СРЕЩАТА МИ С НЕКОРОНЯСАНИЯ КРАЛ НА ОЛИМПИЯТА – МАШИНАТА ЗА МУСКУЛИ ОТ МЕРИЛЕНД – КЕВИН ЛЕВРОНИ!

СТАТИЯ НОМЕР #248.
Преди около половин година имах честта да се срещна с един от най-здравите хора на планетата – самият Кевин Леврони!

Кевин е широко познат на бодибилдинг публиката, цитиран от някои като най-добре развитият културист за времето си , не отстъпващ по нищо на масата на Филип Хийт (наскоро детронираният 7 кратен Мр.Олимпия) – при положение че прайма на Кевин беше преди повече от 20 години! Това величие на бодибилдинг света има няколко позиции на второ място на Мр.Олимпия, чиито позиции са му дали титлата на некоронясания крал на бодибилдинга. Кевин се състезаваше в едно изключително компетитивно време – борил се е рамо до рамо с митологизираните титани на спорта – Дориан Йейтс, Нассер Ел Сонбати, Шон Рей, Флекс Уийлър, Рони Колман, Декстър Джаксън, Лий Прийст, Маркус Рул, Денис Джеймс, Джей Кътлър и т.н – в крайна сметка, побеждавайки повечето от тях на сцената! Известната история покрай Кевин, е че точно той е научил великия Рони Колман (8 кратен Мр.Олимпия) как да се орелефява максимално за шоутата си , точно преди състезанието Гранд При в Русия през 1997-ма година. Чукайки на вратата на Леврони ,търсейки съвет, Леврони напива Колман с водка, което на практика изсушава водата от тялото му – още на следващият ден Рони побеждава Кевин и всички други състезатели на Гранд При-то, след което започва серията му от победи на Мр.Олимпия, докато Джей Кътлър не слага край на това 8 години по-късно. Представяте ли си – Кевин слага старта на великите победи на Рони Колман. Това е една от известните истории циркулиращи покрай този персонаж , Кевин Леврони, който проучвах дълги години наред, още преди да се бях замислял да ставам треньор и да се занимавам с фитнес. Освен с тази история и с високите си позиции на Мр.Олимпията и множеството други победи които Леврони има зад гърба си, той е известен с това че влиза изключително бързо във форма , само няколко месеца преди Олимпията, като преди това е поддържал изключително нормални нива на активност и телесна композиция – блестящ пример за това беше завръщането му на Мр.Олимпия през 2016.г след почти 13 годишно отсъствие от сцената! На бруталната 52 годишна възраст, Кевин изглеждаше блестящо само след 5 месеца подготовка , направо ми скри шапката…и не само на мен . Методите и генетиката на Кевин са плод на обсъждане в бодибилдинг средите от страшно много време – донасяйки му никнейма „Машината за мускули от Мериленд“.

Преди години не съм си мислил че ще се срещна лично с Кевин, но в един момент започнах да мечтая малко повече – и ето на, Господ отговори на мечтите ми, и ми докара Кевин Леврони директно под носа! Или почти де…хаха.

Срещнах се с Кевин на мийт & грийт-а , който беше организирал в гр. София преди няколко месеца. Преживяването беше изключително брутално – Кевин се оказа по-голям от живота, точно както си го представях. Помайтапихме се когато се срещнахме, щракнахме си няколко снимки, взех си автографи, побъбрихме си набързо след което дадох шанс и на другите хора около мен да се срещнат с него. След като феновете му се разотидоха, дръпнах Кевин настрана за да обсъдим няколко фитнес въпроса, които смятам да споделя с вас тук:

Питах Кевин относно положението във фитнес индустрията днес, и какво е нужно за да пробиеш в самата индустрия , и дали положението е по-различно отколкото е било преди години , на което Кевин ми отговори, че положението е по-различно заради социалните мрежи и така нататък, и че в крайна сметка добрата стара клиширана рецепта за успех в спорта и създаването на име в него си е същата. Сподели ми , че най-важното което се изисква от мен в тази сфера е постоянството, и че ако съм постоянен , в крайна сметка нещата ще се наредят както трябва , колкото и време да отнеме – за което беше крайно прав. В крайна сметка аз успях повече във спорта , отколкото някой мой връстници, които имаха по-големи заложби от мен, просто поради факта че съм постоянен и не се отказвам, въпреки множеството ми моменти на падения. Бъзнах Леврони за това че искам да се снимам със силната ми страна до него за да не изглеждам малък, на което той се засмя и ми даде един от най-истинските съвети които съм чувал от един Мр.Олимпия – че не е важно колко ми е голяма ръката в края на деня, важното е колко е голямо сърцето ми. И беше прав – едно голямо сърце може да доведе до голяма ръка, в крайна сметка – но голяма ръка да доведе до голямо сърце – това явление е изключително рядко, ако съществува въобще. Кел файда ако имаш голяма ръка, и нямаш голямо сърце. Изключително земен беше, и много по-философски настроен отколкото си мислех. Размерите на ръката ми неимуверно ни тласнаха към последната тема която обсъдихме, именно ползването на анаболни стероиди, и какво би ме посъветвал относно това. На запитването ми Кевин ми отговори че нямам нужда от такива неща, че вече имам основата, имам голямо платно върху което да работя до живот, имам прекрасна професия, имам прекрасна приятелка до себе си – и че това е всичко, от което имам нужда за да успея и да направя брутална физика. Буквално ми каза, че “нямам нужда от тея лайна“ и да не ги взимам, да действам както съм си действал до сега. Побъбрихме си доста за живота, му през последните години, за престоя му в България ,  както и за други общи философски, бизнес и фитнес теми, след което се щракнахме още няколко пъти и го оставих на мира, защото беше изморен от дългия му полет.

Срещата с подобни лица никога не е достатъчно дълга – буквално не биха ми стигнали месеци за да обсъдя всичко, което имам да обсъдя с подобен титан на спорта. Срещата с Леврони е равностойна на срещата на фен на Барселона с Лионел Меси – Кевин е в топ 3 на най-добрите културисти в историята, и всяка една секунда с него си струваше. Буквално бях в обувките на фен на Скудерия Ферари, който се е срещнал с Михаел Шумахер. Стараех се да попия всяка една дума и всеки един съвет който този титан на спорта ми даде, както и да се насладя на факта че в крайна сметка не бях толкова далече по общи фитнес знания от един от най-добрите културисти в историята на спорта. Срещата ни беше изключително мотивираща,да срещна един от геройте на тинейджърските ми години, който толкова много пъти сме обсъждали до късни зори с моите приятели, и който толкова пъти ме е мотивирал да си вдигна задника от дивана и да отида в залата да блъскам до припадък. Съветите му ехтят в главата ми до ден днешен,и гледайки автографите му по стената ми, всеки ден си припомням колко близо реално съм бил до една такава звезда, в каквато звезда мога и аз един ден да се превърна, ако е рекъл Господ. В общи линии – това беше един от най-щастливите и мотивиращи моменти ,които съм и

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.