№ 44 – РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАТУРАЛНАТА И СТЕРОИДНАТА ФОРМА НА ИЗВЕСТНИ КУЛТУРИСТИ

Разликата  межу натуралните и стероидните форми на културистите е огромна – особено като става въпрос за професионални културисти. При тях разликата е още по-изразена, имайки предвид приема им на по-завишените дози анаболни стероиди (хормони) и по-голямото количество мускулна маса в сравнение с натуралните, непрофесионални културисти.
Снимката ,която съм прикрепил към статията е показателна  и на нея ще видите 2-ма известни олимпийци Кевин Леврони и Арнолд Шварценегер. При срещата ми с Леврони, тази година обсъдихме много въпроси – от тренировъчни и хранителни режими и техники , до мотивация и прием на анаболни стероиди. Обществена тайна е, че всеки професионален спортист , без значение какъв – плувец, боксьор, културист, щангист и т.н. приема анаболни стероиди (постоянно  или периодично ). Точно заради това си позволих да попитам какво мисли Леврони по темата. Казах му, че не възнамерявам някога да взимам стероиди  и, че възнамерявам в тази сфера да си създам име като натурален спортист, въз основа на ,което исках да получа съвет от този олимпиец ( стигнал 2-ро място в света на Мр. Олимпия и официално найменуван като некоронясаният крал на спорта). Той ми сподели, че е взимал стероиди само защото е участвал в Олимпията и ,че ме съветва , цитирам, “Да не се забърквам в подобни л**на‘‘. Каза.че съм постъпил правилно като не съм взимал стероиди и ме посъветва да продължавам в същия дух и да давам ВСИЧКО от себеси и ,че хубавите неща изискват време. В ден днешен, Леврони изглежда като това което виждаме на втората снимка. Да, човека е на над 50 години и е цяло чудо ,че въобще може да поддържа такъв външен вид и въобще да е толкова активен, като цяло, имайки предвид пътя който е извървял. С Арнолд Шварценегер (на долните 2 снимки) не съм се срещал, въпреки, че това ми е мечтата на живота.  Но съм гледал едно неговор интервю от 80-те в , което споделя абсолютно същото като Леврони –  взимал е стероиди само защото се е състезавал за Мр. Олимпия , при това в предсъстезателен период , колкото да не изгуби мускулната си маса ,докато се вкарва в кондиция и се старае да постигне нисък процент подкожни мазнини. След като спрат основните си или състезателните си периоди и спрат анаболните стероиди – в повечето случай културистите се превръщат в това което виждваме на вторите снимки. Губят се венозността, твърдостта, обемността и в общи линии цялостната мускулна маса и кондиция на цялата телесна мускулатура. Културиста продължава да има завидни количества мускулна маса, просто спира да е това което виждаме на сцената (първите снимки са типичен пример). Това се получава, защото катко съм писал в статията си за анаболните стероиди, стероидите са или хормони, или препарати, които увеличават производството на дадени хормони и вещества в тялото. При липсата на тях, тялото няма как да поддържа такива извънредно големи нива на мускулна маса поради занижените хормонални показатели и тялото се връща обратно в една много по-благоприятна за него среда, именно с по-нормални или “човешки“ нива на мускулна маса.
Защо ви казвам всичко това?

Защото, драги читатели, ми е омръзнало ден след  ден да виждам културисти ползващи анаболни стероиди, които ЛЪЖАТ, че не използват такива препарати, само и само за да пълнят джобовете си и да чешат егото си от това. В очите на нормалните хора те изглеждат като супермени (или жената чудо – да, писаното тук важи и за жените в пълна сила) . Поради това  хората си мислят ,че те явно имат някакво скрито знание за да изглеждат така , без да знаят ,че успеха им се обляга на 90% на приема им на анаболни стероиди и на генетиката им. Ако кажат истината обаче, хората ще се отблъснат от това и телата им няма да бъдат този успешно промотиран продукт от който те си вадят парите. В общи линии – всичко е за пари. Хората не знаят, че в случая техният  истински външен вид би бил този на втората снимка. Тук не се старая да умаловажа  успеха на тези титани, писал съм не един път ,че те за мен са вечна мотивация. Примерът ,  който ви давам с тези величия тук е аналогичен с кварталните зобачи и разни “инфлуенсъри“ (мразя я тая дума) и селебритита по социалните мрежи, чийто успех се гради точно на гореспоменатите фактори. Така те изпъкват или никой нямаше да ги забележи.
Тайното използване на анаболни стероиди в комбо с благоприятен ген може и да те изтреля нависоко в индустрията, обаче всичко това е с цената на хилядите, ако не и на десетките и стотици хиляди твой фенове да бъдат излъгани  и да продължават да бъдат лъгани ден след ден като им се предлагат фалшиви идеали , фалшиви ценности и най-вече фалшиви цели за постигане. Това го ненавиждам. От сега ви казвам ,че шанс няма да станете натурално на външен вид ,като някой участващ в Мр.Олимпия, просто няма как да стане. Не гонете външния вид на дадено селебрити в Инстаграм, защото:
1. Не знаете най-вероятно какви мега дози хормони е приел този човек
2. Не знаете този човек с какъв ген е, колко лесно надебелява или  качва мускулна маса и  съответно от какво ниво е тръгнал.

Тези 2-та фактора са основни  и са разликата между това, което виждате на първите и вторите снимки. Кевин и Арнолд са типични примери за мъже с перфектен ген, но дори и те като оставят стероидите положението е далеч по-нормално.
 Ако можете да научите един урок от тази статия – никога, ама никога, не сравнявайте натурално трениращ спортист с такъв, който приема стероиди. Хормоналната им разлика е от тук до небето. А…и още един урок. Писал съм за него вече, но ще го повторя пак: Никога не съдете по основния период на един културист. Никой не е в пикова форма 24/7 – всеки има основен период (период за покачване на мускулна маса и подкожни мазнини, за жалост) и всеки има период на изчистване в, който не изглежда толкова масивен . Помежду всичко това, научете се как да различавате трениращ/а приемащи стероиди от натуралните им съратници, за да не изпаднете в заблуда и да започнете да боготворите някой човек, изглеждащ като този на първата снимка, който в реалност изглежда като този на втората, стига да махнем иглата и хапчетата от картинката за известно време. Бъдете трезви и не се оставяйте да бъдете лъгани.

Имате още въпроси и проблеми по темата? Имате нужда най-сетне да получите адекватни знания по темата и да получите истински хранителни и тренировъчни режими, които работят? Аз ще ви помогна с това.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *