Трябва ли да подражаваме ли на другите и да се следят ли трендове ?

Няма как всичко да работи за всеки. Лекарите един и същи медикамент ли прилагат на пациенти с различни заболявания ? Ако беше така нямаше да има разлика дали зареждате бензин или дизел в колата си, образно казано. Когато решите да приложите нещо, което сте чули, видели и прочели, моля уверете се, че е подходящото за Вас решение.

Живеем във век на “инфлуенсъри”, които Ви дават съвети без да са професионалисти в дадена област или просто Ви казват какво е проработило при тях. Да вярно е, че има теми и проблеми, чието решение е очевидно и само едно.

Аз обаче искам да Ви посъветвам, какви съвети не е редно да взимате от другите, когато става въпрос за външен вид .

❎ НЕ следете модните тенденции. Кройките и цветовете на дрехите Ви трябва да са съобразени с вашия тон на кожата и фигура. Също така гардероба Ви трябва да е съобразен с Вашите нужди и предпочитания. Освен, ако не държите да си хвърлите парите на вятъра и да си изгубите времето .

❎ НЕ взимайте съвети за грим и козметика, ако не са съобразени с типа кожа, формата на лицето и неговите компоненти, както и с ефекта който желаете да постигнете. Например за суха кожа продуктите, които използвате не трябва да съдържат алкохол или други изсушаващи съставки. Слушайте кожата си и нейното МОМЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ. Единственият съвет с, който няма да сбъркате, когато става въпрос за кожа е да използвате слънцезащита.

❎ НЕ спазвайте диети, ако не са изготвени специално за Вас. Грешни хранителни планове водят до йо-йо ефекти и здравословни проблеми .

❎ НЕ изпълнявайте тренировъчни режими, който не са съобразени с тялото и нуждите Ви. Рискувате да получите изкривяване ( в резултат на претренирана мускулна група) , травма или просто да си загубите времето ( положеното усилие в тренировки) и парите .

❎ НЕ отлагайте да промените, това което не харесвате в себе си. С оглагане няма да решите “проблема”, а единствено ще продължите да се дерзаете и така може да си създадете проблеми със самочувствието.

Ако очаквате да прочетете от нас конкретни съвети, недейте. Ние даваме информация само ако сме сигурни, че ще Ви е от ПОЛЗА.
Ако имате нужда от професионален съвет, свържете се с нас 😊 Ще се радваме да бъдем полезни.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *