№ 77 – ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО СПОРТИСТИ СЕ ОТКАЗВАТ ПРЕДИ ДА УСПЕЯТ.

КАКВА Е ТАЙНАТА НА УСПЕХ И ИСТИНСКИ РЕЗУЛТАТИ В СПОРТА?
Замисляли ли сте се колко много хора са започвали да спазват тренировъчни режими и хранителни режими? А замисляли ли сте се колко от тях реално успяват да спазят режимите си докрай?

Истина е , че който и да започне да спазва подобни режими – успява. Някои успяват повече, някои не чак-толкова. Безспорно, резултати има. Обаче , както винаги съм обичал да казвам, просто да получим някакви резултати не е моята цел. Похвално е, обаче това не е краят. Битката е спечелена, но не и войната. За да спечелим войната – трябва да избутаме докрай. Не просто да свалим 2-3 килограма. Това е похвално, да. Но истинската война не спечелена, когато свалим 10,20,30 килограма. Истинската война е спечелена , когато тези килограми са основно свалени от мазнини , а не от мускули .И когато тези мазнини са качествено свалени мазнини. Истинската война е спечелена , когато не само сме качили 5-10 килограма на лежанката. А когато сме качили 20,30,40,50 килограма. Това е спечелена война, другото са спечелени битки. А основата на това да спечелим войната е да сме поне малко мотивирани и да имаме желание.

Много хора не успяват ,обаче, да спечелят фитнес войната (и тази в много други сфери от живота), поради множество причини , много често сумирани в израза “Ами немога“. Зад този израз обаче се крият истинските причини – нежелание и безсилие да преборим някакъв свой порок (вреден навик).Външен порок (като бедност) или личен порок на , който се наслаждаваме – като пиенето на алкохол.

Как да процедираме с вредните навици ?

Поставяме този хипотетичен порок на едната теглилка на кантар, а от другата страна поставяме целта си. Поглеждаме двете теглилки искрено  и докато сме напълно честни със себе си ,решаваме кое от тези неща в %-но съотношение искаме повече. Искаме да изчистим 5 килограма мазнини или искаме да ядем шоколад всяка вечер? Ако желанието ни да изчистим тези мазнини е по-голямо – перфектно! Осъзнали сме. че силата е в нас и , че имаме желание и започваме да действаме. По този начин анализирате ситуацията и размишляват хора ,които истински успяват с всичко. Мислите се превръщат в действия – следващото действие е да премахнем шоколада и да наблегнем на тренировките. Обаче, ако желанието ни за шоколад надделее и посегнем – след краткотрайното удоволствие пак няма да сме доволни, че не сме стигнали истинската ни цел. Трябва ни повече желание и мотивация. Желанието ни да успеем трябва да се увеличи. Противно на нормалните човешки очаквания , то може да се увеличи. То е променлива. Това може да се осъществи чрез четенето на мотивационна литература по въпроса, както и ако се заобиколим почти изцяло с хора , които следват същата цел като вас или хора, които вече са успяли в тази сфера. Така се надгражда характера ви.Тези хора ще ви мотивират и ще ви бутат напред, и няма да ви оставят да прегрешавате и да кръшкате.С подобни трикове, можете да пренаредите целият свят в главите си – така хората израстват.

Отделно – можете да заявите на цял свят, какво ще направите. Можете да споделите в социалните мрежи какво смятате да направите, за да може всички около вас да са свидетели на намерението ви , и по този начин ще сте още по-мотивирани да успеете, защото когато има публика около вас, положението е тотално различно . Никой не обича да губи пред широката публика. Ще създадете напрежение и мотивация в живота си – точно, каквото ви трябва. Прилагайки тези методи, ви давам гаранция, че ще увеличите мотивацията си , желанието си за работа и цялостната си работоспособност.

Как се създава навик ?

Тук трябва да вметна и факта, че правим ли едно нещо в продължение на три месеца, то ще ни стане навик. Това е научно доказано, показвайки ,че невроните в мозъците ни се препрограмират точно за това време. След това, менталната ви мотивация и нещата , които правите просто ще се случват. Няма да ви се налага да прилагате същите трикове както преди .Даже няма да се замисляте относно това, което правите. По този начин може да се промените и да създадете собствената си мотивация. Просто трябва да бъдете креативни и да имате НЯКАКВО желание и мотивация. А тях вече ги имате , щом четете тази статия и щом се борите с това – значи ги имате. Просто трябва да се увеличат, за да ви направят по-силни за да надвиете пороците си. Вече знаете как да го направите.

 Всичко се свежда до един избор , в крайна сметка. А много хора са толкова навътре в заешката дупка, че са забравили ,че имат пправо на избор. Пороците им са ги завладяли до такава степен, че са забравили, че имат избор да ги оставят и да се справят без тях. Забелязал съм, че хората ,сякаш , имат нужда да чуят всичко това. След като им обясня, че реално имат избор , наистина се замислят дълбоко върху това и го осъзнават, въз основа на което действат. Затова ще го повторя още един път – ТИ ИМАШ ИЗБОР. ИМАШ И НЯКАКВА МОТИВАЦИЯ ДА НАПРАВИШ ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР. АКО МОТИВАЦИЯТА ТИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО СИЛНА ДА НАПРАВИШ КРАЧКАТА – СЪЗДАЙ СИ МОТИВАЦИЯ ПО НАЧИНИТЕ, КОИТО ТИ ПРЕДЛОЖИХ. Това, дами и господа, е тайната на успеха и на истинския резултат. Така ще спечелите войната, а не само битката. Всичко си зависи от вас.
Естествено, трябва да имате техническото знание, за да приложите всичко това . За да постигнете максимално развита физика, ви трябват правилно и точно изчислени хранителни и тренировъчни режими. Това не можете да си го измислите от нищото и да си го създадете сами, но аз мога да ви помогна. Свържете се с мен и да нека заедно спечелим войната. Вашите битки са и мой !

Прочетете още…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *