сте качили 5-10 килограма.

Второ- освен мускулното напомпване, вените по цялото тяло са по-видими поради повишения приток на кръв и кислород в мускулите, както и сепарацията (разцепването) между самите мускули се подобрява и задълбочава, освен цялостния им обем.

Трето- поради изпотяването от тренировката се е получил ефект, подобен на този ,който културистите получават като се мажат с олио преди да излезат на сцена. Тази влажност върху кожата, без значение дали е от пот, вода или олио – придава триизмерност и още по-голям обем и подобрен външен вид на дадените мускули.

Четвърто – Конър, е застанал в по-благоприятна светлина – заставайки под лампата, изпълнените с кръв мускулни депа хвърлят сянка на мускулите под тях, което допълнително ги сепарира/разделя още повече и им придава още по-голям обем. Заставайки директно под или срещу светлина – слънчева или изкуствена светлина като тази от лампа, значително подобряваме външния вид и кондицията си. По същия начин и културистите застават под прожектори на сцената.

Пето -Конър  изглежда в покой, но всъщност е стегнал всичките мускули на тялото си изометрично. Той е стегнал корема, с което пресата му се е очертала още повече. Опънал е гръбните си перки с, което е разширил горната част на торса си и е създал V образен гръб. Наклонил е раменете си напред с, което е създал напрежение в тях и в сферата на гърдите, което от своя страна е предало много повече обем в тази сфера – мускулите изглеждат по-големи, когато са стегнати и разположени по дадения начин. Раменете и ръцете са напълно стегнати, което подобрява сепарацията им, като самите средни рамене се пробват да вдигнат рацете в страни, докато гърдите и предното рамо придърпват самата ръка да стои близо до торса – от това противоположно напрежение раменните мускули са стегнати на максимум.Въпреки, че не се движат и изглеждат 50% по-обемни, кръгли и изцепени отколкото като са в покой, както виждате.

Както виждате , дами и господа, само с едно късо напомпване и заставане пред камерата по малко по-различен начин, може изцяло да видоизмени физиката ни за отрицателно време!

Конър сподели в поста си, че е направил точно това, за да донесе повече прозрачност в тази сфера, поради факта, че фитнес индустрията започва да става доста фалшива поради достъпа на всички специалисти и фитнес гурута до подобни трикове и до програми като фотошоп (за която програма ще напиша една изцяло различна статия), чрез които трикове и програми заблуждават последователите си че изглеждат като това което виждате на втората снимка 24/7, като истината е по-скоро това което виждате на първата.

Ще задълбая повече по тази тема в следващата статия , която ще е на тема „ФАЛШИВИ ТРАНСФОРМАЦИИ“ , където ще наблегна на абсолютно всички черни тайни които много от лицата на индустрията използват. В тази статия реших само да ви покажа какво можете да направите вкъщи, за 30-тина минути само с една бърза тренировка и по-правилно презентиране на тялото ви пред камерата.

Преди да завърша статията, държа да наблегна на следното:
Нямам нищо против хората , които се възползват от това. Самият спорт Бодибилдинг се състои в това, да можем да презентираме тялото си на широката публика по всевъзможно най-добрият начин. Самият аз, както и всеки друг човек в тази сфера се възползва от това. В това не е проблема , обаче. Проблема е че 9 от 10 от хората възползващи се от това, твърдят , че не се, с което налагат един нереалистичен стандарт. Буквално карат хората да гонят вятър, защото изключително малък процент могат да изглеждат по подобен начин в ежедневието си, без предварително да са се подготвили за това чрез гореупоменатите методи. Винаги съм бил на мнението, че трябва да сме реалисти и затова съм решил да наблегна основно върху истината в моите писания. Предлагам ви изключителна прозрачност – само и единствено истината, защото не намирам смисъл в това да ви създавам нереалистични очаквания, нито относно начина по който можете да изглеждате, нито за начина по който изглеждам аз. Винаги съм казвал, че има огромна разлика между това как изглеждате като станете от сън, как изглеждате разхождайки се по улицата и как изглеждате напомпван във фитнес залата, застанали под правилната светлина. Разликата е от земята до небето и искам всички от вас да знаят това, за да стоят в реалността и да не гонят вятъра.

Аз мога да ви помогна с постигнаето на вашата всевъзможно най-добра физическа форма, по възможно най-бързия и реалистичен начин! Свържете се с мен моментално, и да започваме!

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *