ВСЕКИ ЛИ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ‘‘ПЕРФЕКТНОТО‘‘ ТЯЛО – ИЛИ КАК ДА СТАНЕМ НАЙ-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА СЕБЕ СИ?

СТАТИЯ НОМЕР #75.

Всеки ли може да направи хубаво, че и перфектно тяло?


Отговорът на този въпрос е смесен и зависи от това какво е вашето мерило за хубаво, или перфектно тяло.

Дами и господа, ще започна с това , че чрез моите режими (и чрез всеки един друг тренировъчен или хранителен режим) – ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СТАНЕТЕ ЕДИНСТВЕНО НАЙ-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА СЕБЕСИ.

Какво ще рече това?

Това ще рече, че ако сте си намислили да изваете тяло, точно и абсолютно еднакво с това на Арнолд Шварценегер – няма как да стане. Просто е почти напълно невъзможно да направите една и съща физика с който и да било друг човек на тази планета. Причината е, че всички имаме крайно различна генетика – някои драстично по-различна един от друг, докато други сме си доста подобни. Обаче като цяло всеки човек разполага с уникално ДНК и следователно уникална генетика и уникален външен вид. Никой не е напълно еднакъв като човека до него, дори и ако са близнаци.

Това ви го казвам , защото във фитнес индустрията от самото и основаване се върти един тренд, че вие може да станете точно като еди-кой си, да направите точно същите плочки като любимия ви културист, или , момичетата, да направите точно същото дупе като еди коя си ваша любима звезда или фитнес модел. Разберете ме , мили хора, че това почти няма как да стане. Единственият шанс това да стане, е да имате еднакъв или почти еднакъв ген с тази личност, с която се конкурирате и чиято фигура искате да постигнете. Вашата костна структура, метаболизъм, мускулна структура и абсолютно цялата структура на тялото ви трябва да реагира като на този човек, да тренирате точно по същия начин като него, да приемате точно неговите субстанции и диетата, която той прилага, и да сте негов пълен клонинг. Това ,що-годе, е възможно при близнаците и при някои анормални съвпадения между гена на даден човек и гена на фитнес шампиона, който той се опитва да догони, но до там. При 99% от хората, това би било невъзможно. И аз като почвах да тренирам си мислех, че мога да извая физика точно като на Арнолд Шварценегер или Франко Колумбу, но не ми отне много време да осъзная, че ние имаме различна генетики, и че там където на мен ми е силата, на Арнолд там му е слабото място, и обратно. Още тогава осъзнах истината, за която огромна част от индустрията си мълчи – ИМЕННО, че всеки може да стане най-добрата версия на себеси, но не всеки може да постигне “ПЕРФЕКТНОТО‘‘ тяло, ако въобще съществува нещо такова като “перфектно тяло“.

Да ви го обясня в по-голяма дълбочина.

Погледнете снимките на тези две трансформации по-горе. Горната снимка е на човек с основен соматотип тяло Ендоморф (и малко Мезоморф), долната е на човек с основен соматотип тяло Ектоморф (и малко Мезоморф). Това са хора с крайно различна генетика, и въпреки това – и двете момчета са успели да направят брутални, покъртителни трансформации. Обаче те не изглеждат по един и същи начин – и двамата изглеждат прекрасно , но те не изглеждат “перфектно“. Защото факторът перфектно е прекалено сложен, няма такова нещо като перфектно. Двамата просто са станали още по-добра версия на себе си и да ги сравняваме би било малко безсмислено. И двамата ,предполагам, са тренирали по един и същи начин, но генът ,в крайна сметка, си е казал тежката дума. Човекът отдолу е природно слаб, човекът отгоре е природно дебел. От тук може да си вземе пример цялото човечество:

Всеки може да направи хубаво тяло, всеки може да стане най-добрата версия на себеси. Но не всеки може да направи перфектно тяло, тъй като перфектността зависи от ценностната система и гледната точка на човека, относно това какво е перфектното за него.

Това е истината, дами и господа. Човекът отгоре е по-склонен към покачване на повече мускулна маса и постигането на културистка физика, докато човекът отдолу е по-склонен към орелефяване и извайване на моделска физика. Единият да се пробва да гони формата на другия би било безсмислено – защото имат крайно различен ген. Вместо това – всеки от тях може да се старае да стане най-добрата версия на себеси – това, върху което ние в Body Design се опитваме да наблегнем още от самото ни основаване!
Няма смисъл да търсите перфектното, дами и господа – вие вече го имате. Вие имате уникален генетичен код и имате уникални заложби , които трябва да развиете. Прочетете всичките ми статии – пръстите съм си изпочупил да пиша статии за много гурута в индустрията, които залъгват аудиторията си с моментното състояние на телата си, претендирайки че всеки един от клиентите им може да стане като тях…забравяйки да споменат факта, че тези, които всъщност могат да станат като тях, са изключително малко на брой хора по цялата планета! Това са някакви 0,1% та ако не и по-малко.

Давам ви всичките тези примери в моите статии, за да осъзнаете точно тази истина. Да гоните специфичната “перфектна“ визия за перфектното тяло на някой друг е малко загуба на време. Смисъл че, да , мотивиращо е и може да намерите поне една обща мускулна група с физиката на някое гуру, което ви впечатлява, но като цяло да се стараете да станете точно копие на някой на всяка цена е като да се пробвате да хванете пушек с голи ръце, освен ако нямате подобен на неговия ген. Осъзнайте че може и да не станете като Арнолд Шварценегер или Силвестър Сталоун, и че ако сте момиче може и да не станете като Ким Кардашиан , или Анджелина Джоли (не че тези жени са някакъв фактор за физическо развитие, но разбрахте какво имам предвид) – но можете да станете най-добрата версия на себеси.

Дори да имате възможно най-лошият ген – винаги може да подобрите това, с което разполагате и дори да го докарате до ниво на шампионски статут! Забелязал съм, че всеки човек има поне една силна мускулна група в тялото си, която расте много повече от всяка друга. Открийте коя е тази ваша мускулна група и нека вие да бъдете това мерило за перфектност в очите на другите. Станете най-добрата версия на себе си, тренирайте година след година, спазвайте на максимум хранителните си режими и тялото ви ще се развива в правилната насока – може да става бавно, може на моменти дори да регресирате, но с всяка седмица ще сте все по-близо до целта си и ще сте едно стъпало нагоре по стълбата на успеха. Може дори да си кажете, че не приличате на нищо – това не е никакъв проблем, няма човек на тази планета, който да не поддаде при тежки физически тренировки и стабилен хранителен режим. В краен случай някои хора, които имат хормонални проблеми, трябва да си наложат хормонална терапия. Но дори и в тези случаи пак има решение – и решението е да не се вторачвате в “перфектната“ физика на някой друг и да гоните неговите/нейните резултати. Единственото важно нещо във вашия фитнес живот ще е да сте по-добри от вчера, а утре да сте по-добри от днес. Това е най-основополагащата истина в този спорт – без значение какви сте, единственото важно нещо е да прогресирате напред. Най-важното нещо е в края на годината да погледнете назад и да осъзнаете колко много сте постигнали. А не да гледате снимката на Арнолд на стената ви и да се самосъжалявате ,че не изглеждате така. Това е грешна представа за спорта и ако продължавате да мислите така ще се откажете много бързо. Вижте отново момчетата горе на снимките – няма смисъл единият да гони резултата на другия. И двамата си прогресират успешно в тяхната си сфера – единият в масата , другият в релефа – и двамата се справят чудесно. И двамата стават най-добрата версия на себе си и точно това искам да докажа с тази статия. Аз се опитвам да направя същото нещо – хем се мотивирам от любимците ми, хем знам че мога да съм само и единствено най-добрата версия на себе си, която както всичко друго на този свят, не е перфектна. Но това не значи, че трябва да спирам – напротив, точно това ме мотивира да продължавам и ще продължавам до края на живота си. Копирайте примера ми и осъзнайте, че всеки, малко или много ,може да направи едно хубаво, красиво тяло. Колкото и да сте слаби, колкото и да сте дебели – ако се впуснете за около 2-3 години в залата, което не е много време, ако го сравним с всичките профукани в бездействие години, ви обещавам че няма да можете да се познаете – колкото и лош ген и лош външен вид да имате, за тези 2-3 години ще сте свалили абсолютно всички излишни килограми, които имате и ще сте натрупали огромно количество мускулна маса – нещо, което тотално ще измени цялостната ви визия – и тялото и лицето ви.

Осъзнайте силата си, именно силата да бъдете себе си и да бъдете уникални – да бъдете най-добрата версия на себеси. Това е нашето мото в Боди Дизайн – стани най-добрата версия на себе си, и се стреми към съвършенство!

Успехът те очаква!

Аз мога да ти помогна с всичко това. Свържи се с мен веднага, за да получиш своите  индивидуални, професионално изградени хранителни и тренировъчни режими, с които ще постигнеш уникалната си трансформация!

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.