№ 61 – КАК СЕ ОТРАЗЯВА ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ НА ВЪНШНИЯ ВИ ВИД?

Не един път съм писал относно това, как се отразява здравословният начин на живот на физиката ни. Писал съм не един път на теми като генетика, очаквания, как точно се развива тялото ни от вдигането на тежести във фитнеса, от правенето на кардио, от здравословното хранене. Писал съм не един път как се отразява всичко това на здравето ни , как тренировките могат да подобрят цялостното ни здравословно състояние , та дори и да ни излекуват от дадена болест. За всичко това съм писал отделни статии, но не съм писал отделна статия относно това как се отразява този здравословен начин на живот на лицата ни.

Лицата ни са прозорец към здравословното ни състояние – ако видим човек с огромни торбички под очите – почти можем да сме сигурни, че този човек е хронично уморен, стресиран или че не си доспива. Ако човек е побелял или пожълтял в лицето , веднага го питаме какво му е и дали се чувства добре. Както когато човек почервенее в лицето, когато се засрами, всички  го забелязват на момента и избухва смях. Отделно , колкото повече бръчки има един човек по лицето, толкова по-напреднал с възрастта си обикновенно е той. Прилично е на възрастните хора да имат повече бръчки по лицата си. Обаче забелязваме много често, нездравословни хора водещи нездравословен начин на живот, погълнати от вредни навици и стрес , видимо да изглеждат много застаряли въпреки че са на по 30 години. Виждал съм буквално 30 годишни които да имат по-изтормозени и посърнали черти на лицето от много 60 годишни. Тук вече можем да говорим за фактора здравословие, и разбираме че лицата на много от нас наистина издават какво правим в личния си живот. Защо се получава така?

Лицето е съвкупност от органи, мускули, кожа и кости и т.н. Кожата на лицето е много по-финна от тази на гърбовете и на краката ни, например, и поради това е много по-податлива на външни влияния като студ и топлина. Това я прави по-податлива към други раздразнения като цигарен дим и мръсотия. Кожата на лицето ни има повече пори отколкото има кожат на краката ни , например. Тези пори (или миниатюрни дупкички) могат да се запълнят с мръсотия и токсини въз основа на неподдържан и нездравословен начин на живот. Храните и течностите които поглъщаме съдържат огромен брой канцерогени и вредни съставки, които освен че задръстват телата ни с нечистотии се отразяват и директно на лицата ни. Огромно количество погълната нездравословна храна, може да има и моментален ефект – като тя може да бъде причинител за появата на акне. Темата за акнето е доста спорна, но в последните години истината излезе наяве, като появата на акнето се дължи в крайна сметка на 2 неща – хормонален дисбаланс, който се поддържа жив от нездравословен начин на живот, и наличието на трудни за избиване бактерии по самите ни лица. В някои случаи (като моя, когато бях тийн) – акнето трябва да се третира директно със специализирани медикаменти. Но ако направите дори малка промяна в хранителните и цялостните си здравословни начини, акнето и общия вид на лицето ви може да се подобри веднагически – при това в голям процент. Същото важи и за всички други кожни състояния. Трябва да помним следното:

Храната може да бъде източник както на токсини, така и на много полезни витамини и минерали. Кремовете за лице съдържат точно тези полезни съставки – витамини , минерали и масла, които като цяло можем да приемаме с храната си, защото тези кремове и козметики в общи линии се извличат главно от там. Щом външното подхранване на кожата ни с тези фалшифицирани кремове може да бъде толкова полезно, представете си ако реално започнем да я подхранваме вътрешно какъв ще е резултата? Колкото повече здравословна храна ядем, толкова по-добре ще изглеждат лицата ни. Това е истината. Кожата на лицето ни няма да се задръства с вредни съставки а ще бъде подхранвана от всичките тези здравословни хранителни вещества, в следствие на което ще се подмладим с години. Погледнете лицето си след една вечер недоспиване и лудуване по дискотеките – не изглежда добре , нали? Това е защото му трябва адекватна почивка и здравословно хранително и козметично възстановяване. Вижте как изглеждат бездомните пияници и наркомани – изглеждат на по 70, а са на по 30-40. Това не е само от стреса и метеорологичните условия – това се дължи и основно на злоупотребата им с алкохол, цигари, наркотици и воденето на цялостен нездравословен начин на живот. Така може да ви повлияе на лицата храната. Ако се храните здравословно – ще имате значително по-сияещо и здравословно лице. Ако направите обратното – ефекта ще е все по-потресаващ с годините.

Естествено, трябва да имаме предвид и факта, че някои лица са белязани от акне или от шарка , при което кожата е покрита с дълбоки белези , които и придават старост. Колкото и здравословно да се храни един човек, белезите са си там, и освен ако не се започне някаква лазерна терапия по премахването на тези белези, човек може и да си е здравословен но лицето му ще изглежда все тъй изтощено. ВЪПРЕКИ това – положението винаги може да сте много по-добре, и само с един асотрмент от домашни рецепти, дадените белези могат да се третират и да се поправят драстично. Горният пример който съм ви дал е за хора които водят типичен нездравословен и неглижиран начин на живот.

Не трябва и да изпускаме още един фактор – здравословният начин на живот – спорта и правилното хранене, ще ни помогнат да свалим всичките излишни килограми които имаме – не само по телата, но и ПО ЛИЦАТА НИ. Вижте професионалните културисти, чиито тела се състоят само и единствено от мускулна маса. Ченетата и общите черти по лицата , главата и врата им са супер очертани и твърдо изглеждащи. Не напразно очертаното чене, жилестия врат, и очертаните високи скули са приемани като признак за красота и мъжественост още в дълбока древност. Тези черти можем да ги придобием, ако намалим подкожните си мазнини до много ниско ниво, в следствие на което лицето ни ще добие една по-мъжествена и очертана форма. В последствие , колкото повече мускулна маса качим по тялото си – толкова повече мускулна маса ще качим и по лицата си , защото тестостерона и хормона на растежа в тялото ни ще се увеличи – следователно общата мускулатура на тялото ще се увеличи, в чиято обща мускулатура влизат и лицевите мускули. При жените примера е аналогичен , само че там е далеч по-нефрапиращ, тъй като жените имат ниски нива на тестостерон и по-висок процент на подкожни мазнини от мъжете по принцип, тяхната визия няма да стане толкова фрапиращо изрязана като мъжката, а просто ще изгубят не-естестичните фактори от лицето си като двойната или тройната дебела брадичка, дебелите си бузи, дебел врат, или каквато и да била друга естестичност, и ще придобият едно женствено и оформено лице. Гарантирано.

Ако комбинираме тези 2 фактора на здравословието – храненето и спорта – резултата ще е зашеметяващ. От своя страна, за да успеем във тях, трябва да добавим и други фактори които въпреки че не са основни, ще подпомогнат целият процес драстично:

Висок прием на вода – това ще хидратира лицата ни и ще им помогне да изглеждат по-здравословно.

Адекватни количества сън – това ще подпомогне на лицата ни да си отпочинат, и да се регулират телесните ни хормони от жлезите с вътрешна секреция. Не напразно сте чували изразите Разкрасителен Сън, или Сън За Красота. Има огромна истина в тези изрази.

Мениджмънт на стреса – колкото по-малко стрес имате, толкова по-малко кортизол и други катаболни/вредни хормони за вашият външен вид ще бъдат изпуснати, лицата ви няма да са постоянно смръщени и набръчкани под напрежение от тъга – и следователно ще изглеждат много по-щастливи, светли и здравословин. Мениджмънта на стреса е уникално оръжие, което прави кървящ ефект във всяка сфера на живота ви.

Грижейки се за тялото си отвътре, може и да прецените че е време да се погрижите и за него отвън – може да измислите уникални домашни рецепти за маски с които да подобрите лицата си, да ходите на козметик, или да си поръчате професионална козметика. Което и да направите от тези неща – няма да сгрешите.

Както виждате, начините да промените външния си вид, и особено лицата си са МНОГО. Възползвайте се от всички. Като започнем от тренировките и здравословното хранене, и стигнем до адекватен мениджмънт на стреса, добрия продължителен сън и отделни грижи за лицето като закупуване на адекватна козметика.

Всички тези фактори ги слагаме под общ знаменател, и те формират фактора ЗДРАВОСЛОВИЕ. Този фактор ще повлияе страшно много на това как изглежда вашето тяло, и най-вече начина по който изглеждат лицата ви.
Сравнете всичко това с начина на живот на тези стресирани нездравословни хора за които ви говорех в началото на статията, и сега ще разберете как има хора като Джей Ло които са на по 50 изглеждат като на 20, и как има хора които са на по 20, а изглеждат на по 50.

Може и да не сте се родили естестично красиви, но винаги има начин да станете най-добрата версия на себеси – и физически, и в лицата ви, и в отношение на стилът и присъствието ви. Може и да не сте знаели истината или начина – но ето , вече я знаете. Възползвайте се от нея, и бъдете най-добрата версия на себеси.


Аз мога да ви помогна с всичко това – свържете се с мен, няма да съжалявате.

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *