ЗДРАВОСЛОВНО ЛИ Е (И ВЪЗМОЖНО ЛИ Е) ДА СМЕ С ПЛОЧКИ НА КОРЕМИТЕ СИ ЦЕЛОГОДИШНО?

СТАТИЯ НОМЕР #254!

Целта на почти всеки един човек захващат се със фитнес е да изкара коремната си преса на показ, или просто казано – да извади плочки.

Каква е истината за плочките, обаче, дами и господа?

Вече съм обсъждал положението с коремната преса многократно, и всеки който е чел писанията ми по темата вече знае тази истина.

Но тук смятам да се разгърна повече в дълбочина относно времевия диапазон от годината, през който можете да сте с плочки на корема, както и да покрия здравословния аспект на състоянието.

Истината, дами и господа, е следната:

По-голямата част от хората (90%, бих казал, ако не и повече) не могат да имат плочки на корема си целогодишно. Това е ЦЯЛАТА истина. Както съм ви казвал множество пъти, плочките зависят от количеството мускулна маса от която са изградени – тя им придава формата, да, но НАЙ-ВЕЧЕ зависят от количеството подкожни мазнини над тях.

Което ще рече, че огромна част хората ще трябва да се впуснат на много строги хранителни и тренировъчни режими, за да стигнат адекватно мускулно развитие в сферата на корема и нисък процент подкожни мазнини, за да се извадят тези плочки на показ. Естествено, един път стигнете ли това релефно ниво, това не значи че след това ще можете да се върнете към стария начин на живот, да спрете да спортувате и да се храните здравословно. Направите ли го – подкожните ви мазнини ще се върнат обратно, и плочките ви ще се скрият под този слой мазнини.

Някой от вас ще каже:

„Еми добре- тогава ще пазя свръх строги режими целогодишно ще си бъда релефен/релефна, ще си качвам по малко мускулна маса и плочките от корема ми няма да изчезнат“.

Дами и господа, на теория изглежда възможно – и за някои хора може и да е възможно. Но болшинството от хора не могат да направят това…или по-скоро могат, но ще заплатят голяма цена за него.

Няма как едно тяло целогодишно да бъде тормозено , седейки на нисък процент подкожни мазнини. Стоенето в постоянен калориен дифицит причинява ГОЛЯМ стрес на тялото, тъй като мазнината  под кожата ви има различна функция от просто това да ви дава енергия за черни дни. Подкожните мазнини се занимават с термогенезата ви  и други различни метаболитни процеси които грижат за функционирането на целия ви организъм. За да изчистите дадено количество подкожни мазнини и да ги поддържате, трябва ПОСТОЯННО да сте в калориен дефицит, което ще стресира тялото ви страшно много , от което то ще спре да се развива и да работи адекватно. Стресовите и катаболните ви хормони, които разрушават тялото и започват да го ядат за енергия се завишават, от което можете да стигнете до много негативни състояния, даже и да се разболеете сериозно.

Тялото не е създадено да е в постоянен калориен дефицит!!! Тези, които ви лъжат че това е възможно, и ви дават собственото си тяло за пример, показвайки своята коремна преса и твърдейки че я поддържат целогодишно , имат ГЕНЕТИКАТА да правят това, и чисто и ясно ви ЛЪЖАТ!

Тези хора са лъжци, които искат да напълнят джоба си , за сметка на истината, защото знаят че ако ви кажат истината , ще загубят много от последователите си, които си мислят че и те могат да изглеждат като тях целогодишно – релефни, с плочки на коремите си.

Това , както казах, за нормалния човек е НЕВЪЗМОЖНО. Възможно е за хората които имат междинно добра, добра и отлична генетика. Ако имате отлична генетика – каквото и да правите ще имате плочки на коремите си. Тялото ви няма да се афектира от режимите които спазвате и ще държи едно постоянно ниско ниво на подкожни мазнини и добре развита мускулна маса. Ако имате междинно добра или добра генетика , ще можете да направите гореспоменатото, защото организма ви ще е пригоден за това. Има разни племена по африка и по азия, чийто членове поддържат тела с ОГРОМНО количество мускулна маса, и коремни плочки в пъти по-развити от много шампиони по културизъм които съм виждал на сцена – и всичко това , при положение че са на БРУТАЛЕН калориен дефицит – ядейки миниатюрни, смешни количества храна – при това всеки ден!

Как тогава тези хора поддържат физиките които имат целогодишно, ядейки толкова малко храна – при това некачествена храна?

Казах ви отговорът е ГЕН. Тези хора дори в калориен дефицит могат да поддържат анаболните си хормони завишени, от където идва и перфектно развитата им физика. Това , обаче, са редки случай, и както казах по-голямата част от населението – над 90% , не може да поддържа отрицателен калориен дефицит, и да поддържа толкова ниски нива на подкожни мазнини целогодишно БЕЗ ДА СИ ПЛАТИ ЗА ТОВА.

А как точно ще си плати?

Добрият случай е просто да си плати със стрес, безсъние, нарушена сексуална функция и т.н. поради завишените стресови, катаболни хормони с които тялото е пълно. Може и да настъпи постепенно загубване на мускулна маса , тъй като тялото ще търси място от където да си набави енергия, да се захрани, от което ще награби мускулната маса и ще я разгради за енергия.

Това са позитивните случаи. Негативните случаи обаче са страшни – от прекалено строги хранителни режими и диети хората развалят целия си метаболизъм , от което физиката им впоследствие се скапва тотално. Не един и два са смъртните случаи в сферата, настъпили от целогодишни строги диети. В мейнстрийм културизма това се случва много често – тъй като културистите и сериозните фитнес модели, освен че правят всевъзможни магии и мотки с телата си за да изглеждат по-здрави и релефни , се и обезводняват ДРАСТИЧНО , за да се очертае телесната им мускулатура още повече, а всички знаете колко животозастрашаващо и опасно за здравето е да си обезводнен за дълъг период от време. Всъщност, да – много от фитнес моделите и културистите ви показват плочките си на сцена – след дългомесечни или дългогодишни диети, рестрикции, стероиди, обезводняване и т.н. – тези плочки, де факто, не са истински – тези плочки имат давност около няколко часа. Когато модела или културиста слезе от сцената и се впусне в деноношно преяждане и препиване – няма как външния вид на пресата да не се влоши (естествено, ако има добър ген) – а ако няма добър ген и е склонен към надебеляване – пресата на спортиста/спортистката може ТОТАЛНО да изчезне за период от няколко дни.

ТОВА е разликата дами и господа между генетиците, размотаващи се с преси 24/7 и нормалните хора. С две думи , ви взимат за мезе. Малко са хората които могат да са изцепени целогодишно, а както казах, дори да имате волята да пазите режими целогодишно – рано или късно ще си платите за това и тялото ви ще започне да се разрушава. Единственият начин да направите това е да имате междинно добър, добър или отличен ген – може би и чистите ектоморфи ще се справят с задачата.

Собствениците на всеки един останал вид ген – забравете за това. За вас ще е най-удачно да изчиствате подкожните си мазнини за период от няколко месеца, след което да се пробвате да влезете в период на бавно окачествяване на мускулната маса и покачване на нова такава, като естествено, повишите малко подкожните си мазнини , което ще скрие малко или много плочките си. Неизбежно е, защото при повечето хора в един момент ще трябва калориите да не са в дефицит, а да бъдат в излишък, за да може тялото от някъде да намери енергия, чрез която да активира анаболните си хормони и да започне да се развива и да расте.

А в най-добрия и рядък случай, дори и тялото ви да не усети никакви сериозни странични ефекти и да съумеете целогодишно да пазите нисък процент подкожни мазнини и да имате плочки на показ, ВЪПРЕКИ че нямате първоначалния ген за това – ви давам гаранция, че покачването на мускулна маса или “стягането“ (за жените) ще ви бъде почти невъзможно. Както споменах, малко са хората които имат гена да правят това, и това обикновенно са генетично мутирали хора – мезоморфи или мезо-ектоморфи с миостатинов дефицит, големи нива на тестостерон и общо-податлива към растеж физика, пригодена за този спорт.

Иначе, в общи линии, всеки може да извади плочки. Сега, колко ще са качествени тези плочки, и за колко време ще може дадения човек да ги запази, е съвсеееееееем друг въпрос. Едни могат да ги задържат за 3-4 месеца, други за година, други за две – при тях положението е циклично. Други , в общи линии, цял живот. Не оставяйте на жадни за пари лъжци да ви залъгват с резултатите си и с измислените ви теории. Тук няма място за теории, това което прочетохте е самата реалност, и който твърди друго си измисля, и се опитва да ви ограби. Както ви казах, отваряйте си очите на 4 и проучвайте. Достатъчно материал съм изписал по въпроса.

Не ставайте за мезе.

Аз мога да ви помогна с всичко това.

Свържете се с мен чрез формата за контакт в сайта ми, или на телефон 0882 662 603 , за да поръчате своите индивидуални хранителни и тренировъчни режими, с които ще влезете във всевъзможно най-добрата форма на живота ви.

Очаквам ви.

Прочетете още…

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ “ПРОВАЛИ“.

НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ “ПРОВАЛИ“.

СТАТИЯ НОМЕР #263! През по-голямата част от писанията ми съм ви споделял главно за успешни личности , и техните...

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА

СТАТИЯ НОМЕР #262. Дами и господа , фитнесът, въпреки че трябва да заема една от най-важните позиции в нашия живот,...

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ ВЪВ ФИТНЕСА

60 ЦИТАТА ЗА УСПЕХ ВЪВ ФИТНЕСА

СТАТИЯ НОМЕР #261. В тази статия няма да има много мои лични писания – по-скоро ще ви споделя 100 мотивиращи цитата,...

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.