№ 59 – КОЛКО Е ВАЖЕН ВЪНШНИЯТ ВИ ВИД ?

Външния вид на човек е от изключителна важност, това го знаят всички. Въпреки това страшно малко хора обръщат истинско внимание на външния си вид.За жалост, когато излезем на улицата виждаме страшно много неподържани хора – говорим за здраве, физическо развитие, начин на обличане и тип прическа. Не знам как е възможно толкова много хора да обръщат внимание на какви ли не неща ,но когато стане дума за техния външен вид  не обръщат истинско внимание .Вместо това периодично минават през фризьора за поредната монотонна прическа, по негова преценка, за дрехи купуват първата дреха, която видят в даден магазин – след което я комбинират, без никъв усет, с друга дреха  .  Всичко това плюс факта, че самият манекен (самото тяло) върху, което налагаме всичко това изглежда износено или затлъстяло – резултата е напълно катастрофален. За жалост, по-голямата част от населението се движи точно така. Не ,че трябва да създаваме идол от външния си вид .. Човек не трябва да се превръща в комплексар , който следи единствено външния си вид , по цял ден и се оглежда във всяко второ огледало. Това е отблъскващо и по-скоро крещи неувереност, отколкото увереност. Винаги съм обичал да казвам, че с нищо не трябва да се прекалява и ,че отговорът винаги се крие в перфектния еквилибриум. Въпреки това, човек не трябва да се изпуска, както съм описал по-горе, защото дами и господа „по външният вид посрещат , по акъла изпращат „ . Колкото и да си умен,начетен и велик , ако се стараеш да създаден дадени социални контакти, лошият външен вид си е лош външен вид и това неимуверно ще отблъсне хората покрай теб и шанса ти за нови запознанства. Да не говорим, че близкият човек до теб определно би искал ти да изглеждаш добре и да си поддържан, да хващаш окото.

Преди да обърна внимание на това как да избегнем негативите, които ви описах по-горе, ще ви дам два примера, които ще ви покажат на практика ,колко е важен външният ви вид:

Вие сте шеф и сте викнали 2 момчета на интервю за работа във вашата фирма. И двете момчета имат еднакви знания за специалността. Едно от момчетата обаче е с оформена прическа и брада, има физиката на добре трениран военноморски тюлен, облечен е с добре спретнат костюм, ухае на хубав скъп парфюм и  излъчва увереност. Докато другото момче е облечено с дънки, произволна тениска ,произволни маратонки, има бирен корем ,никаква мускулна маса, неподдържана разпердушинена коса и набола на всякакви места неоформена брада. Пак повтарям – двамата ви представят едно и също количество знание. Кой ще изберете? На 100% ще изберете първото момче. Представихте ли си двата случая добре? Виждате ли колко огромна разлика има между човек с подходящ стил и човек без никакъв стил? Ще кажете ,че сравнението е крайно, но не скъпи читатели – не е . Подобни сравнения виждам всеки ден не само по улицата, но и на работните си места. Привлекателните хора с добър външен вид винаги ще пробиват в живота напред по-лесно, отколкото непривлекателните с лош външен вид. Мога да ви дам същият пример с една добре изглеждаща и една зле изглеждаща жена ,на същото интервю за работа. Коя ще изберете? Мисля ,че всички вече знаят отговора.
Добрият външен вид, както виждате, е един от ключовете фактори към успеха. Да, има много хора с лош и неподдържан външен вид ,които са успяли повече от разни хора с добър външен вид .Но тези хора са единици ,сред милионите, и просто им се е отворил парашута по късмет .Като нуждата на някой сценарист да снима свръх дебел човек за роля в холивудска продукция. Но ние не разчитаме на късмет – ние търсим истински, доказани истини , които да приложим в своя живот и да пожънем максималното от тях . Това е причината да пиша тези статии и отворих този сайт.

Ще ви дам още един пример относно това, колко е важен външният вид . Преди години си бях пуснал дълъг, 20 сантиметров, червен пънкарски гребен на главата, който вдигах с гел. Много хора от личното ми обкръжение знаят, че меня стиловете си на обличане и прическите си често, но това може да учуди някои минувачи по улицата. С този гребен съм носил кубинки, кожени ръкавици без пръсти, дънков елек с шипове и нашивки, под който съм носил потник и даден асортимент от ланци, военни плочки и т.н. – гарнирани с обици и скъсани (на места тотални разпрани) дънки. Слагайки тези дрехи върху двуметровото ми ,120 килограмово тяло , и резултата е доста фрапиращ за някои хора. Реално този стил на обличане ми харесва, но масата от хора ,за жалост не се е сблъсквала с западната пънк култура от 70-те и 80-те . Като резултат ,когато съм минавал през някое кафе , съм чувал изключително силни ахвания и забелязвал странни погледи ,заради начиа по , който съм облечен. Един човек в един магазин даже го беше страх да разговаря с мен, а аз съм пълния пич и съм повече от отворен за разговори. От тези реакции не ми пука особено много – дали са негативни или позитивни – за мен няма значение .Аз се обличам по този начин ,чат-пат , и го правя напълно съзателно . Едни от най-големите приятелства и запознанства са ми се случвали точно заради този външен вид. Какво да кажем за рок и пънк звездите ,които имат милиони последователи заради този външен вид? Всеки стил на обличане носи своето послание .

За някои е прекалено, но други оценяват смелостта ,която прилагате да бъдете себе си и да не живеете с цел да плащате данък обществено мнение. Важното е в случаяе ,  че имаме стил, дори и  по-ексцентричен . Това няма значение . Джим Кери е бил смешен на някои хора и затова е станал един от най-високоплатените актьори в света. Понякога да предизвиквате смях в другите е много добро качество .Проблема е когато предизвиквате погнуса, отвращение или най-лошото – да останете напълно незабележими за външния свят.  В момента в който тръгнете на някъде и никой не ви и поглежда, в момента в ,който няма и един човек да ви пише – тогава имаме проблем. Не ви казвам да започнете да се обличате като клоун ,за да привлечете внимание . Изразете себе си по праилен начин, който ви харесва и ви носи увереност.

Неподържаността на тези хора ,често е породена от незнание и/или  липса на стил. Джиорджио Армани е казал „Не е важно с колко скъп костюм сте облечени. Важното е да имате стил –а стил може да имате дори ако сте облечени с евтини дрипи „

И още от моят личен опит  . Обратно към примера , при който ходех облечен в пънк стил. В последствие реших да облека костюм и дълго палто, и пак да направя разходка по същите обичайни маршрути . Нямате си на представа колко хора от тези с които се спирах по улицата ме гледаха с удивление и ме питаха къде отивам, как и защо съм се „барнал” толкова добре – казвайки ми колко добре изглеждам , и т.н. .Промяната се забелязва, когато е толкова драстична. Не е едно или две подхвърляния – това нещо прави впечатление на всеки човек. Минах през същото кафе, при което нямаше ахвания, а дълги заглеждания в мен и стила ми . Интересен контраст в сравнение с първият ми стил на обличане, нали? Кой знае защо резултата е такъв – по принцип от близо 10 години живея на запад  и половината гардероб ми е метълско-пънкарски, другата половина ми е официален с тук-таме някой анцуг .Тези начини за обличане на мен са ми напълно нормални и класически. Явно за много хора те обаче са нещо интересно .

След време почнах да се оглеждам в преминаващите покрай мен хора по улицата, и видях страшно малко индивиди облечени по един от двата начина, за който ви говорех. Може би , защото сме в източна Европа, но по-скоро не. Хората от 30 години са вън от облъчването на комунистическата пропаганда, и перфектно знаят модните тенденции на света – костюми, рапърски дрехи, скъсани дънки с кожени якета и т.н. По-скоро хората са впечатлени от смелостта ни да изпъкнем и да не следваме месните тенденции .

Външният ни вид е първото нещо, което хората виждат от нас. Затова той е толкова критичен и важен, както виждате в тези 2 примера – този с интервюто и този с личния ми опит и наблюдения.

Естествено , не се опитвам да ви кажа ,че трябва да отидете на интервю за работа в банка по военни гамаши и елек с нашивки .Има места на които дрес кода трябва да се спазва на сто процента .Просто трябва да се достатъчно смел и да сте добър психолог – пресмятайки ситуацията добре, преди да се облечете по даден начин за нея. Ако наистина ви идва отвътре да сте ексцентрични и брутални на моменти, както ми идва на мен, и какъвто е моят характер – чудесно. Изживейте характера си. Обаче ако нямате характер за това, внимавайте. Няма нищо по-смешно от това, да се изсилвате в тази сфера и да проявявате несигурност. Несигурността ви ще развали всичко.

Нямам изпипан blueprint в тази сфера за всеки един от вас, ще трябва да се срещнем лице в лице ,за да видим от къде да започнете да работите върху външният си вид, какъв цвят и какви екстра стилове трябва да вкарате в гардероба си – за което ще помогне прекрасната Биляна Бъчварова. Опитвам се да ви накарам да мислите  и да се гмурнете в безкрайния море от различни варианти за вашият стил. Да ви накарам да усмислите реално ,колко важен е той , за това как ще ви възприеме околието ви и в общи линии дори за това как ще протече живота ви за напред!

Вижте супер-моделите – та те са това което са – световно известни личности, просто поради начина по който изглеждат! Те са свръх успешни само и единствено заради това – даже много от тях нямат никакви ментални и характерни показатели ,за да го подкрепят . Ето , сестрите Кардашиан  за пример . Те продават само добрият си външен вид  и  хората са луди по тях.

Въпреки, че ще бъде нормално първо да решите да промените стила си на обличане и на облика  си първо, хубаво е първо да промените физиката си. Защото колкото и да се пробвате да замаскирате едно зле-изглеждащо тяло, като се съблечете на плажа ВСИЧКО ще си проличи. Не е само до модата и до прическата и общата телесна поддръжка и хигиена . Те са изключително важни, но още по-важно от това е да изградите едно съразмерно, перфектно, атлетично, здраво, стегнато и здравословно тяло! По-важен фактор от това как ще изглеждате – няма накъде. Добре оформеното ви тяло ще промени тотално начина по ,който изглейдате и как ви стоят дрехите – ще бъдете очудени. Не напразно в магазините дрехите са поставяни на манекени, които изглеждат като супер модели, а не върху неподдържани тела. Замислете се върху това.

Всички тези фактори играят ОГРОМНА роля , върху това как ще изглеждате. Не си мислете ,че сте прекалено стари за да промените изцяло външния си вид . Вижте Дженифър Лопез – тя минава 50-те  и слага почти всички 20 годишни в малкият си джоб – просто защото знае как да се поддържа. А Дуейн Джонсън (Скалата)? Той също минава 50-те. При него положението е аналогично. Ще кажете ,че те изглеждат така, просто защото имат пари. НЕ – това въобще не е вярно. Ок, може би малко – но тези хора също са подтиснати от брутални графици, а това дали ще спортуваме и изглеждаме добре почти не зависи от това ,колко ни е дълбок джоба. Писал съм статия за парите и за тайм мениджмънта, в което съм обяснил как един здравословен хранителен режим излиза толкова скъпо, колкото и нездравословния – та на моменти даже и по-евтино.

В следващия момент – да се облечем стилно и скъпарско въобще не значи, че трябва да оставим 10,000 лева в магазин на Гучи. Ако можете да ги позволите – хубаво, ефекта ще е още по-брутален. Обаче в общи линии – за около 100 -150  лева може да се облечете ПОКЪРТИТЕЛНО добре. Тези пари лева не са милиони, а ги хвърляме за всевъзможни глупости, като една вечер в дискотеката, но не сме склонни да си купин хранителен режим или да сменим стила си и да обличаме подобаващо.

Виждате ли,че това отгоре са просто извинения? Разликата между вас и супер звездите е само  в начина ви на мислене. Не е до парите, парите идват впоследствие. В началото много от тях са имали много по-малко пари от вас, но не са спряли да се поддържат и точно затова са успяли. Вземете техния пример и се вземете у ръце. Пътят към пълната ви промяна и постигането на ефектен и добре-изглеждащ външен вид ще е едно от най-забавните неща които сте правили през живота си. Стъпките по този път са много и единственият начин да тръгнете по него и да го извървите успешно, е ако вървим заедно. С Биляна сме минавали този път не един път  и лично, и с други хора. Вие не сте нещо по-различно и вашият случай не е неразрешим. Ако сте готови за пълна промяна – да започваме още днес. Външният ви вид може да бъде основната движеща сила която във вашият живот, която да ви изтласка към успех. Възползвайте се от нея на максимум.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *