№ 84 – УВИСНАЛА КОЖА СЛЕД БРЕМЕННОСТ ИЛИ СВАЛЯНЕ НА КИЛОГРАМИ

Едно много често явление настъпващо след бременност или след сваляне на много излишни килограми е увисналата/разтегнатата кожа. Това се наблюдава най-вече при хора, които са свалили по-голямо количество килограми за малко време (около 20-30 килограма за около месец – два). Този страничен ефект се получава, защото хората бързат прекалено много със свалянето на килограми , без да обръщат внимание на качеството на тези свалени килограми. Прочетете статиите ми по този въпрос – статията ми за диетите например. Има разлика между качествено свалени 10 килограма и прибързано свалени 10 килограма. Качественото сваляне на килограми става бавно – по около килограм на седмица. По този начин не рискуваме изгарянето на мускулната маса, която придава форма на тялото ни.

Ако изпаднем в по-голям калориен дефицит (минус 1500-2000 калории от поддръжните ни такива) рискуваме да изгорим и мускулна маса в процеса. Загубата на тази мускулна маса наравно с изгорената мазнина и водната задръжка ще предизвика още по-фрапираща и бърза загуба на цялостна телесна маса, което ще резултира във още повече разтегната кожа. Ако свалянето на килограми стане бавно и грациозно, няма да изгубим мускулна маса, което ще запази формата на тялото ни, мазнините ще се свалят малко по-малко, което от своя страна ще помогне на кожата да запази еластичността си и да се пригоди към новите телесни размери. По този начин, кожата успява да навакса и да се пригоди към новите смалени форми на тялото ни. Можем да ускорим и да подсигурим този процес ако приемаме допълнително колаген, витамини, и мажем какаово или кокосово масло върху афектираната част от тялото ви. Колагена е изключително важна добавка в този случай. Сериозно разтегната кожа виждаме главно при жените ,които наскоро са раждали, отколкото при хора, които са отслабнали. Процентното съотношение е 2 пъти по-високо, поради факта, че когато едно дете се роди, коремната област се смалява много рязко докато кожата не успява да навакса. Това е еквивалента на хипотетичния случай, при ,който един пълен човек сваля около 5-10 килограма за един ден само от коремната си област. Разликата в килограмите е огромна и няма как кожата да не увисне поне малко в този случай, при който кожата е била разтегната страшно много в продължение на 9 месеца. При свалянето на килограми, при, което в най-фрапиращия случай някой сериозно лишаващ се от храна сваля около килограм всеки ден в продължение на един месец, кожата също е доста застрашена от увисване, но пак ще бъде малко по-малко фрапиращо от кожата на корема на някоя родилка. За да избегнете това, какво ви казах, трябва да следвате един правилно изчислен хранителен режим – при който ще сваляте около килограм чиста мазнина за седмица. В същия момент, трябва да тренирате с тежести, за да помогнете на новосъздадената мускулна маса отдолу да замести максимално мястото на мазнините и да избута максимално кожата в противоположната посока, при което еластичността, размера и вида на кожата ви ще бъде запазен. Всичко това + използването на правилната козметика и хранителни добавки по време на отслабване или по време И директно след раждане,  ще помогне на кожата ви да бъде в максимална кондиция. Това е всевъзможно най-правилния начин да предотвратите увисването на кожата си.

Какво ако вече сте направили огромната грешка да отслабнете прекалено рязко и имате увиснала кожа?

За жалост, тук не мога да ви помогна много. На пазара се намират разни скъпи препарати за увиснала кожа, които обещават стягането и прибирането , обаче според мен те са по-скоро загуба на време. Единственото нещо ,което можете да направите е да се подложите на операция за прибиране на кожата при ,която цялата ви излишна увиснала кожа ще бъде изрязана. От подобна операция може да се възстановите напълно за период от 3 до 12 месеца, като на местата където кожата е била отрязана и впоследствие зашита, ще останат белези, за които трябва да се погрижите също в последствие.

Това е всичко , което мога да ви кажа .С този проблем е най-добре да се справите като го предотвратите преди въобще да се появи. Както при всеки друг фитнес/визуален проблем – здравите тренировки и правилното хранене си оставят царя – метод номер 1. След това е ред на всичко друго.Аз мога да ви помогна с всичко това. Свържете се с мен, като попълните формуляра .

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *